Да бъде, или да не бъде... легализирана марихуаната?

Добри или лоши последствия ще има това върху обществото?
18 май 2018 10:45, Петя Славова
137

На 19 май в София ще се проведе марш за свобода и легализиране на конопа, който според организаторите цели да покаже истинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и добри или лоши последствия ще има това върху обществото?

Още по темата

"Няколко пъти внасям като народен представител законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според категорични изследвания е доказано, че медицинският канабис помага много при ракови заболявания, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и много други болести", категоричен бе Велизар Енчев в "България сутрин".

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от доста време вече ползването на марихуана за медицински цели се контролира от държавата.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на точно противоположното мнение - "марихуаната и наркотиците отварят в главата на човек врата, през която влизат демони".

"Да почне да се рекламира един наркотик като нещо полезно е абсурд. Като се рекламира нещо, всички деца ще започнат да го взимат. Вижте на какво приличат младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в САЩ и Холандия, където марихуаната е легална. Там цари пълна деградация", уточни пред Bulgaria ON AIR Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната младеж прекалява с наркотиците и именно това е начинът употребата в цялото общество да започне да се контролира и постепенно да намалява.

"Ако взимането на канабис е незаконно, а в същото време всички дизайнерски наркотици са законни, това нормално ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия проучвания сочат, че след няколко години употребата на такива наркотични вещества е спаднала много. Ако трябва да сме честни, алкохолът е погубил много повече животи", подчерта още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
21
 
! Отговори
Фармацевт преди 5 години
Ако тва се легализира, първи почвам търговията с тва нещо. Марихуаната е безвредна и безопасна. Един диазепам е в пъти по вреден.
72
1
 
15
 
! Отговори
Добре но преди 5 години
Тогава трябва да се забрани алкохолът, кафето и цигарите. Това са наркотични вещества, в пъти по-опасни от марихуаната. А бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата може да зачете малко литература по въпроса преди да изкаже културистични мисли.
71
2
 
24
 
! Отговори
Марихуана/Алкохол преди 5 години
Марихуаната, заедно с Алкохола са любимите "леки" дроги на човечеството.И с марихууаната, както и с всяко не трябва да се прекалява. --.> Като си болен не пиеш на веднъж цялата опаковка с аспирин.Но помислете над това:- В Света няма 1 случай за умрял от препушване с Марихуана. - По изтрезвителното също няма да срещете човек препушил с Марихуана- Препиването с Алкохол води до агресия. - От Препушването с Марихуана просто ти става тъпо, купона приключва и си лягаш да спиш.
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минимум 500-600 лв на месец ми струва тревата. Не знам това дали е нормално.
69
4
 
0
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Пушил съм с години, и полза никаква...
68
2
 
22
 
! Отговори
До Скалата! преди 5 години
Г-н Скала, Вашите химии, които внасяте и зобите младите да не би да са по-полезни, а? Я у левоооо!
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72 С жена ми отказахме цигарите благодарение на мед. коноп!
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киро Скалата...от 30 год. се занимава с ПРАКТИЧЕСКИ тестове. Може би трява да отделиш 1 месец за научно доказани статий, кой знае пък можв и да поумнееш малко.Аз съм бил в Амертика и в други държави в които дори пушенето и хич не са *** и наркомани.Просто го слушам и невятвам на ушите си!!! Май май ти трява поизлезнеш от БГ и да се образоваш малко
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
68Аз конопа ще го прежаля но на теб ако ти спрът ракията и сланината ще си от режиш вените !
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много трудно отказах цигарите. При конопа има само навик, лесно се отказва, трябва само да се разсеяш с нещо друго.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди в къщата си гледах няколко стръка хибрид мандарина и боровинка :(От както се затегна работата, се налага да ходя по дилари и да пуша от тяхната която е убита от торове и горчи вкус, пълни *** !Искам си домашната билка която си я гледам с любов като малко дете!Биологията ми стана страст !Купих си къща сега отглеждам био зеленчуци !Благодарение на конопа и книгите които съм прочел!
62
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ДА СТАНЕ НАРКОМАНЧЕТА :D
61
10
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Троловете веднага скочиха да наливат акъл. Не сме 16-ти век. Не ни плашете с глупости!Младите скоро ще управляват, а те знаят за какво става въпрос. Моралните съдници, ще гледат точно както баба ми ме гледа като си отворя бира. Едно време и за секса преди сватбата, ако знаете какви са ги плещили.... Дяволи, болести, наказания, поквара и смърт...
60
13
 
5
 
! Отговори
Георги преди 5 години
До #58 за жалост ще променят общественото мнение тъй като това се случва в цял свят а ние сме просто няколко години назад от събитията по света.. Аз съм сигурен,че до 2-3 години и тук ще стане на дневен ред да се озакони тревата и 20 наркомана ще правят митинги... *** обесни на един зависим,че е зависим.. Чели в интернет,че тревата била безвредна,че не дори полезна била и повтарят като папагали за да извинят порока си, а просто тревоманите са кухе ***.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
58 Алкохола до какво води ?!Зависи от организма аз параноя нямам !Наблюдава се само ако си с ниско кръвно трябва умерено да се бара !Ако имаш високо кръвно сваля !
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-бързо бъде легализирана, толкова по-бързо ще прекъсне досега на децата ви с дилърите, които предлагат тржки дроги, с които те да бъдат закачени и превърнати в редовни абонати. Много ми харесва как точно бизнесмена Киро "Скалата" е даден за пример за българската ограниченост по въпроса, като го погледне човек и вижда представителен образ на батка с прилепнала тениска, ланци, чалгар с чашка алкохол в ръка. Хайде няма нужда да откривате топлата вода.
57
4
 
14
 
! Отговори
До родителите. преди 5 години
Марихуаната така или иначе я има безконтролно и в изобилие по училищата. С легализацията и ще се сложи контрол! Ще стане като с алкохола. Щом видите бандерол, знаете че купувате истинска марихуана, не някакъв *** блъскан със амфетамини и кой знае още какво. Отделно с парите от акциза държавата може да даде още пари за нови пътища, увеличение пенсиите, модернизиране на болниците и т.н.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От конопа правят и био тухли за строителството които са в пъти по здрави и био чисти без никакви химикали !
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците които са адски консерви на тема коноп !Започват да си връщат старите пазари !Хората ще започват да отглеждат в 20 региона където е гледано преди 60 години !Те има сорт който издържа на техния климат, расте носко и дава много семена от които се прави гориво, масла за двигатели в хранителната индустрия като био масло вместо палмово !В строителството, платове за алергични от изкуственни материи хора !Само плюсове !Въпроса е кога ще заживеем в 21 век !?
54
5
 
10
 
! Отговори
Естествено преди 5 години
Естествено, че трябва да бъде! По безвредна е от цигарите и алкохола! Единственото, което ще се промени е че парите от нея ще отиват в държавата, с не в престъпници и в ЧЕРНИТЕ КАСИ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ!!!Това с големите букви е истинската причина поради която няма да бъде легализирана!