Манолова за КЕВР: Обслужващ персонал на силните на деня!

Представители на дребния бизнес очакват фалити след новите цени
6 апр 2017 10:45,
30
Манолова за КЕВР: Обслужващ персонал на силните на деня!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова отправи сериозни критики към КЕВР по повод драстичното поскъпване на цените. Тя обвини комисията, че не търси баланс между интересите на потребителите и енергийните дружества, а защитава силните на деня.

"КЕВР се е превърнала в обслужващ персонал за силните на деня в лицето на енергийните дружества и това е свързано не само с промените в цената на природния газ. Липсата на принципи и правила при повишаването на основни за граждани цени е най-дразнещото в дейността на КЕВР", каза националният защитник пред БНР.

Манолова разкритикува КЕВР по повод предстоящото от утре увеличение на цените на природния газ, тока и парното. Топлото вече ще струва от 20 до 23 на сто по-скъпо, а токът ще скочи с до 1%.

"Това е минимално повишение и няма да се усети от потребителите", категоричен е председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Според него не би трябвало и цените на стоките да тръгнат нагоре.

Още по темата

Хората обаче имат други очаквания. Представители на дребния бизнес признават, че не изключват варианта да стигнат до фалит.

"Токът ми е 1800 лева, говоря за месец. Газ ползвам, когато се пекат поничките. Увеличава ли се газта, увеличава се и продукцията, увеличава ли се продукцията, спада оборотът и това означава, че отиваме на фалит", обясни Жоро Димитров, който има цех за закуски в пазарджишкото село Огняново.

Потребителите на ток и парно вече излязоха на протест, а зад тях застан и омбудсманът Манолова.

"И да има логично обяснение на поскъпването, то не беше представено пред гражданите, което е и причината за техния гняв и недоволство. Въпреки неколкократно зададения от мен въпрос кое налага природният газ да бъде увеличен с 30%, при положение че на световните пазари цената му е нараснала между 13 и 15%, отговор не получих, не получиха отговор и българските граждани", каза тя.

Манолова припомни и предложените от правителството промени в изборното законодателство. Според нея те били най-красноречивото доказателство защо служебен кабинет не трябва да прави предложения за промяна в закони, които се отнасят до основни права на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този чичо Ванчо е герберастка калинка, както и една трета от КЕВР. Няколко варианта го чух да разяснява за причините за цените. Обеща, че има шанс да паднах цените през лятото!!!Кой му вярва на този плазмодий? Тази зима ще го бият още в кабинета с останалите от КЕВР, когато хората си получат сметките. Бавно но сигурно българинът се събужда. Ще стане им пламне ли гнева, Мутрагена ще бяга, защото той е причина за тези цени. Ще плащаме 100% условията на Амер.централи. Това е предателство!!!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе докато не го застреля някой тоя тиквак оправия няма да има
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли няма хора в нормална възраст за председатели на тази комисия, та са сложили този 72 г. дядо. Нали има закон на колко години човек трябва да се пенсионира. Кой разрешава да се погазват законите.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЕВР наистина обслужва силните на деня. Сега вдига шоково всички цени преди Мутрата да встъпи във власт за да може като встъпи отново да ее оправдава с тези преди него.Да не забравяме, че сегашният състав на КЕВР е назначен лично от Борисов през септември 2015 година, така че тия приказки за независимост да си ги разправят в банкянската кръчма, може и тоалетна.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кофти работа село село това даже и на село го няма
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Права е, КЕВР е съставена изцяло от герберасти, лъжепатриоти и псевдореформатори. Самият й шеф пък е един костовашки крадец, назначен обаче да не забравяме лично от Борисов, който освен всичко друго не може да говори и български.Много е смешен като казва ИлИктричската ИнЬЕргия.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя КЕВР да не е държава в държавата ? . Над кего никой ли няма власт ?. Каква е тая скапана мафиотска *** ?.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да нее като ония де видели малко власт и ела гледаи забравиха отде тръгват ама става приземяване понякога гледам едно такова част от техните се ежат но го гледам как е обслужващ персонал насам натам тъи че на кого се прави на голям господ знае
1
15
 
1
 
! Отговори
Hol.laleta преди 7 години
Tazi bg darjavna televizionna klevetnica ot zatvora li razviva deinost?