Приемаме еврото по-бързо заради Brexit-a?

Идеята била на Юнкер, пишат европейски издания
Обновена: 1 юли 2016 07:56 | 1 юли 2016 07:52,
96
Приемаме еврото по-бързо заради Brexit-a?
Снимка: архив, Ройтерс

 

Еврокомисията планира въвеждането на евро за всички страни-членки на ЕС, включително за България, пишат германски и британски вестници, цитирани от "Сега".

 

Според "Дейли експрес" двигател на идеята е лично нейният председател Жан-Клод Юнкер, а реализирането й се ускорява заради напускането на Великобритания.

"Твърди се, че председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер иска всяка държава членка да въведе еврото, след като на 23 юни гражданите на Великобритания гласуваха за Brexit, пише изданието.

Според вестника Юнкер настоява за "задълбочаване на европейската интеграция", като 8-те държави, ползващи национални валути, да ги заменят с еврото. Освен България въпросните държави са Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Дания и Швеция.

На свой ред германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" съобщи, позовавайки се на свои източници в Брюксел, че Еврокомисията иска да "ускори доизграждането на валутния съюз": "Европейската комисия иска да сложи край на положението "ЕС с много валути", пише изданието.

Същият вестник твърди, че главният привърженик на идеята e самият Юнкер, който иска "по-силно свързване на Европейския валутен съюз".

Вестникът съобщава също, че ресорът за финансова стабилност, услуги и капиталови пазари ще бъде възложен на зам-председателя на Еврокомисията Валдис Домбровски. Латвиецът сменя британеца Джонатан Хил, който напуска поста заради Brexit.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: евроЮнкерBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЮНКЕР ПО ДОБРЕ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ЗАРАДИ БРЕКСИТА А НЕ ДА ДАВА АКЪЛ ТО СЕ ВИДЯ КАКЪВ КЛОУН Е
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 22! Добре хляба в Бьлгария ще стане едно евро! В чужбина в евро яденето е по ефтино!
16
3
 
16
 
! Отговори
ДОЛНА ПРОПАГАНДА!!! преди 7 години
ЛЪЖИ! Тотални глупост и пропаганда. То бива изкриваване на информацията, но в случава ЕС каза "черно", тук медиите пищат "бяло". ЕЦБ обяви, че поради брекзита и финансовата ситуацията в някои страни от еврозоната, евротоняма да се приема поне в следващите три години, а след това дори и държавата да покрива изискванията не се знае. Т.Е. дори и сега да отговаряхме на ERM3 и да искахме да приемем еврото, от ЕС няма да го разрешат.
15
47
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Най-хубавата вест от години. Аз съм твърдо ЗА.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лошо ,Седларов! Лошо!!!"
13
10
 
41
 
! Отговори
ненормалници преди 7 години
Ако приемат еврото се стягайте за гръцка драма, с тази разлика, че ще откарате на сегашните доходи разделени на 2, с бензин 2 евро наместо 2 лева, някой в Брюксел иска да източи евросъюза и това трябва да стане през новите членки на еврозоната, КТБ ще ви се види като детско филмче. Ще останете на 50евро пенсии и 51 евро заплати за да връщате кредити. Ако това с еврото стане, България ИЗЧЕЗВА не само като държава, ами и като географско понятие!
12
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ако въведат и християнството като единствена религия нещата може да тръгнат на добре.
11
3
 
32
 
! Отговори
я па тоя преди 7 години
Василев, не е хубаво човек да сяда сутрин пред компютъра без да си е изпил хапчетата. Неудобно се получава някак си.
10
0
 
26
 
! Отговори
Калина до 11 преди 7 години
Текущата ти заплата ще стане в евро, като я разделиш на 1.95583.
9
12
 
31
 
! Отговори
??? преди 7 години
Заглавието трябваше да е "Приемат Юнкер по-бързо в лудница заради Brexit-a"
8
4
 
50
 
! Отговори
Дидич преди 7 години
А не може ли да се проведе референдум дали искаме да се въведе еврото. Или на политиците не им стиска.
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако текущата ми заплата стане в евро съм съгласен!
6
9
 
39
 
! Отговори
От селянин преди 7 години
Ей сега вече ще ядем баданарката до края
5
4
 
52
 
! Отговори
българина преди 7 години
Целия ес е едно лицемерие, ще ни приемат в ЕЗ защото Германия е на зор, а че половината членове не отговарят на критериите няма значение, защото стана ясно че няма критерии има политика. Критериите са за балъците и слабите, същото е и с шенген, няма никакви критерии само политика, и ние сме в съюз работещ в полза на 5 държави от 25! Какво правим там?
4
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, има огромна далавера в тая работа, но не за обикновения човек. Имам близки в Словакия, които бяха там от преди приемането на еврото. Разликата от преди и сега: заплатите се преизчислиха в евро по курс на банката, с цените обаче не стана така, реално драстично поскъпна всичко, хората обедняха, при това съвсем "законно". Тоя филм сме го гледали в България вече, само че тогава се казваше деноминация.... Та ако някой не се сеща защо е цялата работа, да направи аналогията.
3
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МРАВКАКомунистите русофили са управлявали най-много през последните години. Сега ходиха в Москва при жужето на инструктаж
2
16
 
12
 
! Отговори
а дано ама надали преди 7 години
Новината беше опровергана - зчв следващите 3 години не се очаква еврозоната да се разрастне. Така, че рyските тролмета могат да се успокоят.
1
5
 
58
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Тази новина я имаше вече , сега пускат клонинг щото не им изнасят коментарите. А те са твърдо против еврото. Плюс това нали ни обясняваха как не сме готови с най-различни икономически аргументи сега тези аргументи невалидни ли са вече ? Нали по това се различава демокрацията от тоталитаризма , при едното имаме закони и логика при взимане на решения при другото имаме каквото кажат отгоре ние само се съгласяваме.