Хуманност!? "За" или "Против" смъртното наказание

Изверги влизат в затвора и излизат без проблеми
Обновена: 15 окт 2018 14:26 | 15 окт 2018 11:00, Петя Славова
157

5261 гледания   |  Още видео

Една жестока трагедия, разиграла се в Русе и разплела се пред очите на цялото общество, изкара на показ "заровена" преди 20 години тема, изпълнена с много силни и противоречиви емоции.

В социалните мрежи възкръсна дискусията "За" или "Против" връщането на смъртното наказание. Политици дори заговориха за отпадането на Института за съкратено съдебно следствие.

Още по темата

Според журналиста Патриция Кирилова темата стана доста актуална не само у нас, а и в цяла Европа.

"Дори министър Каракачанов се обяви за някакъв вид кастрация при по-тежки престъпления. Проблемът е, че в българските затвори условията са прекалено леки, затворниците дори си развиват бизнес. Даже някои затворници, след като излязат, искат пак да влизат. Говорят си с телефони и изкарват пари", категорична е Кирилова.

Тя е на мнение, че по света все още има държави със смъртно наказание, но в Европа сме приели, да сме по-хуманни към престъпниците.

"Има неща, които не се обявяват по новините, за да няма напрежение. Всеки има право да си каже мнението за смъртното наказание, но не е достатъчно това, което се случва с хора, които извършват зверства. Влизат в затвора и след малко време излизат без проблем", уточни още журналистът.

По думите на режисьора Максим Генчев е нужен много сериозен дебат по въпроса за връщането на смъртното наказание.

"Ние сме член на ЕС и не може да се приемат подобни варварски закони. Това е популизъм. Голяма част от обществото е оскърбено в момента и е обзето от гняв. Не може да се убива наред. Това е деструктивната същност на човека, камо ли да се правят закони за това", каза още Генчев пред Bulgaria ON AIR.

Режисьорът допълни още, че когато един човек е доказано виновен, той трябва да бъде "жигосан" от обществото.


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
саде локо преди 1 месец
До Оня

В САЩ осъдените на смърт не ги убиват точно по тая причина!През лятото екзекутираха един осъден преди 34 години!
143
0
 
4
 
! Отговори
к преди 1 месец
Правосъдието и Справедливоста нямат нищо общо
Стадото дето не пропуска да гласува в смешния и жалък цирк наречен демокрация все още очаква законите да са справедливи и все още не разбира че смисъла на закона е да защищава привилегийте на власт имащите
142
5
 
1
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Проблема е ако се издаде грешна присъда и после се окаже че човека е невинен... ко прайм тогава? съживяваме ли го?
141
0
 
9
 
! Отговори
Бла-бла преди 1 месец
Това е още един от въпросите, за които никога няма да има референдум. Както за членството ни в НАТО и ЕС. По никой важен въпрос няма да бъде допуснато да се проведе референдум. Според управляващите, които сами сме "избрали", българският народ е *** и не знае кое е правилно и кое не. Правилно е винаги това, което ни диктуват задокеанските господари. А нашето мнение можем да си го заврем в .....
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Максим Генчев май си има гълъб който го чака в голямата къща с решетки на прозорците.Каква е причината да изпитва такава любов към разни убийци и изнасилвачи?По-принцип ако екзекутират всички убийци и изнасилвачи ,няма да има убийци и изнасилвачи,нали така?Тоя ни приказва за любов и чувства..Семейство няма ли си или са по затворите?
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Усещането за липса на справедливост разлага ВСЯКО общество. На ПЪРВО място е справедливостта. ПОСЛЕ всички "изми". За това правилата са в основата на всичко. Ако са добре обмислени и се спазват, нещата се получават. Ако ли не - историята измита всичко.
138
1
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
Ние сме в периода на първоначално натрупване на капитала.Винаги в тази епоха наказанията са по-тежки.В Англия в края на 18-ти век е имала смъртно наказание за повече от 260 престъпления и тогава тя е била империя над ,която слънцето не е залязвало.Няма как нашата прашна битност ,да сме милостиви с извършителите на престъпления , а към жертвите-не.Горещ привърженик съм на смъртното наказание,но ареала на неговото приложение трябва значително да се разшири ,като се включат и тежки стопански и фин
137
1
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 1 месец
До Анонимен № 131

А когато убиеца изземва функциите на Господ, какво да правим? Да му позволим да ни убие ли??? Аз съм за справедливо възмездие, око за око, зъб за зъб, иначе скоро няма да можем да си покажем носа навън... не сме дорасли още за демократични отношения!!!
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Човек НЕ Е господ за да взима решение дали някой трябва да умре или не!!"

А убиеца е влязъл в ролята на Сатаната и е убил, нали. От подобни мекокиткови постулати и празно философстване, където не е нужно, сме на тоя хал. Не дай си боже да загубиш близък от ръцете на дефектоид, да те питам тогава пак ли ще ръсиш псевдоинтелектуалистки диа.рии.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До extremist VOX POPULI -VOX DEI ! Значи ,попули= народ .Популизъм = народен = народняк . Народняци ,мислят за народа .
134
1
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
До до 120

Не само, но и за тероризъм и държавна измяна... и това е най-малкото. В Китай 46 престъпления се наказват със смърт, вкл. корупция в големи размери - затова са просперираща държава !!! Как ми се ще Китай да ни превземе, за една година само, пък после пак да ни освободи !!!
133
1
 
30
 
! Отговори
читател преди 1 месец
В коментарите е пропусната една важна подробност - смъртното наказание прекъсва престъпния ген.
Повече от ясно е, че има наследствени музиканти, архитекти, ковачи и т.н., има и престъпници. Отстраняването им прекъсва разпространението на престъпния ген.
В случая, напълно заслужено.
132
2
 
34
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Кое е варварски закон, бе ???? Варварство е подобни същества да живеят цял живот на гърба на държавата, при положение, че деца и млади хора умират без лечение !!! Варварство е такива и да излизат след няколко години, за да убиват отново !!!

Аман от болни толepaсти !!!
131
1
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 1 месец
Аз съм да им се дава избор - отрова или плацебо с еднакъв външен вид, пък нека всеки получи каквото заслужава.
130
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ЗА" смъртното наказание!
Поне гарантира, че няма да излезе предсрочно.
129
1
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Бързата смърт е по-хуманна. Ако не вярвате идете в затвора за 30 години.
128
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек НЕ Е господ за да взима решение дали някой трябва да умре или не!! НЕ Е ТОВА НАЧИНА и това няма да промени нищо!
Трябва да се налага КЪРТОВСКИ ТРУД на затворниците, така хем ще свършат някоя полезна за обществото работа, хем и ще се научат малко на дисциплина! Освен това могат да се премахнат паричните гаранции и да се удължат присъдите за тежки престъпления!
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Водещият хайде така му шепнат в ушенцето,ама режисьорът на "Дякон Левски"не вярвах че е такава пу..ка като мъж,либерално мекотело.Моето дете или друг близък жестоко мъчено и ще гние но аз ще мисля дали извергът убиец има топла завивка,абе майка ви....
126
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно и също всеки път говорят тия
125
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да го върнат престъпника затвор и наказание не го плаши така,че няма да има резултат