Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я оставете човека да работи за бг-тата в чужбина !!!Без него бг-тата в чужбина (особенно на запад) да са измрели до сега !
180
1
 
2
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
До Атук се пише на Български език объркал си сайта
179
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
кои по точно българи в чужбина?тези които са на запад се срамуват и не могат да разберат що за аномалия си има БГ за вице. тези на изток не щат руски паспорти а такива от ЕС и не за да дойдат у нас а за да ни използват като трамплин за западавече 10 год.маси народ искат да стават Българи за да се облажат от ЕС и за Русия хич и не искат да знаят
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Импексовивсички са заедно, не го ли разбираш, няма дпс, бсп, герб, има шайка мафиоти
177
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей как се е вкопчил във вицепремиерския стол този Валери Симеонов, та го не пуска, та продължава да наглее. Е няма такъв прецедент, това граничи с шизофрения вече.
176
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип най-голяма отговорност носи този, който е на най-високо ниво и с най-голяма заплата и той трябва да ги контролира. На какъв се прави този, ненормалник. Иска да е вицепремиер, иска да взима голяма заплата, пък ако може са не носи никаква отговорност, това го няма в нито една страна в ЕС само в България. Как не го е срам този наглец.
175
13
 
10
 
! Отговори
Импексови преди 5 години
Симеонов бърка в задниците на много червени хиени и затова им пречи
174
5
 
3
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 5 години
На тва му се вика да хванеш на хляба мекото :) или иначе казано *** фата работа не фата
173
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
навързани са като свински черва, за това се подкрепят "патриоти" и гербери
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
работиш единствено и само за себе си, псевдо патриот
171
3
 
13
 
! Отговори
гробарят преди 5 години
Керванът си върви,кучетата си лаят,държавата отдавна е на автопилот и в безтегловност а това така наречено правителство отдавна си е изгубило човешкият облик ,ако не бе така кой трезво мислещ човек ще допусне наглец като ,Симеонов до министерски пост ,ако Бг беше нормална държава това правителство трябва да бъде в историята ,не сега постфактум единични оставки да се искат!
170
0
 
2
 
! Отговори
Habela преди 5 години
Ami to i mvr ministar radev bombadji si tragna bezsmisleno zarad korumpirani partihanski haskovski policai deto skriha katastrofata na doktorskia partizanski roditel....a realno triaa da gi okachat zaedno s biserov na tova kragovo kraszoviste i da gi pozdraviavat vseki den bg automobilistite i drugi vodachi na drugi mustangi....
169
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прегледах така статиите по темата,хм много показателно ,няма истерия против тоя Харалампиев,няма истерия против Каракачанов,няма връщане назад в годините да видим кой бил,какво бил,Има истерия само против Симеонов,много,много прозрачно.Кремлофилите не искат дори един единствен защитник да имат българите и то в българския УЖ парламент така наречен.Ако нямах макар и бегли впечатления какво перде е Симеонов щеше да ми е жал за него,сега просто на следващите избори напук ще гласувам за Симеонов.
168
3
 
4
 
! Отговори
д-р Хаус преди 5 години
А Марешки сигурно си пие хапчетата, защото се укроти нещо?
167
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харалампиев протеже на ушатия??!Истина ли е другари кремлофили??ОСТАВКА НА ГАДЕВ,ВЕДНАГА!!Не можете да понесете един български какъвто и да е политик да каже истината за ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ В МОСКВА нали,единствения досега който се осмели да каже "право куме в Очи"какво представляват руските попове и министри.Вие ли сте защитници на българщината БЕ,ВИЕ ЛИ БЕ мазни кас...ти и да,ТАТЯНА БУРУДЖИЕВА"КОРНЕЛИЯ НИНОВА ВЪРНА Б/С/КП В ГОДИНИТЕ НА ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ,т.е. Корнела е сталинистка.
166
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен175ега ти!!...Немаш капка жал към майка си..
165
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова пари е хвърлил човека по изборите, успял е да излъже доста народ, а вие искате да си подаде оставката. Той, а и вие знайте, че ако изтърве сега властта, повече никой няма да гласува за него и шайката му.
164
23
 
8
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Прав е човекът- той никага не е обиждал всички майки а само онези,които са служебно ангажирани да направят политическа услуга на една точно определена партия и сами си го просеха!
163
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА НА УШАТИЯ В пРЕЗИДЕНСТВОТО КОЙТО ПОДПИСВА УКАЗИТЕ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ПАСПОРТИ ЗА НОВИТЕ "БЪЛГАРИ"ОСТАВКАААА...Според другарката Буруджиева,не коя да е а самата Буруджиева Корнела е сталинистка Корнела седесарката -сталинистка,ДПС,Славун,фтентично"десните",прокопиевци и подопечните им медии са в завера ОТНОВО ДА ПРАВЯТ ПРЕВРАТ.Тоя път трябва вече да "играе калъчката"образно казано.НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ТАКА.ПРОКРЕМЪЛСКАТА ХУНТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАВРЯНА В ЪГЪЛА.Но от кого,ЕДИН Симеонов е на барикадата!
162
4
 
12
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Усещате ли как фокуса на хората от искане за оставката на Б.Б. се измести към искане на оставката на В.Симеонов?СЛОЧАЕНОСТ????НЕМИСЛА!!!!

Спонсорирани публикации