Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаел от 2017 година ,получил сигнали за нередности,но се консултирал с Каракачанов...За какво си вице-премиер отговарящ за силовите структури??? Само да искаш консултации или да наредиш извършване на пълна проверка и да информираш прокуратура и следствие? Като не си знаеш правата и задълженията за тази длъжност-освободия за по-кадърни,или смучеш от пръстите си теоретични оправдания за простотиите....
80
5
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
До АнонименТи, верно ли питаш какво общо има Лукойл с руснаците? :))Хаха...оох...имало и такива наивници...
79
6
 
4
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До 60Лукойл е сигурно .... Венецуелска фирма ?Пък ти може и Хитлер да си искаш, но няма да стане !
78
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка бе *** долна! Аз съм един от българите в чужбина и искам оставката ти нагло, подло, лъжливо, злобно, дребнаво, дебелокожо нощожество!
77
4
 
25
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
Симеонов, неискам да работиш за мене. Моля те.
76
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подавай оставка наглец
75
3
 
2
 
! Отговори
Do 72 преди 5 години
До АнонименАми, май точно в страните на джендърите това се случва...но не и тук.А уж, управниците ни всичките се кланят на Путин...бият се в гърдите какви са хомофоби...православни славяни...но пък..нищо от това, което си изброил не могат да направят.Та..изводът какъв е?...джендърството няма нищо общо с това да имаш акъл и да си управляваш добре държавата. Но, на вас, каквото ви спуснат...започва плюенето и омразата...ще се светнете, че проблема е в самите нас...
74
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И, кво прай за българите в чужбина ? Нищо. Усвуява едни кинти.
73
2
 
19
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Тихо!!!! Конструкцията!! Сакън!
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работи за тях и те му плащат, уж.
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да сте добър като министър Господин Симеонов, не може така да се държите нагло и да обиждате хората които някой от тях са ви гласували доверие да сте в Парламента. Морално е /ако имате морал/ да си подадете оставката.Нали знаете, че вечно няма да сте министър или депутат.
70
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ ГО ПЛЮЕШ,ТО МИСЛИ ДЪЖД ВАЛИ.....
69
1
 
28
 
! Отговори
:) преди 5 години
Еееех жалко човечее...! Няма да дадеш кокала без бой, нали?! Наглостта ти няма равна... Политически труп, крачещ смело към бунището! :)
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка за престъпниците. Съд за престъпления срещу народа. Никакви джендърски конвенции. По-силни закони за зверските престъпления. Работеща полиция. Добро образование. Добър морал, здрави семейства и български традиции. Толкова ли много искам, бе, майка ви нещастна.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българин 59Ако президентът го изберат за 5. мандат какво правим тогава?!Ти осмисляш си написаното, бе ***? ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА!!! Който е управлявал 2 мандата, повече да не се кандидатира за избори. Окопават се във властта с десетилетия! Отглеждат си последователи без разумно критично мислене, овладяват всички ключови позиции в страната. Отслабват опозицията, която става проформа. Това не е демократично устройство на държава. Това е диктатура.
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Симеонов, малка главичка с малка мечтичка помя че правеше изключително отрицателни анти български изказвания за бългрите в чужбина. Да се разкарва от там, защото няма управленски усет!
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе,господинчо,знаеш ли изобщо КОЛКО сме в чужбина,за да издържаме семейства или болни родители!Ако правиш нещо за нас,няма да ти теглим всеки ден по 1 тънка -дълга!!!!!
64
3
 
23
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Валерката,Валеркатаа,много куха ти манеркатааа...
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За толкова качествена работа във фирма щяха да го уволнят след 1 седмица стига да не е връзкар.
62
7
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
До Анонимен 58 Много правилно ти пише Онуфри 55 ,но червената ти чугунена глава не го разбира.