Тръгва подписка срещу лятното часово време: Безсмислено е!

Според инициатора й не е редно да се върти ритъма на хората
139
Тръгва подписка срещу лятното часово време: Безсмислено е!
Снимка: Reuters

Подписка за премахване на лятното часово време инициира Ани Алашка от Българската стопанска камара. Според нея местенето на стрелките с час напред през пролетта е безсмислено е вредно.

Инициативата съвпада с връщането ви към астрономическото време тази нощ, когато преместихме часа с един час назад.

Според Алашка намерението на ЕК да обмисли отмяна на лятното часово време няма да се реализира.

Още по темата

"Мога да прогнозирам, че те, както досега са действали, така и този път ще кажат, че няма причини да се отменя директивата и ще продължаваме да си сменяме времето. Но тук е важно да се каже, че въпросната евродиректива не задължава националните правителства да въвеждат лятното часово време. Единственото ни задължение е, ако решим да го правим, да го правим в конкретен ден и час, еднакъв за Евросъюза", каза Алашка, цитирана от "Дарик".

Тя се надява българските чиновници да намерят пет минути от времето си, за да прочетат директивата.
 

"Нас Евросъюзът не ни принуждава да сменяме времето, няма да ни глоби, няма да ни разследва, няма да ни дърпа ушите. Това е в нашите ръце да си преценим има ли нужда или няма нужда от тази мярка", каза тя.
 

Алашка е сигурна, че ако се направи проучване, ще се види, че негативните ефекти са повече от ползите, че общата нагласа е против въртенето на стрелките.

"Не е оправдано да въртим биологичния часовник и ритъма на живот на хората два пъти годишно, особено като отчетем в какъв общ стрес живеем, смята още тя.
 


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
2
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Видяла жабата че подковават коня, и тя вдигнала крак! Повтаряме като папагали предложение на някой от някоя европейска комисия, само че на наша почва. Безмислено по скоро е зимното часово време, използва се по малко от светлата част на деня!
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че е крайно време тази простотия да престане. Астрономическото време е само едно и именно то трябва да си остане. Лятното е измишльотина и е тормоз за организма, особено за малките деца, които трябва да се вдигат рано сутрин за градина и училище.
118
1
 
6
 
! Отговори
Eli преди 1 година
Трябва да се пемахне тази глупост и да си остане астрономическото време.
117
2
 
5
 
! Отговори
Атанасов преди 1 година
Да не се сменя часовото време! Да си остане астрономическото!
116
6
 
5
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Май лятното часово време ще е по добре.
115
10
 
11
 
! Отговори
Десислав преди 1 година
Някой може ли да ми обесни, защо не можем целогодишно да сме на лятно? Знам, че зимното е астрономическото, ама какво от това? Вечер да е по-светло мисля, че е по-яко от колкото рано сутрин?
114
2
 
12
 
! Отговори
Мина преди 1 година
За тези които не знаят зимното е астрономическото време, което е свързано с природата, а лятното е измислица на някои далновидни държавници по света /да изсмукват силите на обикновенния човек/ .
113
8
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Няма ама никаква икономия на енергия или каквато е друга полза от "Лятно" часово време.Напротив, вреди на биологичната ни програма.Сутрин принудително прекъсване на съня, почивката, няма време да приготвиш закуска, трябва да тръгваш за работа.Ние имаме условно време за вечеря, дали е лятно или зимно, вечеря се по едно и също астрономическо време, лягаме къ 23.00 което фактически е 22.00 а трябва да ставаме един час по рано.Програмата заложена от Твореца се променя, противно на бипологичния час.
112
11
 
14
 
! Отговори
as преди 1 година
смяната на часа е много повече от лек дискомфорт, образовайте се малко и ще разберете защо
111
8
 
14
 
! Отговори
Mariec преди 1 година
Всичката мара втасала.....каква икономика,какво пестене на енергия в бг?и ние сме" барабар петко с мъжете"
110
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска лятно да си кара на лятно. Просто не си *** стрелките. Толкова е просто.
109
23
 
16
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Реално и на мен не ми допада смяната на часа, но пък като се замисля по стандартното лятно време ще започва да се развиделява още в 4:30 сутринта например, а около 5 и нещо слънцето ще е изгряло. А вечерта вместо както до сега е светло почри до 22 часа по стандартното време ще бъде с един час назад. Като цяло не съм сигурем, че през лятото ще е по хубаво да сме по стандартното време.
108
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно съм ЗА отмяната на местенето на стрелките. Че ни побъркате ,бе хора.
107
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да остане лятното време, то е по добро за нашите ширини, какво е това сега в седем часа сутринтч слънцето е вече по икиндия
106
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се върне истинското точно астрономическо време. Ако искате, сменете си работното време бе, амсалаци! Защо пипате стрелките?
105
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу зимното време! Само лятно цяла година!
104
7
 
6
 
! Отговори
Mentor преди 1 година
Солидарен с 106 и 108!!!
103
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърдо подкрепям!!!

Целогодишно да сме на лятното време, както е в Беларус!
102
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стюардеса съм и да, точно защото летя и сменям много часови зони знам колко безумно изморява. За това първа ще подпиша за махането на лятното време! Стигат ми полетите и местенето заради тях!
101
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив целогодишно да сме на лятно часово време. Искам да ми е светло след работа а не сутрин преди работа, когато спя