Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?

Според тях след "Мобилност 1" няма да оцелеят
4 яну 2019 20:05,
159
Българските превозвачи твърди: Ще напуснем ЕС!?
pixabay

На 10 януари ще се вземе съдбовно решение за българските превозвачи - дали ще напуснем завинаги ЕС, или ще работим там. Това каза председателят на АЕБТРИ Георги Петърнейчев във връзка с готвения протест от страна на българските превозвачи на 10 януари в Брюксел.

Още по темата

Относно разпределението на многократните разрешителни (СЕМТ-ове) за международни превози в Европа, той обясни, че по този въпрос се е постигнало съгласие с Министерството на транспорта. 

"Нашият най-голям проблем към момента, за който даже и днес правим голяма пресконференция с всички евродепутати, лидери на партии и представени в парламента, депутати от комисията по транспорта, министъра на транспорта, министър-председателя и вицепремиерите. Те са поканени, кой ще се отзове е друг въпрос. Това може да го коментираме след срещата. Най-големият проблем за нас е, че на 10 януари ще се вземе съдбовното решение за българските превозвачи. Дали ще напуснем завинаги Европейския съюз, или ще останем там да работим", посочи Петърнейчев.

Според него клаузите, заложени в пакет "Мобилност 1", приет от министрите на Европейския съюз, напълно показват, че България и всички крайни държави по периферията няма да оцелеят, предава "Фокус".

"Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария се присъединяват към нас и на 10 януари от 09:00 часа започва протестът пред Европейския парламент. От тук ще пътуваме най-вероятно около 500 човека, 2 чартъра сме наели, имаме и наши, които ще отидат предварително. Към нас ще се присъединят и хора от държавите, които ви изброих - Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Полша", коментира още той.

По думите му ако не бъдат чути в Брюксел, протестиращите ще се пренесат в България, защото нямали друг избор.

"Получихме разрешение за 10 януари за 600 човека, ще извадим 10 автомобила на площад "Люксембург", който се намира пред Европейския парламент. Там ще има и един автомобил, който ще се използва за сцена, за озвучаване и говорене. Ще връчим и декларация на председателя на Европейската комисия с нашите искания, подкрепени от всички държави, които ги изредихме - Литва, Латвия, Естония, Румъния, Унгария, Полша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Тоя Петърнейски не беше ли дето .... Белнейски?
89
7
 
34
 
! Отговори
преди 5 години
Тарикати, като напуснете ЕС, после как ще имате достъп до европейския пазар на транспортни услуги ?
88
3
 
54
 
! Отговори
ФРЕНСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ преди 5 години
сигурно са по-ларж за българите шофьори. Я по-сериозно. Чорбаджиите са навсякъде едни и същи. С радост ще наемат българите за половин надница и ще уволнят техните. АКО закона им позволява. Там е разликата. В Западналата Европа ИМА ЗАКОНИ, които Профсъюзите са си извоювали. След преврата тук побързаха да сложат свои кукли на конци в ПОДКРЕПА и КНСБ. Да сте видели стачка скоро тук
87
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиите си траят,което означава, че такива акции нямат шанс!
86
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отидете на протестирате, а така, и като ви метнат белгийските тираджии по един кютек ще се върнете с "опашките" буквално в задниците! Западните тираджии не са мекотели и нагаждачи като българските. Я се позаинтересувайте какво става когато са недоволни и как затварят магистралите. Макрон иска да Ви избави от "родолюбивите" ви работодатели а пък някои от вас сами си го търсят за да си го набутат! Ама че *** народ!
85
24
 
13
 
! Отговори
ТОВА НЕ ДЪМПИНГ преди 5 години
а се нарича ПАЗЕНЕ НА ПАЗАРА с НЕ пазарни методи. За свободна търговия и конкуренция както УЖ е замислен ЕС НЯМА И ПОМЕН...Така, че ПРАВИ СА 100% нашите превозвачи. А шофьорите си пазят хляба. Редно и ДЪРЖАВАТА да застане зад тях както всички в ЕС го правят. Националния интерес на първо място. Те плащат данъци тук, тук хранят семейства , не във Франция
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите се опъват като магарета! Нямат шанс! Трошат пари на вятъра!
83
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стамат 88.....вън от ЕС .... и на къде без ЕС......с гол *** и тумбак вместо АКЪЛ!
82
8
 
15
 
! Отговори
ОТ ТИКВИ И КРАТУНИ преди 5 години
местни НИЩО НЕ ЗАВИСИ. В БРЮКСЕЛ се приемат закони в угода на ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ. Такива като нас никой за нищо не брои. Затова БОРИСОВ се увърта като кученце около полата на МЕРКЕЛ.
81
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че на това се казва дъмпинг и хората си пазят пазара на труда! Най много превози в Европа реализират поляци и българи благодарение на евтин труд и евтини условия на труда! На Европа не и трябват китайци в превозите!
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕ САМО ТЕ 89Анти българското е в "родолюбивите наши" депутати и бизнесмени! Нека го паа..духат за да помъдреят! На всичкото отгоре сте и супер тъпуни та направихте България по уязвима от навсякъде по света - съответно и вие сте на българското дередже, от много лакомия и много "акъл"!
79
6
 
14
 
! Отговори
ТО НЕ БЯХА КВОТИ преди 5 години
за износ, по-малки в пъти земеделски субсидии докато се разори тотално нашето земедели,. Не бяха изисквания за големината на черешите, за размера и дали са криви краставиците, само и само да пречат на другите. Ами изискването да не се засажда повече от 1 % годишно повече лозя за вино уж да се пази качеството...Да не говорим какъв вой надигнаха посланиците когато поискаха нашите производители повече български стоки в техните супермаркети у нас...
78
14
 
10
 
! Отговори
НЕ САМО ТЕ преди 5 години
Всички ще го напуснем това антибългарско свърталище на МАКАРОНИ и тем подобни
77
9
 
20
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Вън от ЕС!
76
2
 
20
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
До шматка Ами шматката си е шматка. Аз не говоря за превозвачите. Говоря за правата и ползите на обикновените работници, т.е. шофьорите.
75
9
 
12
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До Старо кучеПътя към ада е постлан с.....Като си старо куче трябва да я знаеш тази поговорка.Никой нищо не им предлага.Просто си прокарват закон който да ограничи работата на превозвачите от периферията.
74
6
 
45
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
Не мога да ги разбера нашите шофьори. Хората има предлагат да спят в хотели, да се прибират при семействата си на 3 седмици. Да имат добри условия на труд и нормални заплати. А те стачкуват от името на експлоататорите. Ненормална българска работа!
73
13
 
29
 
! Отговори
Вие го... преди 5 години
напускайте веднага този ЕС и бегом с кръгом към Москва. Ние, които оставаме в ЕС няма да плачем за вас!!!
72
13
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Само така.Браво.Нека еврочиновниците да разберат че не могат постоянно да се е... с ИЕ.Какво стана с лозунга "Свободно движение на стоки хора......услуги"След като западняците не могат да се конкурират с източните превозвачи нека фалират.Защо ще се създават нови правила за да ги защитават.Някой създаде ли преди години правила за да защити икономиките на ИЕ.Не.Брекзита май беше правилна постъпка на англетата.
71
1
 
21
 
! Отговори
Спиридон преди 5 години
Ако може и бг таксиджиите да ви последват...