BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
35
 
! Отговори
Абе преди 5 години
КНСБ-то е на всяко гърне похлупак - занимава се с всичко друго, само не и със синдикалните проблеми на членовете си.
193
3
 
37
 
! Отговори
наивници преди 5 години
Те ако знаят какви орди вилнеещи роми ги чакат, изобщо няма да тръгнат за Б-я.
192
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, по-добре украинци и молдовци, отколкото нашите лигльовци по селата... Поне първите знаят какво е бедност и биха се радвали на минимална заплата тук. Имам вила близко до София- в селото има млади хора доста- българи. Мързи ги да гледат. Земите им пустеят. Един от тях с малко акъл взе и усвои човечецът от фонд на ЕС (аз му помогнах много), та направи ферма и си купи техника. Имаше много земя- викам му давай да кандидатсваш по фонд. Сега печели добре. Другите му завиждат и говорят глупости...
191
23
 
8
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До Членска карта 7 207 Що бе , кво му е на тиквата? Тиквата спечели първия мандат с мотото Строим България. И го прави вече 10 г. Който не вярва да пообиколи България и да види как се е променила. За година се строи повече от Живков за 33г.Няма я вече оная мизерна НРБ.Пенсионер съм и се радвам като гледам развитието на Нова България.Капитализма прави чудеса.Па вие си плачете за соца , ама той почина млад..Живя само 45г.
190
4
 
41
 
! Отговори
луда работа преди 5 години
това са пълни идиотщини каквото и да правите не вдигните ли заплатите и стандарта на хората все ще е така и по лошо ще става
189
2
 
53
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
Ще вземат Европйския паспорт и Чао ! г-н Пламен спешно на лекар - какво ще работят в запустелите села ? ще вземеш къщите на българите ? ,абе шашава работа
188
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи тези българи от чужбина ще зарежат домове, имущество, работа, роднини и всичко останало, за да дойдат в села без транспорт, магазини, лекари, в които токът спира при всяка буря, а вода има по два часа на ден, и ще работят неясно какво, това ли е планът на КНСБ? И как ще реагират правителствата на Украйна и Молдова на този план за преселение? И откога синдикатите се. занимават с геополитика?
187
1
 
26
 
! Отговори
BB преди 5 години
E ПРОДАЖЕН МАЛО-УМНИК КАКВО МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТОЯ Е ЗА ПЪРВОТО ДЪРВО И ДА СИ НОСИ ВЪЖЕ ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА И ДА СЕ БОРИ ЗА 1000 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА ДА НЕ ЕМИГРИРАТ ХОРА И ЕВЕНТУАЛНО ДА СЕ ВЪРНАТ НЯКОЙ ТОЙ СЕ ЗАНИМАВА СЪС ФАНТАСМАГОРИИ
186
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще държи заплатите ниски,което ще доведе до емиграция на българи.А при първият удобен момент и имигрантите ще се махнат оттук.Идеята е лоша.
185
12
 
12
 
! Отговори
до 208 преди 5 години
ако не плащаш данък и си я занемарил, след десет години човек, който се настани в нея и я поддържа, започне да и плаща данъка, може да получи нотариален акт. Законите трябва да се знаят, а не само от невежество да се роптае.
184
13
 
36
 
! Отговори
Изумен преди 5 години
Значи,да разбирам,че ще настаняват чужди хора в наследствената ми къща и земя на село...!А нещо за частна собственост?...Може да искам да си живея в нея след време или да я продам...,или да я оставя на наследниците си те да се разпореждат с имота.Ама не държавата иска насила да настани чужди хора в частната ми собственост...!Конституция,права?21век?КАКВА държава САМО...!
183
7
 
25
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 191Няма как да вземете европейски заплати с руски монополи. Няма как да живеете по европейски с комунисти на власт управляващи по руски модел.Разбирам, вие живеете извън нашия модел, но ви влече към нас за да ни поучавате:-) И защо забравяте, че моделът ни го наложиха тези на които се възхищавате! Що народ от новите ви господари се изредиха да хваля и гушкат Тиквата. Ама на вас все руснаци и комунисти са ви в главицата!!
182
5
 
51
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Ха така! Вие им продайте 150 000 европейски паспорти, пък да видим от тях, дали 150 ще останат в ***. Колкото и македонците останаха.
181
2
 
16
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Не било 150000 ами 15 и не било молдавци ами моливи .
180
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер!На който България не му харесва-потурите,феса и на Ориент експреса!
179
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я мислете България. Нея ще я мисли който е султан след 15-20 години...
178
2
 
32
 
! Отговори
не вярвам преди 5 години
Бас хващам,че никой от КНСБ не е живял на село в 2018г. Има и живи села де -около гол. градове. В дивата провинция са 70-90% брат чеди от най-бедните. Всичко се плячкосва и гори, ако може. Гледал съм улично отопляване с горящ персииски килим. Баща ми имаше една къщичка в общ Аврен и 3-4пъти я претарашваха, докато е в двора. Откраднаха 1во медни неща, 2ро пчелен мед 2,5 тенекии, после и чиниите му и килима. Да ти оберат орех или домати е ОК. Магазин има мобилен-вторник-това е стандартното бг село
177
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пълни глупостиЗащо не коментират новината, че в България на шивачите на един бранд дават по ниски заплати от в Камбоджа и хората работят по 12 часа на ден
176
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да вземете европейски заплати с руски монополи. Няма как да живеете по европейски с комунисти на власт управляващи по руски модел.
175
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се набутвайте да вземате украинци. те са престъпници с боен опит. Не можете да се оправите след това десетки години. Освен ако като "сирийците" бне се възползват от българските си паспорти за да изчезнат в Европа.

Спонсорирани публикации