Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити

Ангел Джамбазки с призив: Незабавно освободете д-р Димитров
Обновена: 4 мар 2018 20:49 | 4 мар 2018 20:12, Красимир Ангелов
232
Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити
Снимка: Булфото

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби криминално проявения Жоро Джевизов - Жоро Плъха, в защита на собствеността си. За това настоя в своя позиция евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Мъжът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважават лекар – анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи. Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО – БНД от години настояваме да бъде разширен, се чете в позицията на Джамбазки.

„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог -  задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров“, посочи евродепутатът.

Според него в случая става въпрос за класически случай на неизбежна самоотбрана. „Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си“, категоричен бе Джамбазки.

„Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи, изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
36
 
! Отговори
ист преди 6 години
Ако няма престъпници, няма да има съдебна система. Ако ликвидираме престъпноста,веднага 60 хиляди полицаи и съдии безработни. Престъпниците хранят системата. Роми не трябва да се убиват. Те са бъдещето на държавата. За белите законът се прилага с цялата строгост. Те са изчезващ вид.
133
3
 
32
 
! Отговори
702 преди 6 години
Днес всички медии говорят за Плъха.Целта е да се забрави по-бързо за Гинка.И това е по нечия заповед.Общото между двете "събития " е,че и при двете се краде-едното е на дребно , другото на едро.Но едрото крадане се нарича бизнес и не се наказва,а властта иска да му стане ортак!?Но Гинка ще ни напомни с напомпване на токовите сметки от първи юли и тогава всички ще се озъртаме като плъхове в капан!Помнете!
132
0
 
37
 
! Отговори
Нарушаване на Закон? преди 6 години
Какво нарушаване на "Закон" - този който защитава престъпници с висящи дела?Този който не защитава убитите, изнасилени, пребити баби, дядовци, майки, бащи?Този Закон, който защитава политиците и престъпниците.- Промяна в Закона, докога ще ни избиват?- Докога ще ни грабят?- Докога със страх ще се прибираме в домовете, че няма да срещнем поредния убие#ц- Докога ще търпим психическото и физическо насилие над нас, нормалните хора?!Това не е моята държава. Това не са моите Закони.
131
0
 
33
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Излежал девет присъди и е на свобода. Това е абсурда. Присъдите на рецидивистите трябва да растат в геометрична прогресия, така че след 3-4 та да няма как да излезе жив от затвора, а да си умре там от старост
130
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На помните ли художника, където лежа ефективно, защото с газов се защитил, а колко чичаци по селата са осъдени, защото са стреляли по някого в двора си. Не виждам причина да се наруши закона и да освободят доктора. Закона е така направен и джамбазки го знае, ако искаше промяна да беше направил нещо за промяната му, когато влезе в политиката, а не да трупа сега дивиденти от случая и реално всичко ще отмине и замине.
129
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички ни се иска да бъде освободен доктора, но законите в Бг са такива, че го правят виновен, а за промяна трябва да бъдат променени и законите. Към момента те защитават електората и за в северозапада няма необрана къща по селата, сега "електората" е в апогея си от сегашния закон.
128
0
 
16
 
! Отговори
Газов преди 6 години
Не върши, мой познат лекар си взе газов, на следващия ден му обраха апартамента, изчезнал беше само газовия, което говори, че магазините са комбина с крадльовците.Трябва да има национален протест за:- Народът трябва да се защити и това е национален проблем, щом на Лечева обраха апартамента, смятай колко са нагли- Всеки да има право да купи оръжие ако не е съден и с паспорт - САЩ- Влязъл в частна собственост, стреляш, не е влязъл за да ми боядиса апартамента или да ми премери кръвното Плъха
127
6
 
6
 
! Отговори
Евро без цензура преди 6 години
Естествено че до голяма степен лекаря е невинен дори да е превишил правата дадени му от законаМен в собствения ми дом са нахлували хора от тайните български служби без да ме питат и по времето на Живков преди 1989 и по време на БГ-демокрацията като и в двата случая първоначално не се държах по идеалния начин тъй като бях изпаднал в шок а в такова състояние просто не се знае човек какво може да извърши А.Джамбазки да мълчи!Знаеме го че заради власта ще продаде майка с
126
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 6 години
149 я пак помисли дали случилото се е глупост или твойте мисли клонят на там
125
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е мародерите,безделниците и всички плъхове да си намерят майстора.Влизаха ми в дома.Имах някакво чувство на отврат от факта,че някой *** се е разхождал и тършувал в личните ми и на семейството ми вещи.Съпругата ми бе стресирана дълго време и получи страхова невроза.
124
1
 
18
 
! Отговори
www преди 6 години
НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ - КАТО В АМЕРИКА СВОБОДНА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ. ХЕМ И ПРАВОСЪДИЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ -
123
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешете си езиците, но аз казвам истина. Заплаши ли някой близките ми, ще трябва да ме е утрепал, за да излезе читав от дома ми.
122
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Оня требело да го качат у бъгажникъ и да го фърлат с чувал и камък у марицо. Никой ке го не търси, а кога го намерят - никой ке не знае
121
13
 
3
 
! Отговори
anon преди 6 години
До: режисьорНе казвам, че не бих направил същото в същата ситуация. Просто си мисля дали е законно. Ако съм отблъснал атаката и после отида и си отмъстя това не ме ли прави убиец. Убиец на крадци дали е по-добре от убиец на ***? Мисля си само.
120
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Ач(132)Ако бяха цивилни полицаи - пак същото с пищова, понеже ченгета или не нямат право да ти влизат в къщата с взлом и да те нападат с нож.А процедурата по придобиване на разрешение оръжие е ненужно сложна.
119
13
 
5
 
! Отговори
Морски ама горски преди 6 години
И ся всекви бездарни политици без визия и способности ще трупат точки на гърба на доктора.Даще чалгаджията Слави се събуди от зимен сън.А патриотите си намериха тема за 5-6 месеца....
118
24
 
4
 
! Отговори
Ач преди 6 години
Оръжието му писаха ,че е незаконно колко ли граждани имат незаконни оръжия и вместо плъха ако по грешен сигнал бяха дошли цивилни полицаи кво праим.За убийството всеки би стрелял по плъха ,но за незаконното оръжие поне годинка лекар в затвора да поработи и глоба му трябва .И колко ли е сложна процедурата за придобиване на оръжие че чак лекари копуват незаконни пистолети......
117
8
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До ГНЕВЕНА, той пък се показа агресивният с тупаниците... :))Кво бе, онуфри? Олово ли ти се е дояло?
116
1
 
36
 
! Отговори
Джак преди 6 години
Частната собственост е неприкосновена. Всеки дръзнал да влезе в имота ми, ще се сблъска с пистолета ми. Особено такива като тоя *** с дебело криминално досие. Като няма държава, има саморазправа!
115
15
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Той хубаво е свободен, и аз имам пистолет, но съм го купил да трепам агресивни русофили...