Павел Попандов: Каквото и да погледнеш – черна дупка!

В навечерието на 70-годишнината си актьорът си пожела здраве
Обновена: 19 сеп 2016 16:14 | 19 сеп 2016 13:52,
41
Павел Попандов: Каквото и да погледнеш – черна дупка!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Единственото нещо, което ми се иска е да бъда здрав, защото имам още семейни ангажименти към мои близки хора. Нищо друго не искам. Това заяви Павел Попандов за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR в навечерието на 70-годишнината си.

"За себе си искам здраве, здраве и пак здраве. Имам останали малко, но верни приятели, с които продължавам да живея и да работя", обясни той.

Големият български актьор заяви, че е разочарован и от театъра, и от киното - от това, което става през последните години. Според него вече няма талантливи хора и желание, а и тези неща по думите му се правят с пари.

"Когато в националния бюджет отделяш за култура такива трохички, не може да стане нищо", обясни той.

"Каквото и да погледнеш - образование, кино, театър, здравеопазване, икономика, енергетика, отбрана - навсякъде черна дупка", настоя Попандов. Според него може да звучи песимистично и грозно за някои, но това е положението и всички знаем кои са виновниците.

Той откровено разказа и какво го дразни и вбесява в театъра. По думите му там всичко трябва да е естетика, но в днешния театър тя е зачеркната.

"Днешният театър е превърнат в пари. От сцената могат да се сипят откровени псувни - за мен това не е театър. Още по-жалко е, че това опростачване, тази публика изпада в неописуем възторг, когато чуе нещо подобно от сцената. Това е страшно, гибелно. За съжаление обаче е факт", добави актьорът.

Киното се прави с пари, а за да се направи един добър филм, трябва да си наясно как се прави това, коментира още той.

"Това, което на мен ми прави впечатление е липса на средства, желание от страна на дебютиращия на всяка цена да снима филм, независимо от това, че сценарият може да не е направен, както трябва и обезателно, което е като заболяване - режисьорът трябва да е продуцент и сценарист. Говоря за треторазядни филми - да има каскади, да има секс, да има разголване, да има свободен език. Това не носи обаче нищо на киното, защото и то е естетика", посочи Поппандов.

Попитан за президентските избори, той коментира така: "Всички мислят, че ще е комплимент аз да стана президент. Президентът е презиран, искрено ще протестирам - слагам в един казан Меркел, Путин, Ердоган. Аз не искам такъв актив, лягам си с презерватив".

Мераклии има много, ще бъде чудесно всички да бъдат избрани, добави още Поппандов. Той е категоричен, че ще гласува на предстоящия президентски вот и на референдума.

Според него българинът не е глупав, а е хитър, но на дребно. По думите му у нас липсва гражданско общество.

Целият разговор вите във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Павел Попандов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павката казва това което повечето хора мислят и говорят. Но "хубавото" на демокрацията е, че няма значение кой какво говори.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че нали демокрацията беше най-доброто уж? Била се саморегулирала и самопречиствала! Нали трябваше само да направим многопартийна система и реките от мед и масло да ни удавят? Да, ама не! Не става! И дори не е ясно защо не става! И стига с тия приказки за "комунистите били виновни". Комунисти от 27 години няма! Значи нещо в обществения порядък липсва! Значи демокрацията е някаква химера, да не кажа заблуда.
9
0
 
24
 
! Отговори
Шматко фон Хамбург преди 7 години
Попандов е много прав за голямо съжаление ! Много жалко че казва само истината .
8
0
 
17
 
! Отговори
Гълъба преди 7 години
Истината истината и само истината казва , да е жив и здрав и дано един ден нещата започнат да се оправят като тия старите шушумиги комсомолци отидат на оня свят и тяхната челяд !
7
2
 
9
 
! Отговори
кокала преди 7 години
До Анонимен 3аааааааа не може. според правилата на демокрацията в бг. си задължен да гласуваш,макар че е предвидена графа "не гласувам за никого" . т.е . сике-сике си длъжен да отидеш до урната за да си загубиш времето. като едно време разните му там манифестации за 1 май,24 май и др.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сте песимист а сте реалист, виждате реално ситуацията. Ако псувните са в театъра, да не мислите, че е по-различно в реалния живот. Който е ***, той успява, после разказва легенди с колко труд се е издигнал и тези хора правят бизнес, въртят парите и управляват или по-скоро мачкат интелигентните и възпитани хора. Все по често ми се случва на бизнес срещи, директно да се почва на Ти, границата отдавна я няма. Народ без елементарна култура и възпитание. Бай Ганьовщината е в разцвета си.
5
25
 
6
 
! Отговори
Касимов преди 7 години
Много добър артист, но размишленията малко не му се отдават.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв капитализъм, в България бушува дива и варварска мутренска демокрация. Каквато и система или метод на управление да се прилагат, в нея не участват ли мъдри, разумни, образовани, балансирани, не алчни, морални, не егоистични, не заблудени и не живеещи в триизмерни заблуди, илюзии, и материализъм хора, никога няма да има позитивни резултати. Затова днес света се разпада, защото всеки си живее във филма, който нарича свой живот, и който няма нищо общо с обективната реалност на космоса.
3
1
 
27
 
! Отговори
кокала преди 7 години
павка така е брат. но има и нещо друго. не само парата прави театъра и киното,ама то трябва и малко дарба и желание. артистите в 99% от бг филмите и театри са като салкъми. като пионерчета са....застават мирно и декламират стихове за г. димитров или ленин. всичко това носи сухота във филма.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав!Едно не съм съгласен с него _ гласуването. Българският гласоподавател е камикадзе _ гласува и загива,гладува и пак гласува. До кога? Хайде веднаж без гласуване. С научна цел. Па да ги видим тогава.
1
19
 
7
 
! Отговори
Методи Христов преди 7 години
Ти си див варварин комунист - ленинец