Млада майка се нуждае от 60 000 лева за трансплантация

Приятели организират благотворителен базар, молят за помощ
Обновена: 1 ное 2016 17:21 | 1 ное 2016 16:22, Красимир Ангелов
11
Млада майка се нуждае от 60 000 лева за трансплантация
Снимка: Facebook

Млада майка се нуждае спешно от средства за животоспасяваща трансплантация на бъбрек. Сумата от 60 000 лева е непосилна за близките й, затова приятели стартираха инициатива в социалната мрежа Facebook.

Силвия Иванова Василева е с диагноза бъбречна недостатъчност и се нуждае от спешна трансплантация в Турция, а сумата от 60 000 лв. е непосилна за нея и семейството й.

"Молим за вашето искрено съчувствие и помощ, за да можем да спасим живота на едно прекрасно момиче, на една майка, която неволно жертва собственото си здраве, за да дари живот", пишат приятелите й.

По време на бременността си, в седмия месец, състоянието на бъдещата майка се влошава спонтанно и след медицинските изследвания идва страшната диагноза бъбречна недостатъчност. Живота на нея и бебето са в опасност и затова се налага преждевременно раждане. Детето се ражда 1,400 кг. и престоява в кувьоз до реалния термин.

За щастие дъщеричката на младата жена се доразвива добре и в момента е пълноценно, здраво и щастливо дете. Състоянието на Силвия обаче се влошава и при последната консултация в турска болница докторите съобщават, че до месец трябва да се направи трансплантация, в противен случай шансовете за успешен край сериозно намаляват.

Приятелите на младата жена организират специален благотворителен базар, чиято цел е да се съберат по-бързо парите.

"Кой с колкото може, всеки лев е важен, всяка помощ е крачка към новия живот на това прекрасно момиче", пишат приятелите на младата майка.
 
И са обявили нейната дарителска сметка:

IBAN: BG30RZBB91551061461511
BIC: RZBBBGSF
BGN
Титуляр: Силвия Иванова Василева

Още подробности за инициативата и как да помогнем може да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много бих искал да й помогна, разбирам я.., не мога. Откъде да знам къде ще отидат парите, събират ги разни банки, сметки, съжалявам, не вярвам Ние имахме здравословни проблеми, за 3-4 години влязохме в заеми, пръснахме над 25000 лв, обиколихме БГ, после Европа. Да, решихме проблема, но НИКОЙ НЕ НИ ПОМОГНА!!! Виехме като линейки, молехме се на куцо и сакато, унижавахме се..... Казвахме си, ама хората ще помогнат, да, ама не! На никой не му ПУ-КА! Вече не вярвам на никого, сърцето ми е изгоряло!
7
4
 
4
 
! Отговори
Дончевски преди 7 години
Държавата това сме ние. Много е удобно за съвестта ни да кажем това е работа на институциите и да заспим спокойно. Аз смятам да помогна.
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турци/*** ще ни ядат парите от дарения! Дайте ги на българските лекари бе!
5
6
 
8
 
! Отговори
До Българин преди 7 години
Там лекарите са Богове, с изключение на лекарите, които арестуваха като Гюленисти. Може и да не са управлявали комунистически ***, но сега ги управлява един Ердогански ***, който ще им навакса и за комунизма, и за фашизма, че и за феодализма даже.Между другото, греша ли или по времето на управлението на комунистическите *** турците се лекуваха в България? А сега при управлението на демократичните *** ние започнахме да се лекуваме там.
4
0
 
24
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Винаги превеждам скромна сума при подобни статии, но честно казано напсоледък това стана ежедневие. Защо журналистите не ходят при управляващите с цел осигуряване на средства. До кога ще си плащаме и ще разчитаме на помощи от доброволци за нещо, което ни се полага? Всеки ден има поне по един апел за помощ. Журналисти, обърнете се към съответните институции. Не, че няма да се помогне на жената, но не е редно държавата да бездейства.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че пари за всякакви пришълци има, а за такива нуждаещи се хора нищо. И ти си плащаш здравни вноски, а недай си боже да ти се наложи... оправяй се!
2
9
 
19
 
! Отговори
аз преди 7 години
Ама защо приятелите на тази жена е отидат в Турция и не заявят на тамошните лекари,че са длъжни да направят операциата незабавно и безплатно,а? И ако някой лекар възрази да му ударят няколко юмрука! И после да спрат движението по някоя улица в Истанбул! Или само у нас минават тези номера! Все още!
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само днес видях 3 подобни новини. Та имам един въпрос. КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?! Или ако е за "сирийци" пари има, но за една българска майка-не.