МС все пак изтегли доклада за състоянието на армията

Мотивите: Налага се преглед на политиките в отбраната
13
МС все пак изтегли доклада за състоянието на армията
Снимка: архив, БулФото

Правителството реши да оттегли внесения за разглеждане в Народното събрание Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2016 г.

Докладът беше одобрен от служебното правителство.

Още по темата

В него се посочваше, че въоръжените ни сили вече само частично са в състояние да изпълняват задълженията си за гарантиране на националния суверенитет, по колективната отбрана на НАТО и политиката за сигурност в ЕС.

Като причини за това бяха посочени системното недофинансиране на армията в последните години, остарялата бойна техника, некомплектът на личния състав.

Управляващите посочват, че освен информационен документ, той представлява и ангажимент на редовно избран парламент и изпълнителна власт за бъдещото осъществяване на политиките в областта на отбраната на страната.

След проведените предсрочни парламентарни избори се налага извършването на нов, задълбочен преглед на документа и неговото повторно внасяне в актуализиран вид за разглеждане от страна на правителството и Народното събрание, мотивират се от правителствената пресслужба.

Само преди дни президентът Румен Радев настоя, че изтеглянето на доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили от военния министър Красимир Каракачанов, е абсурдно.

"Не можем да очакваме болният да оздравее, ако се скъса диагнозата", аргументира се той.

Президентът заяви, че се е стигнало до днешното състояние на армията, точно заради дългогодишното производство на "розови доклади", които замитат проблемите.

Вчера при Радев се проведе КСНС за състоянието на системата за сигурност, след който стана ясно, че е необходимо ускоряване на проектите за модернизация на армията и ръст на заплатите на заетите в системата.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
evro- atlantik преди 1 година
DEMOKRACIA e dymi4kata - v takova sastoianie ni e ARMIATA i ne samo armiata ami i vsi4ko ostanalo ; zraveopazvane -0 ; ikonomika -0 ; biznesa e na - 0 ; obrazovanie - 0 stastieto na baiganio - 0 ; i taka natatak ; mnogo radost ni donesoxa xamerikancite i sigornost -prosperitet -golama DEMOKRACIA NEMO KOI DA VIDI..... SASIPANA I OKRADENA NASHTA KRsiva darzava bBALGARIA ...
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден трябва да се набива камчето на Хвърлчилков за това, че той няма право с манипулираното от Позитано служебно правителство да се занимават тези неща. Нека си получава заплатата и си разхожда младоженката
9
1
 
6
 
! Отговори
:) :) преди 1 година
къде е дъртия Аню Ньойския който диразсипа армията с неговите прегледи и бели книги, ако се нсправи справка именно от негово време запичва отлива от армията. За девет години заплатите в МО са мръднали с 9% , хайде да видим инфлацията за тез 9 години колкое.
8
0
 
13
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 1 година
Председателят на ГЕРБ (султан Ердоган) е наредил на ТИКВИТЕ 3 да не купуват нова армейска техника и да държат заплатите на войниците и полицаите на ниво около 600 лв. - пък който остане.....И русенския воевода изтегля доклада - така се решават проблемите по ГЕРБерастки и ПАТРИДИОТСКИ маниер!!!!
7
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Той и щрауса така си заравя главата в пясъка, но пропуска момента, че голите му задни части остават навън :)
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
армията ...тя като държавата - никаква я няма
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За шефа на ГЕРБ - Ердоган е по-удобно да нямаме армия.
Тиквата затова се противи и опъва за Грипените.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами РАДЕВ го каза без пари , няма как да имаме въоръжена и мотивирана армия,
то в моемнта няма никаква де - 30 % незаети места ?!?
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма доклад, няма проблем. Крадците от ГРОБ и патериците им от ОП пак се опитват да откраднат милиарди от бюджета.
2
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Единствения президент до сега, който мисли трезво.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че ако примерно Турция реши да ни превзема и тръгне сутринта, до обяд турското знаме ще се вее над парламента.

Ето в такова състояние е армията ни.