Скандал! Обвиниха майките на деца с увреждания: Платени!?

Пациентски организации твърдят, че имат сигнали за това
Обновена: 21 юни 2018 19:02 | 21 юни 2018 14:45, Петя Славова
276

Национално представените организации обявиха, че имат сигнали за финансиране на протестите на майките на деца с увреждания. Те отказаха да съобщят детайли, тъй като по думите им фактите все още се проверяват.

Още по темата

По думите на представител на НПО-тата финансирането е ставало по социални проекти, които после са се изпълнявали по различен начин.

"И ние може да плачем, и ние плачем. Не е необходимо това. В момента имаме шанс, а го изпускаме", обясниха от пациентските организации.

След конфликта между тях и майките, който прерасна дори в лични закани за убийство, хората с увреждания се разделиха на две, съобщава Bulgaria ON AIR.

Така, за да бъдат разграничени от майките, представители на пациентските организации обявиха - съвсем скоро ще разпънат свой палатков лагер, но не пред парламента, а пред националния стадион. И вместо с черни, ще ги видим с бели тениски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стара ДС практика :)
228
2
 
16
 
! Отговори
Гост 2 преди 5 години
Винаги когато някой каже някоя истина "едни " хора и прокуратура започват да питат:-Тези откъде имат тази информация ,как са се сдобили с нея , откъде имат пари да висят по площадите и да мърсят наоколо центъра на София?
227
2
 
26
 
! Отговори
1 преди 5 години
Кому са нужни НПО като посредник между държавата и пациентите? Толкова ли пари има държавата, тоест ние, та да ги пилее по този начин при положение, че има цяло министерство и НОИ със стотици служители?
226
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когото олигархопатриотично приемат закона на второ четене да плащаме по 1000 леваданък на колите си тогава от нова година да не викат че като се събере един милион човека пред парламента БСП ги е събрало - не господа хунташи, вие изкарвате хората на протест.
225
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко може всяка година да дава поне още 10 милиарда на хората. Казва че няма пари. Е няма, защото над десет милиарда раздава на дочакалите капиталистическия комунизъм в България - родните ни топ хрантутници на държавата и това не са лекари, полицаи, учитили, чиновници, а това са ОЛИГАРСИТЕ. През обществените поръчки и еврофондовете те ла па т най-малко 12 милаарда на година. Може и двайсе да лапат. Хора, подкрепяйте се срещу олигархията и и слугите на олигархията - правителството и медиителакеи
224
4
 
25
 
! Отговори
нонстоп олигалобизъм преди 5 години
герб в момента употребават медиите като за лична употреба. Има ли протест за който да не кажеха, че е платен или политически. Даже за протеста на ловците казаха че е политически, а те протестираха, защото приемаха олигархичен закон. Оттеглиха ловния закон и днес след три години тихомълком вкарват нов ловен закон, с който пак да заграбят териториите на редовите ловци и да сложат огради и камери в цяла България, за да заграбят Суджуците дивеча който от държавна собственост да стане частна олигархи
223
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре нека и пенсионерите излязат на протест, да думкат с празни *** и тенджери. А пари откъде? Хубаво ще даваме по два бона за децата и майките с увреждания, те ще си купуват по-скъпи цигари и ще имат по-нови татуировки, а ние ще блъскаме като луди за 1000 и много скоро и ние ще имаме телк?Не може едно малциноство да налага терор. Има хора с увреждания, които съзнателно са родили такова дете, е това на какво прилича? Касички ли си раждат? Съчувствам им като цяло, но вече се прекалява с искам!
222
2
 
11
 
! Отговори
Ева преди 5 години
До МНЕНИЕ...нали дадоха репртажи снимани със скрита камера ....Моят племеник-аутист беше изгонен от такъв център ,тий като бил много буен...Изгони го Ирен Соколова .
221
1
 
20
 
! Отговори
ewa преди 5 години
До 5698Леля съм на дете аутист...бра тми се поболя от рак,толкова трудно и тежко се гледа ...болно дете(дори не е дете, а 100кг младеж) ...преди години плащаха на брат ми някакви пари като асистент ,сега и това отпадна .Кой е получил 900 лв...не зная,но със сигурност не са родителите им!!!
220
4
 
13
 
! Отговори
Ники преди 5 години
До АнонименЛелеее, добре че влизам рядко... Вие живеете в някакъв филм с ***, политически агенти и извънземни сигурно... На кого му пука какво пишете и четете бре, хора ?!Колкото до правителството... ББ сигурно ще даде нужните парички, както даде и на много други - нали не са от неговият джоб ! Мая Манолова пък отново ще влезе в ролята на Жана д`Арк!Събудете се бре, хора - дайте да изритаме на работа всички мързеливи тарикати и да работим здраво - иначе за децата ни няма никакво бъдеще !
219
14
 
13
 
! Отговори
5698 преди 5 години
Тези майки на тежко болни след получиха от 2018 по 930лв. месечно,плюс добавки,лекарства,отглеждането на децата се признава за трудов стаж и за получаване на пенсия,без да внасят осигуровки,та затова решиха ,че системата ги " убива",а когато беше двойно по малко " не".Много интересно!Нагло държане.Съжалявам децата докарани на улицата на колички,без легло,тоалет по цял ден,социалните къде са?Тези деца трябва да бъдат в дневни центрове за специализирана помощ от 8 до 17ч.както в Германия.
218
3
 
17
 
! Отговори
Млад Татко преди 5 години
"СЛЕД КАТО ПОЛУЧИХА ОТ ОНАЯ МЕКА МАРИЯ БОРИСОВ ГОЛЕМИТЕ ДЕТСКИ ПО 350, 450 И 930 лв. МЕСЕЧНИ ДЕТСКИ"Елее двеста триста евро получили месечно! Ти знаеш ли какви са разходите за гледане на едно дете? Хайде вземи едно листче и химикал, обиколи най-най евтините магазини и вземи да смяташ.А България е страна в демогравски СРИВ. Няма по-висок приоритет от вдигане на раждаемостта и увеличаване на децата.Европа, инвеститори, ала-бала всичко е вятър. Като няма НАРОД, като няма хора няма България.
217
0
 
25
 
! Отговори
Ники преди 5 години
До 25346Мой колега се грижи за 85годишната си майка, прикована на инвалиден стол и психично нестабилната си 30-тина годишна дъщеря и всеки ден работи тежка физическа работа. Това на 63 години. Оцелява с пенсията на майка си и заплатата си. Искаш ли да ми кажеш колко точно още трябва да работи за да изработи заплатите на личните асистенти ?
216
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко пак насъсква едни срещу други.Хора и двете страни имате СТО ПРОЦЕНТА легитимни искания. Искате държавата да работи нормално!Пречка за това са хрантутниците в парламента и правителството. Едните пишат правилата и законите, а другите управляват парите и изпълняват както им е най-добре за личната далавера.Нали искате да сме ЕВРОПЕЙЦИ? В Европа хората с легитимни искания се подкрепят едни други и заедно извоюват по-доброто бъдеще за себе си и околните. Вижте синдикатите във Франция!
215
6
 
4
 
! Отговори
Велика Бългаиря WC преди 5 години
Сигурен съм че е така, БГ тарикатите няма да излязат без пари... ако ще да става дума и за бъдещето на децата им.
214
15
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Защо не почерпим Пример от Норвегия - ако не си способен да се грижиш за децата си - идват Полиция и Социални и ги взимат - Лекуват ги , Образоват ги и им дават Нормален Живот .
213
8
 
2
 
! Отговори
Ники преди 5 години
И не на последно място - призовавам всички, готови да протестират заедно с майките на децата с увреждания да посветят това време на общественополезен труд, или на някаква работа срещу възнаграждение и да дарят изработените средства. По-хуманно и честно би било.
212
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно беше, че тия майки са като еколозите за Пирин - лаят за пари, горди, че са родили дефектни деца и всички са им длъжни.Далавера, далавера, всичко е алъш вериш...И аз имам дете с 80% увреждания, но си го гледам, а не бия тъпана с онези...
211
0
 
8
 
! Отговори
10246 преди 5 години
До Млад ергенИ на тебе, млади ергенино, ще препоръчам да поемеш товара на една от тези майки само за един месец. На трийсетия ден се обади да споделиш дали е спряло да ти се повдига. Междувременно си помисли какво ознаава думата обезчовечаване - в превод дехуманизация.
210
4
 
5
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Първо - съчувствие към хората с увреждания.После, по темата - май т.нар. НПО-та заедно с медиите отново видяха призрак в килера, дори когато няма килер и призракът е чаршаф. Типична медийна истерия, която се опитва да намери "виновните" политици. И феновете веднага се почнаха...Трето - искам майките и омбудсманът на републиката да обяснят публично откъде ще дойдат въпросните средства - увеличение на осигуровките, отнемане на придобивките на пенсионерите, откъде точно ?

Спонсорирани публикации