Лавров: Общото наследство – основа за приятелството ни!

Руският министър откри изложба за 140 г. от Освобождението
2 мар 2018 13:15, Елка Василева
150
Лавров: Общото наследство – основа за приятелството ни!
Сергей Лавров. Снимка: архив, БТА

Културните и духовните ценности, обединяващи Русия и България, подхранват и днес приятелските руско-български отношения. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров при откриването на изложба по повод честването на 140-ата годишнина от освобождаването на България от османско иго, предаде ТАСС.

"Убеден съм, че руско-българското братство, общото културно и духовно наследство могат да устоят на изпитанието на времето. Това е основа за развитие на двустранните връзки помежду ни, за сътрудничество във всички области - политика, икономика, туризъм, култура", каза руският министър.

Лавров изтъкна "специалната роля" на руско-турската война от 1877-1878 г. в историята на отношенията между Русия и България и между двата народа.

"Днес отдаваме дължимото на българските опълченци, сражавали се рамо до рамо" с руските войски за независима България, добави той.

Посланикът на България в Русия Бойко Коцев на свой ред отбеляза "общите исторически, културни и духовни връзки" между двете страни и двата народа.

Да пазим общата си история е наш дълг и първостепенна задача, подчерта той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Изчезвай от форума,продажен американски ***. Не ти щем мнението ти. Българите не харесват поляците,защото поляците ( с малко изключения) са много долни!Българите сме благодарни на Русия и празнуваме 3 март!
23
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ОР,може да си втора ръка човек,но можеш да имаш собствен имот,къща.нива,животни,МОЖЕШ ДА ПЪТУВАШ КЪДЕТО СИ ИСКАШ,виж руските деревянщики СА БИЛИ НАИСТИНА КРЕПОСТНИ РОБИ!!При потушаване на бунтове РУСКИТЕ НАГАЙКИ НЕ СА БИЛИ ПО-МАЛКО ЗЛИ И ВАРВАРИ ОТ ОСМАНСКИТЕ ЯТАГАНИ образно казано!Затова поляците МРАЗЯТ НЕИСТОВО РУСНАЦИТЕ,ВСЯКА ГОДИНА НИ ПОЗДРАВЯВАТ ЗА ТОЯ 3 МАРТ,А РУСНАЦИТЕ САМО НИ НАТЯКВАТ КАК НИ БИЛИ"ОСВОБОДИЛИ"И СОФИЯ ПРИЛИЧА НА КОЛОНИЗИРАН РУСКИ ГРАД!Пвръща ми се от ВАС БЕ.....
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КокСъгласен съм напълно с твоето мнение,обаче трябва да те поправя само за едно нещо. А то е,че Руската империя помага да се освободим от турското иго и да възстановим границите си(не всички),по образеца на Сан-Стефанския мирен договор,а не че,ако не беше руската помощ,българите нямаше да съществуват като хора,народ и народност. Българите,гърците и сърбите,макар и под турско иго,съществуваха като народи,но без държавност.След освобождаването,гърците,сърбите и българите вече имат свои граници
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дни ще се изпишат поредица безумия с антибългарска насоченост къде съзнателно къде несъзнателно с идеята че се пише срещу Русия.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Realno poglednato kakvo tolkova iskat rusnacite ot nas? Golia ni *** i 3 chernomorski kurorta. Egati dalaverata. Shte se popravia s maimunicata
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво точно освобождение празнуват между Вакарелските височини и село Резово на турската граница на югоизток и между Благоевград до Златарево и Кулата на югозапад ,и до Златоград на юг???Всичко това българите НАИСТИНА СИ ГО ОСВОБОДИХА!!Сега каскетите ще кажат"ми ако не беше трети март"ми ако не беше САН СТЕФАНО и последвалото руско българомразие можеха границите ни и да са други и 100 на 100 нямаше да има "македонски народ"!В случая с просия и България важи поговорката"пази ме Боже от приятели"!
18
7
 
34
 
! Отговори
Кок преди 6 години
Интересно ми е защо винаги когато темата за нашето освобождение от османско робство се повдигне веднага русофобите като мухи на .... долитат и започват плюването срещу Русия? Както и да го увъртате факта че Руската империя ни е освободила си остава и без нея България нямаше да я има сега. Е да ама те не ни обичали, имали имперски интереси и прочие. Ами като сте толкова критични към имперските интереси на Русия слепи ли сте та не виждате имперските интереси на сащ сега или за това пари не дават?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Съгласен съм с мнението ти,но ако пишеш на кирилица,а не на маймуница-латиница,твоето послание и мнение ще бъде по-разбираемо.
16
21
 
9
 
! Отговори
Болельщик преди 6 години
Лавров, а във вашето посолство в България или консулствата има ли аржентински куфари ? Да повишим КПД- то на тролското общество ? Издъхваме бе Серьожа. Направо ни таковахте таковото последния месец от изцепки, дето трябва да замазваме.....
15
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя дърт комунистически динозавър ние нямаме общо наследство.
14
25
 
13
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Русофилът е специален вид ***, ражда се етнически българин, а се самоопределя като руснак!
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako ne biaha ruskite imperski interesi shtiahme da sme oshte po izostanali. Te sa osvobodili ne samo nas a gurci gruzinci armenci surbi rumunci. Ne znam kakvo sa poluchili no pone uvajenie triabva kum tiah za tva. Vasil levski se e opital samo a e geroi. Smiatam che tozi koito e uspial e dori po vajen
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на снимката"България и Албания искат да си поделят БЮРМ",тоя на снимката "БЮРМ не може да има независима църква те са част от сръбската",Путин"азбуката ни е дошла от "македонските земи"еми според тоя коня на снимката явно е от "сръбските"земи,на "светиня"му просийския патриарх "колега"буквално преди дни"българите да не сеят разкол между църквата в БЮРМ и Сръбската ПЦ",Толстой"ще изкупим България"Захарова"ако не беше червената армия щяло да има еврейски холокост в България"ЕГАТИ БРАТУШКИТЕ!!
11
8
 
20
 
! Отговори
Наздраве преди 6 години
Прав е другарят Лавров - нищо не може да промени и обезличи факта че руснаците са наши братя и че произходът им е български.
10
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво говори Лавров но знам че вчера руснаците станаха за посмешище на цял свят. Заплашиха Америка с анимационни ядрени ракети ! - чудя се това Русия ли е или большая Психиатрия ?
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МнениеНа теб някой да ти е дал пълномощия да говориш от името на българският народ?
8
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските военачалници са си гледали имперските интереси а не някакво си измислено освобождение така наречено на забравените тогава от Бога български земиОсвен това руската имперска войска не е била съставена само от руснаци,редно е Гадев да покани и други политици не само руски ама от къде толкова акъл!!
7
18
 
6
 
! Отговори
хи-хи преди 6 години
При толко оръжия за масово унищожение къде е бъдещето?Ще ни бомбардирате ли?
6
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров е умен и достоен човек,мъж и политик. Браво! Съгласен съм с мнението му.
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ме е грижа,какви ги пише Достоевски? Според Достоевски,Гаршин,и една част от руското общество -Руско-Турската война е била безсмислена. Да си гледат работата руските българомразци! Българите са признателни на Руския цар,на руските военачалници и войници,които са помогнали за нашето Освобождение! Ние,българите,отдаваме почит на нашите достойни предци,деди,мъже и жени,които са дали живота си,за да съществува България и да оцелее през тези 5 века!