Борисов се ядоса на БСП: Президентът не беше трасирал нищо в Русия!

Премиерът разясни в парламента подробности около визитата в Русия
Обновена: 8 юни 2018 16:52 | 8 юни 2018 12:33, Камелия Цветанова
257

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на тона, начина и акцента, с който червеният депутат Антон Кутев му зададе въпроса какво е договорил на срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва в края на май.

"Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо", отсече Бойко Борисов, като призна, че отговорът му е кратък заради начина, по който е зададен въпросът.

Още по темата

За пръв път от 11 месеца той взе участие днес в парламентарния контрол, а отсъствието му често става повод за критики от опозицията.

След срещата си в Москва с Путин премиерът Борисов обяви, че са водени разговори газопроводът "Турски поток" да стигне до България и да бъде свързан с българската газопреносна мрежа, а пък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отсече, че няма договорки за това.

Според Кутев явно Борисов има трудности с комуникацията с руските ръководители.

"Вие просто не се разбирате с тези хора, явно имате различна комуникация, ще трябва да си промените екипа, защото сам очевидно няма да можете да се справите", упрекна го социалистът.

"Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със заклет преводач и толкова да не съм разбрал какво казваше и на живо се предаваше", отговори му Борисов.

Той обяви, че е говорено за допълнително количество газ, което да влезе в България.

Според премиера винаги, когато идва в парламента, опозицията използва случая да си каже репликите и това което са намислили, а не да свършат работа с него.

"Вместо да питате мен, може да отидете да питате президента какво е трасирал, а вие използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики", настоя Борисов.

"От едната страна нашите партньори ми казват, че съм васал на Путин и вие ми казвате, че не го разбирам, на кого да повярвам накрая", продължи той.

"Като дойде тази година Путин, ще го помоля да седне той с вас на руски да ви обясни", каза още Борисов на Кутев.

Премиерът обясни, че дори се е обадил най-добронамерено и на енергийния експерт и бивш министър от БСП Румен Овчаров, за да обсъдят темата.

"Ние договор за газ имаме за 2030 година, в случая говорим за допълнително количество газ и това допълнително количество трябва да видим как да го прокараме по нашата газопреносна система до Сърбия, Унгария, Македония, Гърция, това е проблемът между ЕС и Русия и заради това и "Северен поток" забуксува. Заради това Путин разпореди на Милър, а ние на нашата министърка, сега на 13 в Белград се събират всички министри, мисля, че ще се договорим за част от газта да се търгува на територията на България, другата да отида директно за Сърбия и Унгария", обясни Борисов.

На критиките на Кутев той отговори, че ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а омбудсманът Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента, но това не означавало нищо.

Премиерът коментира и обвиненията на червената шефка Корнелия Нинова за европредседателството ни.

Със сигурност можем повече и заради това преди време предложихме шеф на парламента, министър за европредседателството, да са от вашата партия, вие казахте, че сме искали да сме ви купили", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
54
 
! Отговори
66730 преди 5 години
Сега пък Радев да му трасира магистрала до Москва... 9 години развала и провала, през цялото време друг му е виновен за разсипията в държавата, а сега пък президентът да му трасира. Някой да ми припомни Плевнелиев какво трасира.
191
3
 
37
 
! Отговори
664 преди 5 години
В положението, до което ни докара езмозъчното и сервилно управление, изисква без забавяне да се промени поне поведението на премиера. Само сплотени в нитерес на България и без никакви компомиси. Турски поток ни поставя под турско владиество - погледенте и в исотрията, и в настоящитео и преценете какви ултиматуми ще ни налага Турция, за да пуска кранчето. За дирижирането нацените знаете предварително - по закон Турция ще ги определя.
190
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За пръв път от 11 месеца той взе участие днес в парламентарния контрол"Това не ви ли е достатъчно доказателство за това кой управлява страната? 11 месеца!!Защо? Защото е много зает да ходи да се кланя и прегръща Юнкер! Но иначе заплатата му расте разбира се!
189
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тиквопитекът му се е трасирала единствената мозъчна клетка, която по незнайни причини не се дели :)))
188
44
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОКО, МОКО, ПАК НЕГО ЩЕ ИЗБЕРЕМ, ЗАЩО- ОТВОРЕТЕ НСИ- ВИЖТЕ ИНФЛАЦИЯ И ПОВИШАВАНЕ НА ДОХОДИ, А СЕГА СЕ ВЪРНЕТЕ В ГОДИНИТЕ НА БСП И ТРОЙНИТЕ. КОГАТО ЦИФРИТЕ ГОВОРЯТ И ФИЛИТЕ ЗАМЪЛЧАВАТ- ДАЛИ Е МНОГО, ИСКА НИ СЕ ПОВЕЧЕ, НО САМО ДА ПОГЛЕДНЕМ ПОДСИЙЯНИТЕ МИН ЗАПЛАТА В ЕДНА ОГРОМНА ДЪРЖАВА 280 ЛВ , В КИТАЙ- ТАМ НЯКЪДЕ, А СЕГА ОТВОРЕТЕ РОССТАТ И ВИЖТЕ КОЛКО % РАБОТЯТ НА МИН ЗАРП.,ВИЖТЕ И КОЛКО Е МИН ПЕНСИЯ- НЕ МОЖЕМ ОЩЕ ДА ИЗБЯГАМЕ ОТ ТАМ, НО ПОНЕ ПОЕХМЕ КЪМ КЛУБА НА БОГАТИТЕ И СЕ РАВНЯВАМЕ С ТЯХ
187
19
 
19
 
! Отговори
Следящ всичко преди 5 години
Ако НАИСТИНА Радев е трасирал НИЩО при ходенето си при Мордорските началници, това е една ДОБРА новина!А ако Борисов се ВЪЗМУЩАВА от това - меко казано, е СТРАННО!Но пък всичко си ИДВА ПО МЕСТАТА...Борбата за руското имперско БЛАГОВОЛЕНИЕ преминава в нова фаза.
186
1
 
34
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Борисов : Президентът не беше трасирал нищо в Русия! ----------------------------личи си, че irije;djd kd здравеопазването в страната не наред :))
185
3
 
65
 
! Отговори
Парцаленко преди 5 години
Този *** винаги ще си намери някой да му е виновен, колкото и мандата да изкара.
184
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не му ли е ясно на този, че е следствен и няма защо да се пеняви. на него му е ядосана цяла България!
183
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Ами то... ние реално нямаме какво да предложиме, в нашето положение на икономическа и политическа евтаназия...?! А преекспонираната ни, абсурдна и смехотворна анти-Руска реторика, съскана доскоро от платени ченета като ПлевньО , Кънев или Инджев, която често надминаваше самият източник ( САЩ и колониите им ), не помага сега, нали ?! Като връх на наглостта... Боко' иска да прехвърли сега вината ТОЧНО на Радев... - бутафория !
182
4
 
46
 
! Отговори
На крива преди 5 години
мутра, Русия и е нетрасирана
181
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаше и световното да гледа без пари ама нещо не му дадоха билети
180
47
 
31
 
! Отговори
Трасировка преди 5 години
Радев трасира пътека до Большой Театър и до плажа в Сочи. Жена му е доволна. А пък Борисов си договаря разни проекти с Путин. Кой каквото може това трасира.
179
13
 
77
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
БОКО ПРОСТАТА ИСТИНА Е ЧЕ СИ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НЕ САМО ОТ ПРЕЗИДЕНТА, НО И ОТ ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК
178
4
 
32
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До няма време...Без предварителен план как ще се разпределят средствата никакъв заем! Планът да е публичен и подлежащ на обсъждани! 2то усл е ГЕРБ да не са на власт!
177
3
 
46
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 4 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
176
36
 
29
 
! Отговори
Р.Радев за смях... преди 5 години
Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото Р.Радев !
175
4
 
46
 
! Отговори
гас на руски е гас преди 5 години
немойте се пенЯви на Боря! То се е прегръщало с мъже на френски, на немски, на турски, на южноарабски и текъ нететикъ!То знае как е на руски гас, на немски цигара, на френски мадам, на турски пехливан, на арабски ѝок!Освен това знае късе Цурето праи сересетата, кой опакова безбандеролнио ракиджос, нелегналите тутунски цигаретен и бели апове амифетрантала мин, и 4 тона безакцизна биръъъъъда се незабуравьъ че то знаи на руски как е гас!
174
33
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - ...Радев отиде първи да уговаря Южен Поток и Белене с предварително известена визита...Радев беше поканен на тържественото честване 140 години от освобождението на България. Той започна да занимава Путин със странични въпроси, при което Путин правеше отегчени гримаси и трябваша да се напомни на Радев протоколно за какво е поканен в Русия. Е, това е! После му се каза, че очакват с удоволствие да се срещнат с премиера Борисов по тези въпроси, които не са в пълномощията на Радев
173
4
 
55
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Какво трасиране бре Борисов? В кой период и благодарение на кого пътят към Русия бе затворен и ползван за селско сметище, м?

Спонсорирани публикации