Факли, знамена, момчета в черно... забраненият Луковмарш в София

Десетки почетоха паметта на една най-спорните личности в историята ни
395

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки забраната на Столичната община националистите почетоха за пореден път годишнината от смъртта на генерал Христо Луков.
Още по темата
Десетки момчета в черно се събраха, за да тръгнат на факелно шествие, което завършва с полагане на венци на мястото на гибелта на генерала – неговият дом на ул. "Тракия" №1.

Въпреки острите негативни реакции не само сред българското общество, но и от чужди представителства, оказа се, че Столичната община няма как да спре провеждането на Луковмарш.

Възпоменателното траурно факелно шествие се провежда ежегодно от 2003 г. през февруари в София.

Като лидер на силно повлияния от националсоциализма и фашизма Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) и поддържал близки връзки с националсоциалистическия режим на Третия райх Христо Луков е спорна личност в българската история. Поради връзката му с нацизма различни неправителствени организации и общности сочат Луковмарш като неонацистка проява.

През миналата година Столичната община забрани провеждането на шествието, както винаги, но от организаторите обжалваха заповедта пред Административния съд, който я върна за преразглеждане на местните власти.

Така че на Столичната община й се наложи да се съобрази с решението на съда.

Традиционно, за да се присъединят към Луковмарш в София, идват националисти от други европейски страни.

Преди шествието на националистите в центъра на столицата се състоя контрапротест срещу провеждането на Луковмарш.

Според протестиращите демонстрацията, свързана с почитането на годишнината от смъртта на ген. Христо Луков, е неонацистка проява, която насърчава и оправдава расовата омраза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт на комунизма Свобода на народа
142
20
 
16
 
! Отговори
пецата преди 5 години
хитлер си изтрепа народа и проведе с него най жестокия неестествен експеримент по евгеника за което не се сещам някой немец да му е благодарен
141
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 164 По това време Сталин е абсолютно неготов за война и няма планове да напада когото и да било
140
21
 
15
 
! Отговори
Карлуков марш преди 5 години
Като им гледам физиономиите ми става ясно от кое медицинско заведение са избягали.
139
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ссср бе терористична държава с нищо неразличаваща се от ИСИЛмеката на комунизма .... нашите *** бяха месния и клон КОМУНИСТИТЕ на СЪД
138
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парад на лузърите и несретниците. 60 човека, 40 от които украински фа ши сти. Смех.
137
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя беше партията на Хитлер другари ???Национал СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА партия на германския ТРУДОВ народ .....Дори червени знамена вееха
136
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Абе то хубаво,Къде са ли? Ами не могат да защитят народа от циgansките извращения, защото васалното на Брюксел правителство на ББ пращя милиция, полиция, войска и жандармерия да бранят ***. Дори антибългарските Нова, Бтв и т.н. медии - калинки и слуги на Глобализма не могат да го прикриват и го дават в репортажите си!
135
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е модерно да се мрази комунизма и да се обича фашизма в най-различните му форми. Все пак за световните peптили, които дърпат конците е по-добре да има марш на кафяви жилетки, отколкото на жълти такива. Тия които дърпат конците глобално се надяват да създадат условия за нова война в Европа, докато те гледат шоуто отдалече от Америка и продават най-различно оръжие. А пък тези на кафевия марш - това са хора с провален личен и професионален живот, които търсят някаква надежда за себе си.
134
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу ТЕРОРИСТИТЕ от БКП БСП и тяхните крадливи наследници
133
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизмът е контрареформация срещу културата и цивилизацията. Отначало те палеха на клади книги, а после подпалиха и цяла Европа. Има две много характерни неща за фашизма - варварството и лъжата. Не случайно Гьобелс беше казал, че една лъжа повторена сто пъти става истина
132
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"той като кон с капаци демонстрира едно примитивно европоцентрично мислене и отиде да си троши главата в Русия. И показа абсолютната си стратегическа неграмотност"***Изглежда ти така, защото това са ти казали за АХ - че бил "нападнал"...ихии... как беше "ВЕРОЛОМНО нападнал" СССР на 21 юни, 1941г. Само че това е 100% фейк нюз. Нито е искал да завлядява СССР, нито да им вземе "богатствата", както са ни учили. Всъщност е нямал избор, разбрал е, че ще бъде нападнат от Сталин скоро!
131
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия бая успешно си газеше ссср преди Лент лиза и САЩ да се намесят но Какво общо има историята на една война от преди близо век със тази тема ???
130
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. Да не забравяме, че все пак в момента ни управляват внуците на фа ши стига.
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може терористична организация БСП БКП пряко подчинена на чужда държава с анти човешка политика като СССР изобщо да се допуска в политиката ? събора в коприбка и на Бузлоджа да са разрешени ? защо доказани крадци и предатели като Баневи не се третират като ТЕРОРИСТИ
128
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като победи в блицкриг Франция и Полша през 1939 г. , Хитлер имаше брилятна възможност да завладее Африка и Близкия изток, вследствие на което върху Германия щяха да се изисипят несметни богатства - нефт, злато, диаманти, уран , храни. Вместо това той като кон с капаци демонстрира едно примитивно европоцентрично мислене и отиде да си троши главата в Русия. И показа абсолютната си стратегическа неграмотност и че е една чичка, която изобщо не знае за какво става въпрос
127
2
 
11
 
! Отговори
Claire преди 5 години
До Киро ХДа, прав си! Евреите набиха в главите на белите хора така наречения "white guilt", като започват пропагандата още от детската градина с white hate conditioning, което си е висша форма на тормоз над деца!
126
7
 
9
 
! Отговори
Абе то хубаво, преди 5 години
че ги има тези будни момчета, но защо само паради правят? Преди 89 що манифестации правихме, но полза никаква. От урааа няма полза, трябват дела, и Левски го е казал, "дела са нужни байно, не думи"! Къде се крият тези орли, когато *** вилнеят из България? Тогава трябва да се показват, а не на паради!
125
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер е СОЦИАЛИСТ
124
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички комунисти на СЪД на СЪД на СЪД червените бандити в затвора да ЛЕЖЪТ ДОЛУ БСП