Майката и сестрата на Боян искат: Да продължи търсенето!

Десети ден българският алпинист е в неизвестност
Обновена: 14 май 2018 07:22 | 13 май 2018 20:25, Анисия Иванова
221

Майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови, заявиха пред Bulgaria ON AIR, че издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма.

Китайски алпинисти, които продължават да търсят Петров, са намерили инсулина на изчезналия наш алпинист. Това е станало близо до третия базов лагер под върха Шиша Пангма.

Още по темата

Междувремнно дъщерята на Боян Петров - Тея изрази благодарности за подкрепата, вдъхването на надежда и издирването на нейния баща. Тя подчертава, че Боян Петров е на мястото, където винаги е искал да бъде - в планината.

По-рано днес жената до Боян Петров - Радослава Ненова, призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха.

До момента няма никаква следа от българския алпинист, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
21
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До АнонименНа кой му пука за момиче от Горна Оряховица че и трябват 25 хиляди за операция на ставите. Като е неудачничка и няма пари да си плати здравната услуга да ходи с патерици. Какъв връх е изкачила, че да дават хората пари за нея, какво е направила като Боян нещо с което да се гордее България, Боян е супергерой, изкачил е толкова много върхове да ни доставя радост и да се гордеем с него, какво ми го сравнявате с някакво си момиче от Горна Оряховица на патерици.
89
11
 
5
 
! Отговори
100бона разходи преди 5 години
как 100 бона разход бе? Ти нормален ли си?Къде ще плащаш тия пари - нали ти трябват само за визи, билети, екипировка и храна3-4 бона МАКС и си катерач
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ооо, герберастите са се панирали до толкова, че плащат вече на някакви *** тролчета да внасят партиен "привкус" в коментарчетата - ей така, мохабет да става, но да е далече лошо от ББ ... *** мозъци безкрайни... Човекът си е загинал, кой квото ще му шие на паметта си е за неговата съвест!
87
4
 
12
 
! Отговори
Кантар преди 5 години
Боян е умен мъж.Може да прецени.От едната страна на кантара стоят жена, две деца, майка, сестра. За тези знам. От другата страна стои баир със сняг.Мери тегли, тегли мери. Решава.Баир, сняг и палатка.
86
1
 
11
 
! Отговори
До 94 преди 5 години
*** смешната.. само разрешението е 10 хиляди.. за 3 4 бона и екипировка не можеш да си купиш.. защо пишеш като не знаеш. Само дървени философи
85
19
 
10
 
! Отговори
Западняк преди 5 години
На запад ще го търсят дори и да няма пари, там никой не се интересува дали има пари да се плати операцията, спасителите ще извадят и дадат то джоба си стотици хиляди евро за вертолети и всякакви разходи само и само да го спасят, така е на запад, цивилизация.
84
0
 
7
 
! Отговори
До 94 преди 5 години
Едни 3-4 хиляди?! Поне 100!
83
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 90всъщност не си прав.Под Еверест намериха палатка с 4-*** загинали НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ туристи.Алпинизма е станал масово явление и е нещо като това да идеш на остров Бали - трябват ти едни 3-4 бона за разходи.
82
1
 
1
 
! Отговори
( '_' ) преди 5 години
До АнонименВърос на гледна точка . :) Поздрави !
81
4
 
13
 
! Отговори
УСМИХНАТА МАЙКА преди 5 години
МНОГО ШИРОКА УСМИВКА ЗА ЕДНА СКЪРБЯЩА МАЙКА. ИНТЕРЕСНО....
80
2
 
6
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
Тук вече съм съгласен.
79
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен човека трябва да се търси независимо от това дали го възприемаме като герой или егоцентрист! На запад ще го търсят докато капнат без да искат подаяния от народа! Самонадеян или не една истинска държава е длъжна да се погрижи за гражданите си максимално добре!
78
2
 
17
 
! Отговори
До ядосан преди 5 години
Кой е герой?Този който се бухне в снега и прецака живота на близките си?ИлиТози, който похарчи целия си живот в борба за хората, които обича?
77
5
 
15
 
! Отговори
БЛИЗКИТЕ НАСКАЧАХА преди 5 години
"НАЙ-БЛИЗКИТЕ" НАСКАЧАХА ВЕДНАГА - ИМА КНИГА ЗА ПРОДАН ВСЕ ПАК.НЯМА "ОСТАВЕТЕ НИ В МЪКАТА", "ДАЙТЕ НИ МАЛКО ВРЕМЕ" - НЕ ТУКА СЕ ИЗЛИЗА НА ПАНГАРА ДА СЕ ПРОДАВА КНИГАТА. ПАРИТЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ЖИВОТА. НЯКОИ ХОРА ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ И САМО ТОЯ МОМЕНТ СА ЧАКАЛИ
76
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има едно момиче от горна оряховица, което живее бедно и вече 5-6 месеца се сбират пари за смяна на 2+2 стави, общо около 30к трябват. събрани са може би вече 20-25к.Това е смислена кауза, но за нея хората не дават пари :(А за да се помогне на един труп - се дават хиляди.а ако някой реши да помогне на деси, нека потърси у фейсбук "Да помогнем на Деси"
75
5
 
21
 
! Отговори
До ядосан преди 5 години
И знаеш ли защо е така. Защото децата му ще живеят 1 път. Без него. По негово желание. За негово удоволствие.Смъртта не е страшна. Тя е облекчение.Знаеш ли кое е тежкото. Живот в страдание. Самота. Липса на баща. Баща егоист. Който чеше краста без да мисли за малките светещи очички вкъщи. Пак сори
74
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само едно нещо ме шокира.. жена му почна да говори, че искала книга да напише... тая веднага и шарят очичките за някой лев... ква книга те гони бе... човека бере душа ти книга ще пишеш... истинската болка и тревога идва от майката, детето и семейството, не от тая с книгите...
73
21
 
4
 
! Отговори
Познат преди 5 години
Аз познавах Боянчо лично. Много добро момче. Съсед ми е и редовно си пиехме ракията с него - питах го "абе Боянчо - ти диабетик, катериш върхове, пиеш ракия, как го правиш бе човек?"А той ми казваше:"Като те подгрее ракийката може и до Марс да идеш"Сигурно и тоя ден така е направил - казвал ми е, че не катери връх ако няма няколко патрончета в джоба.
72
15
 
4
 
! Отговори
Генерал Радев преди 5 години
Аз само да попитам, да съм спокоен за друг мандат. Просто ми е хубаво, когато съм разединител на нацията и гледам да си Бутам носа, където не ми е работата. Обаче кака Корнелия щом заповяда и трябва.
71
5
 
15
 
! Отговори
До ядосан преди 5 години
Моите деца няма да четат, че съм замръзнал в Алпите.Предпочитам да си ги гледам аз.За разлика от този с милионно изживените животи.Сори