Преди 6 г. САЩ искаше и Гергана. Тя днес: Ще се борим за Желяз!

Законът за екстрадиция е абсурден, категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR
13 апр 2018 11:00,
99

Покъртителна е огромната несправедливост, която се случва с Желяз. Той няма да е последният, ако този договор за екстрадиция не се промени. Това подчерта пред Bulgaria ON AIR Гергана Червенкова, чието искане на САЩ за екстрадиция преди 6 години разтърси обществото. Счетоводителката тогава бе обвинена в пране на пари и незаконна търговия с лекарства по интернет.

Припомняме, че САЩ и Интерпол поискаха ареста на още четирима българи заради незаконна търговия със Сирия. Обвиненията срещу тях са подобни на тези срещу Желяз Андреев, който в момента е на свобода с мярка "подписка".

Още по темата

Арестуването на Андреев преди няколко дни предизвика огромен обществен отзвук, а в няколко града в страната се проведоха протести в негова защита. В София стотици се събраха пред Съдебната палата, присъства и самият Желяз Андреев.

"Българското правосъдие няма много основания да откаже екстрадиция. Договорът за екстрадиция е абсурдно подписан и всеки един може да бъде изпратен в чужда държава без доказателства. Няма никаква защита на българския гражданин", настоя Гергана.

Заедно със своето семейство тя преминава през истински ад, който приключва с нота на американското посолство с нови данни, сочещи че тя не е виновна. Решението на съда спира екстрадицията й.

"Ако ги пратят в Америка наистина няма да се справят, там е страшно като адвокатски хонорари. Винаги ще носим в нас този кошмар, стресът няма как да не повлияе. Изкара ни от собственото ни битие. Научи ни, че трябва да бъдем съпричастни към страданието и болката на родителите на Желяз. Семейството е много силен мотив да издържиш. Към края вече виждахме, че нямаме повече алтернатива, опитвах се да го приема", сподели Гергана Червенкова, която прекарва два месеца в ареста.

"Виждах, че направихме всичко, което ни беше по силите. Бяха угаснали всички светлинки и чакахме да я изпратят. Щеше да се случи, ако Америка не беше оттеглила искането. Опитвах се до последно да държа децата в неведение", разказа Димо Червенков - съпругът на Гергана.

От началото на годината двамата живеят в чужбина, прибрали са се за Великден и правят всичко възможно да окажат подкрепа на Желяз.

Приятелката на обвинения Андреев се е свързала с Гергана и мъжа ѝ, а те са я посъветвали как да постъпи.

"Желяз да вярва, ние няма да го дадем! Ще застанем зад него, той трябва да бъде силен. Близките му трябва да вярват. Всички ние го обичаме като човек и гражданин, ще се борим", завърши през сълзи Гергана Червенкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха мислили преди да отидат да работят за тази фирма.Няма начин да не са били вътре и да не са знаели с какво се занимава.
72
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази дебелата вместо да обикаля студията и да говори глупости, да благодари на Господ, че й се размина.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са си вършили работа , а каква е работата в един Кол център - да оферираш стоки и услуги . Те не са материално отговорни лица , нито могат да изготвят и подпписват договори.А пък нашите платени гномове ги изкараха международни трафиканти на оръжия. Смех голем Ха ха ха
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто тарикатите използват децата ниАми да работят за нетарикати бе.
69
3
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
Да, той носи персонална отговорност за клиентите. Колкото и да не ти се вярва.
68
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ембаргото има обхват, в случай е забранена каквато и да продажба на продукти от американси произход, които могат да бъдат използвани от оръжейната индустрия на Сирия и/или оръжия, муниции и консувативи за сирийската армия. С кой акъл продаваш самолетни части на Сирия е големия въпрос и защо сега се крият като мишоци, а не си кажат какви са ги вършили?
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен човекът, който звъни на клиенти да ги зарибява по телефона не може да носи отговорност. След него идват специалиститте с договорите и т.н. Значи мен по телефона ме навиват да си взема лаптоп на изплащане. Взимам го. После не си плащам вноските. Служителя от колценъра ли ще бъде виновен?
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58В момента на сключване на тези сделки България и ЕС нямат наложено ембарго за износ и търговия със Сирия- ФАКТ
65
1
 
4
 
! Отговори
Ей 53ти преди 6 години
До до 53Договора на Желяз с българска фирма ли е или с американска? За българските фирми важат български закони, какво значение има за служителя че собственика на бг фирмата е американска фирма?
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като си е надробил попарата да си я сърба.Тази дейност носи и рискове.Затова се плащат огромните заплати.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак искам да попитам - КОЙ е подписал този договор през 2008? Пак ли са комунистите?
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 34Глупости! Истината е, че на американците и канадците им е по изгодно да правят кол центровете си в България защото ползват бързия нет, високообразованите ни младежи знаят по 2-3 чужди езика и им работят за някакви 2000лв. Детето ми 3 години работи в кол център и обслужваше Канада с френски и Нова Зенландия с английски. Просто тарикатите използват децата ни!
61
2
 
4
 
! Отговори
смех... преди 6 години
Те отговарят по АМЕРИКАНСКИТЕ ЗАКОНИ, не по българските.----Четвърти километър, има една сграда, учтиви хора с бели престилки... директно марширувайте натам. Може и да успеят да ви помогнат.
60
3
 
6
 
! Отговори
дО 55 преди 6 години
Абсолютна ЛЪЖА. САЩ не екстрадират гражданите си в друга държава и не могат да бъдат съдени . Договорът с тях е престъпен защото е едностранен само ние трябва да екстрадираме те не.Американските фирми трябва да бъдат разследвани от Българската прокуратура за подпомагане на тероризма. Български оръжия продадени на американски фирми бяха намерени сред ИД и Ал Кайда. Оръжитята сред терористите са руски модели произведени в ИЕ. Те се купуват от американски фирми
59
3
 
5
 
! Отговори
Мерцедес преди 6 години
Мерцедес е марка, а не фирма. Кока кола също. Желяз е бил никой, нито е подписвал договори нито е пращал пратки.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмата в която е работил Желяз е българско юридическо лице, това е безспорен факт, но тази фирма е била посредник при забранена от щетските закони сделка и на тази база те отправят обвинения към хората организирали и работили по схемата! Това че работиш в за българско дружество, не означава че можеш да посредничиш при престъпни международни сделки.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48"Дъщерното дружество е едно юридически самостоятелно предприятие, което се основава от дружеството-майка. То има своя собствена фирма и собствено счетоводство. Регистрацията на дъщерното дружество (учредителни документи, разрешение за икономическа дейност, вписване в Търговския регистър) подлежи на правото на държавата, в която е учредено, независимо дали учредителят е чужденец. Тоест учредяването на дъщерно дружество в Германия подлежи на немското право."
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грамотник, сега остава да ми кажеш, че всичи кол центрове в Младост-4...------------Провери в Търговския Регистър, щом можеш да четеш и пишеш, няма да е толкова трудно.Всички кол центрове и фирми опериращи в БГ са регистрирани юридически лица в България по българското законодателство, плащащи данъци в България, служителите на тези фирми работят според БГ законодателство.Иначе как смяташ, работещите за Рено или Мерцедес в БГ са френски или немски служители?Какво ли обяснявам...
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За постоянно злобеещия тук гном ,ще цитирам прокуратурата.Андреев е бил назначен на трудов договор по булгарското трудово законодателство , в компания регистрирана в България.Всички други писаници различни от горепосочените факти , са резултат на болните / но платени/ амбици на еднипродажен манипулатор.
54
4
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Има данни за извършено престъпление от американски граждани, българската прокуратура е в пълното си право да повдигне обвиние срещу тях и да поиска тяхната екстрадация тук - останалото са долнопробни лъжи на кремълски леки женички. А относно продажбата на българско оръжие, всяка една сделка се одобрява от министерството на отбраната, а какво е са правили американците с купеното от България оръжие е въпрос на спекулации. Масата оръжия използвани от ИД са руско производство!