Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!

За пенсия от 300 лева обаче Гълъб Донев отсече: Не и на този етап!
30 апр 2017 12:43,
168
Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!
Снимка: Flickr

Всички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ.

Той подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика.

Още по темата

"Средна работна заплата от 1500 лв. в края на 4-годишния мандат е реална при непрекъснато нарастване на икономически ръст, повишаване на доходите, при повишаване на търсенето и предлагането на труд, при намиране на качествени работници и служители от страна на работодателите за свободните работни места или за тези, които преструктурират, както и при адекватно образование на работниците и служителите", обобщи Гълъб Донев.

Социалният министър изрази удовлетворение по отношение на постигнатото от служебното правителство в сферата на труда, като постави акцент върху защитата правата на работещите. Гълъб Донев призна, че данните на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" показват, че има затруднение при редовното изплащането на заплатите на работниците и служителите.

"Имаме проблем и с нерегламентираната заетост. Със съживяването на строителния бранш 587 са случаите на работа без трудови договори от февруари месец досега. Това, разбира се, е свързано със сивата икономика. Но има и една тенденция, че когато икономиката се съживява и имаме икономически ръст, когато имаме оживяване, когато имаме намаляване на безработицата, обикновено сивият сектор започва да изсветлява", посочи министърът.  Гълъб Донев беше категоричен, че държавата винаги е обявявала война на некоректните работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
21
 
! Отговори
до 60 Ценовика преди 7 години
В Германия е по евтино от БГ.
53
3
 
12
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Затова руснаците пълнят нашето черноморие, гръцкото и турското а ти се " онождаш" с бежанците за 15 лева на сеанс.
52
1
 
23
 
! Отговори
Ценовика преди 7 години
Уж най-бедната страна в Евро съюза,цените на потребителската кошница като в Германия и Швеция.
51
4
 
6
 
! Отговори
Неа до 47 преди 7 години
Така е , затова се мъчат да напълнят градовете със всякакви - бежанци на ЕС издръжка и руснаци , китайци и др.на тяхна издръжка .... Българите кучета ни яли ...
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A v Rusiq znaesch li kolko e toka,kolko gazta kolko benzina kolko xranata i se pensionirat na 60 g myyjete jenite na 55 g i zdraveopazvaneto e bezplatno goveda ni jivi ni umreli
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
lyje pak kato dyrt rom.Koga e karal 4 godini?Sled 4 godini q kamilata q kamilarq i oreschrski schte e vinoven na toq govejdi.
48
1
 
12
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
Хахахаа...хахаа..не на този етап,а направо на оня етап след смърта!
47
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност в Русия минималната брутна заплата е 120 евро. След данъците не ми се мисли колко им остава. Голям смях
46
1
 
13
 
! Отговори
Статестика преди 7 години
И какво ще стане след няколко години като се приеме ЕВРОТО???
45
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте мрънкали! в Русия минималната заплата е около 100 евро. Да сте ги чули да мрънкат? Не сте. Ако искате високи заплати вървете да работите в Германия.
44
1
 
16
 
! Отговори
Ще преди 7 години
-Тате къпи ми колело.-Ще ти купя тате като пораснеш.Обещания и празни приказки. Докато на нас ни обещават народа в Европа живее добър и ценностен живот. БГ сме в третия свят няма какво да се лъжем. Събуди се вече, стига робство, стига слогуване.
43
2
 
21
 
! Отговори
иво стрункин преди 7 години
Тези неща ни ги говорят от 1990г. Да не би в Румъния тези показатели да са сработили, че взимат по 800 евро средна заплата. *** наглеците!? Никой работодател в България не иска да дава повече пари. Това е истината, а не накакви си измислени показатели да ми цитират за оправдание.
42
2
 
12
 
! Отговори
1500 LEVA ...... преди 7 години
SLED 4 GODINI BULGARIA 6TE BADE SAMO 4 MILIONA-POVE4ETO NERABOTOSPOSOBNI ILI PENSIONERI, A INFLACIATA DA NE BROIM.
41
2
 
22
 
! Отговори
Прочетете преди 7 години
Прочетете архивана ЦРУ за БГ, има го свободно в интернет. Прочетете и за тенденцийте за населението.2050 населението на БГ ще е 5 мил, 90% в градовете - много села ще са обезлюдени. Като си отидат пенсионерите който са 2мил в момента и с тенденции младите Българи да заминават зад граница, в БГ ще останат само ташунковци и тикви. Положението е трагично.
40
0
 
5
 
! Отговори
аха преди 7 години
Най добре да са ти в швейцарски франкове .
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да стане толкова инфлацията след 4 години колко ще е та тези пари ще са все едно 500лв сега
38
0
 
3
 
! Отговори
аха преди 7 години
Може да не са в българска банка ама при определени обстоятелства .... Незнам как става това за обикновенно граждани като нас ....
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а на мен тати ще ми купи колело..........
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ахаДолари Евро все тая , пък ако може и да не са в българска банка .Днес си купих обувки . Не са български . То не си заслужава вече в България да се произвеждат .
35
2
 
30
 
! Отговори
Защо убиха народа си преди 7 години
След 4 години няма да има кой да ви работи,ще трябва да вдигнете възраста за пенсиите на 80 год. и стаж 60 г. няма кой да ви търпи повече държавни крадльовци и крадли!