Проблеми на проблемите: Ниски доходи и безработица мъчат народа

23% не очакват нищо от Българското председателство
74
Проблеми на проблемите: Ниски доходи и безработица мъчат народа
Снимка: архив, БулФото

66.9% от българите определят като основен проблем пред страната днес ниските доходи. Следват безработицата - 41,6%, здравеопазването - 39,5%, корупцията по високите етажи на властта -37,2%, престъпността - 25,3%.

Това показва изследване на Центъра за анализи и маркетинг, направено между 4 и 10 декември сред 821 души и представено на пресконференция днес.

23,4% отговарят, че не очакват нищо от българското председателство на Съвета на ЕС, 12,9 на сто очакват по-добър имидж на страната, а 8,4 процента - повече инвестиции и средства от еврофондовете. Шест на сто очакват много добре организирано европредседателство, а 5,3% отговарят, че очакват нещо хубаво, без да уточняват какво.

Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 25,9%, за БСП - 22,4%, за ДПС - 5,1%, а за Обединените патриоти - 4,4 на сто.

Реформаторския блок биха подкрепили 3,1 на сто, "Да, България" - 1,2 процента, "Воля" - 0,8 на сто. 16,6 процента отговарят, че няма да гласуват.

Според данните президентът Румен Радев се ползва с най-високо доверие - 64,9 на сто, следван от омбудсмана Мая Манолова - 60,4 процента и столичния кмет Йорданка Фандъкова - 50,7 процента. Това са и тримата политици, при които доверието е по-високо от недоверието. В челната петица са още премиерът Бойко Борисов - 41,7 на сто доверие и вицепрезидентът Илияна Йотова - 40,1 на сто.

Президентската институция се ползва с най-високо доверие - 64,9 на сто. Високо е доверието в БПЦ -
52,2 на сто. Доверието към Народното събрание е 27,4 процента, а към правителството - 33,7 на сто. Полицията има 38,4 на сто доверие, армията - 45,8 процента, съдът - 23,5 на сто, а прокуратурата - 19,1 на сто, предаде БТА.

Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Владислав Горанов са министрите, които са направили най-силно положително впечатление на хората. На въпрос "Кой от министрите прави най-много гафове" 19,1 на сто посочват Валери Симеонов, а 6,9 на сто отговарят "всички". Останалите отговори са посочени от между един и два процента от анкетираните.

Средната оценка, поставена за работата на правителството, е 3,16, са изчислили от центъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
24
 
! Отговори
Кейси преди 6 години
В парламента средната заплата на тези с имунитета е за завиждане спрямо това което вършат. Или по точно нищо не вършат за хората и държавата.
48
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
План Ран ът е измислица на комунистите.Така обвиняват другите че уж ограбили България.
47
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мързелив ни е народа...И само мрънка.Заведенията са пълни с неработещи младежи, ядат и пият по цял ден, вечер са в чалготеките, а работа нямало ...
46
0
 
17
 
! Отговори
гост преди 6 години
Политици които обещават и не го изпълняват и *** за зеле не става от тях.
45
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете плана РАН-ЪТ и ще разберете защо 28 години потъвате в тинята и блатото. Някои си мислят че това което се случва е случайност на обстоятелствата! Нека си мислят ако така се чувства по-добре. Но истината е че ви вкараха в този филм съвсем умишлено през 90-те години. Съвсем умишлено ви унищожиха заводите и ТКЗС-тата. Съвсем умишлено ви докара инфлацията и ви изядоха спестяванията. Съвсем умишлено се провежда геноцида с ниските заплати и пнесии. Мислите си че е случайност? Не не е!
44
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За некадърника и де6ила може и да няма високоплатена работа, съгласен съм.
43
0
 
27
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Богати хора не идват, но за една нощ станаха богати. Сигурно знаеш как.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя, дето вика, да сме станали програмисти и да сме взимали по 3400 лева - Брат, гръмки се !
41
3
 
9
 
! Отговори
д-р Дрее преди 6 години
Днес в измършавяла България , която бе оглозгана от различните политически власти . Синове и дъщери и други родственици на БКП, ОФ, КПСС, СДС, ОФ, партизани та да стигнем и до настоящите управляващи, които се бият в гърдите, че народа е "сит". Без ЛУСТРАЦИЯ и промени в политиката за конфликт на интереси няма управия.
40
29
 
0
 
! Отговори
;-) преди 6 години
При тоя ръст в продажбите на жилища и нови автомобили, да ми говорите за безработица и ниски доходи е смешно.
39
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждал съм много навитаци да учат за програмисти за големите пари след 1месец се отказват , викат аз не мога да ме убиеш не мога. Никой няма да убива има по-добри методи. Мисленето изисква разход , на енергия , мързеливия мозък прави всичко възможно да мисли , да мързелува. е това дявола.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
програмисти работят не за БГ , а за украинска компания пак взимат повече от 2000лв.Няма разлика в каква компания работиш всичко е едно
37
2
 
3
 
! Отговори
Jivko преди 6 години
i razbira se KORUPTION.Po visokite i niskite etaji na vlastta.
36
21
 
3
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Мръзела мъчи ,а не мори -се шири по нашите географски ширини .Искат малко работа за много пари ,но нито са учили ,нито се трудили с години над нещо ....а искат направо от чина да получават ХХХХХХХ пари ,а някои ги разложиъха соц помощите ,други не искат ,щото ги мързи и се оправдават само с "Няма работа" и "Малко плащат" ,хм ,а те какво дават в замена на това което искат да получават ,щото сме на последно место по производителност на труда в ЕС и то Х пъти от първите ПО ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Някаква обсесия ви е завладяла. ИТ ИТ ИТ ИТ досега все с ИТ сме живели. Лекувайте се! Заболяването е прогресиращо.Защо не казвате, че работите за МЕЖДУНАРОДНИ компании?Никоя БГ компания няма да ви даде 2000лв на месец.
34
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам червения каскет, който е безработен, защото е неграмотен , защо той трябва да има доходи колкото един образован и полезен човек на обществото . Явно е , че пие и яде повече от пет умни хора , но това му е предимството . Другарю бягай на село при домашната ракийка и сланинката .
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедни сме, да.3 години заплатите бяха замразени. ТРИ години! А цените растяха, растяха... МРЗ отдавна трябваше да е 700лв. Никой не предприема нищо спрямо неплащането на извънредния труд, работата през почивните и празничните дни, осигуряването на 4 или 6 часов работен ден, докато работим по 10 часа. Синдикатите и Инспекцията по труда си затварят очите. Работникът е ограбван ежедневно, системно. Как няма да е беден?
32
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ви казах няма да има газови камери , има други методи незабелижими за убиване на лошия материал.. ниски заплати , белести , мизерии, лоши храниСтягайте се учете програмиране и езика на окупатора английски..
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса , че ИТ има навсякъде във всяка машина от бойлер , пералня , автомобил струг , телевизор всичко каквото се произвежда е ИТ.. ИТ фирма , а наема инженери механици , електроинженери , физици защо бе умнико
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23А като станат всички програмисти ще ядат битове, байтове, а най-богатите мегабайтове. За останалите потребности няма да говорим.