Да бъде, или да не бъде... легализирана марихуаната?

Добри или лоши последствия ще има това върху обществото?
18 май 2018 10:45, Петя Славова
137

7098 гледания   |  Още видео

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

Още по темата

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен бе Велизар Енчев в "България сутрин".

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни пред Bulgaria ON AIR Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотиците и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Спортното Варна преди 3 месеца
Е то сега е забренена умишленно... а пък се продава повече от хлеба.. :D
122
0
 
3
 
! Отговори
G преди 7 месеца
Абе ей глупендер... пуша трева всеки ден и работя като програмист за 7 бона евро. Ти ли ще ми кажеш, че съм деградирал? Затова пак се махам от България, защото държавата ни е пълна с бавняри като теб.
121
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Марихуана/Алкохол
"По изтрезвителното също няма да срещете човек препушил с Марихуана"
Да, няма да ги срещнете там. За съжаление мога да кажа, че като лекар вече почти всеки ден ги срещам в приемните отделения на болниците, в интензивното отделение, някои от тях и в неврохирургиите с черепно-мозъчни травми или в прихиатриите. Там са и част от алкохолиците, разбира се. Изводите си направете сами.
120
3
 
8
 
! Отговори
до 119 преди 8 месеца
Иди да видиш как живеят и лично ще се убедиш. А тези глупости за трепенето в училищата как да ги коментирам? При население 300 млн. и разрешение всеки да притежава оръжие колкото си иска, какво очаквате? Аз помня не повече от 10 училищни престрелки за последните 20 години. Тук щяха да са повече, тъй като силно алкохолизираната ни нация, не е много по-нормална.
119
1
 
1
 
! Отговори
До 113 преди 8 месеца
Да, не се трепятв барове. Но учениците им са на риталин и бензедрин и се трепят в училищата :D не ме разбирай погрешно, за медицинската легализация съм. Но логиката ти не струва.
118
2
 
3
 
! Отговори
Апел преди 8 месеца
Разпространителите на дрога трябва да се ИЗБИВАТ като бесни псе*та!
НАРКОДИЛЪРИТЕ да се пребиват с камъни.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
***...
116
3
 
7
 
! Отговори
pablo преди 8 месеца
До Анонимен

Това, че една куха лейка е пушила канабис и се е правила на велика, кво е виновен канабиса, че тая се мисли за жената котка? Баси логиката вадите, сигурно е пила и кафе преди да се качи да кара, и е пушила някоя друга цигара тютюн, аз казвам че те са виновни за малуомното и поведение...
115
2
 
16
 
! Отговори
Димчо преди 8 месеца
Влизат демони само ако главата ти е празна!
114
19
 
5
 
! Отговори
камен преди 8 месеца
В никакъв случай не трябва да се легализира от държавата , това значи че тя подкрепя деградацията и точно това ще я постигне !
113
2
 
8
 
! Отговори
Num преди 8 месеца
Бил съм и в Холандия и в САЩ, ами струва ми се, че по-добре си живеят хората там, отколкото ние тук. Колко са деградирали не знам, ама не съм видял да се трепят с ножове и юмруци по баровете. Апропо, може ли една справка колко точно е положително това, че алкохолът е евтин и се продава навсякъде в България, дори и на непълнолетни?
112
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
легализирайте кокаина тикви с тиквите... после забранете алкохола
111
8
 
6
 
! Отговори
щом помага за рак преди 8 месеца
тогава да дадат на аптеките ниви ,полета и дори закрити помещения ,в които да се отглежда марихуана и да се продава само на хора със специална рецепта от лекар специалист ! От къде на къде на сульо и пульо ще дадат право да отглежда в двора си опиати ?!
110
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заради пияни шофьори гинат маса невинни хора. Но докато човек може и да не пие, няма да умре от това, то пушача непременно трябва да си изпуши цигарата. И такива същества, с премрежен от щастие поглед, ще хвърчат легално с коли по пътищата?!
109
3
 
20
 
! Отговори
Мислеща преди 8 месеца
Има филмче в нета, където е показано как /в САЩ/ се прави специален извлек от стеблата и корените на конкретен сорт на марихуаната - INDICA. В него има най-силна концентрация на веществото, което помага при рак, МС и други болести. Във филма бяха интервюирани много хора, излекувани с това лекарство. За някои болни това е последна надежда за живот или облекчаване на страданията им. Смятам, че марихуаната трябва да бъде разрешена /както е в някои страни/ само за медицински цели,под лекарски контро
108
0
 
6
 
! Отговори
Таню преди 8 месеца
От кога мнението на някакъв пребозал менделеевец с отрицателно IQ стана обществен фактор? И т'ва ми било медия... On air... Не сте, уви, на нещо друго сте...
107
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ни стига войната по пътищата която отнема хиляди човешки животи, а ето ,че сега се позволява и с наркотиците да правят същото. Защо??????Животът е един и трябва да се изживее колкото се може по- хубаво.
106
21
 
9
 
! Отговори
пълна деградация преди 8 месеца
Там където наркотиците са легални ,има тотална деградация на младото общество !
Неслучайно Холандия и други страни внасят млади емигранти от арабските страни ! Причината не е чак толкова заради застаряване на населението , а е заради младите ,които са наркомани и без желание да се трудят , а дори и да се трудят качеството на работа на един наркоман е стотици пъти по-ниско от качеството на работа на един нормален човек !
105
5
 
17
 
! Отговори
Webley revolver преди 8 месеца
Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата?! Моля? Иначе, само 0лигофрените като коне с капаци продължават да не искат да разберат, че конопа е билка с удивително много полезни свойства.
104
7
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 8 месеца
До наркомански работи

Хахахахахахахахахахахахахах
По-големи измишльотини не бях чел. Приятелю, сигурно трябва да пуша редовно поне 40 години да започна да разсъждавам като теб.