Българинът се научи да не иска пари назаем от приятел, тегли кредит

Вместо по 200-300 лева от познати, 1000 лева от банката, коментира банкер
4 юли 2019 10:42,
142

Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото на прозрачност достига рекордните 79,1 пункта.

Лятото горещо много е добре... С кредит на море!

Борисов посочи, че по прогнози на работодателите през 2023 година нивото на индекса "Икономиката на светло" за България ще е на нивото на най-добрите показатели и с ръст от 15%.

"Разбира се, че е реалистично. Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкова по-прозрачна става системата по естествен начин", обясни банкерът Левон Хампарцумян в "България сутрин".

Според него има фирми, които са намерили достатъчно причини да разширяват дейността си в България, но за да за идват повече бизнеси тук, имаме нужда от квалифицирана и добре образована работна ръка.

През последните два месеца се наблюдава ръст от над 10% на бързите кредити
, които се теглят основно с цел почивка. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

"Този бърз малък кредит е еквивалент на това да обиколите приятели, роднини и колеги и да вземете по 200-300 лева назаем, които ще върнете от следващите заплати. Ако едно ходене на море струва 1000 лева, има два начина да го направиш - да спестяваш предишните месеци или да заемеш от бъдещите си доходи", коментира банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Според него повечето българи, които взимат кредит за море, са уверени в доходите си и не се притесняват дали ще могат да ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Или казано - взимайте кредити за морето и после ще ги връщате без проблем !!Каква пародия- 500 евро в Италия са една чанта за плаж маркова- дори обувки по официални - А тук в БГ 500 евро са баснословна сума която набъбва в полза на "влезлите ни в помощ" бързи кредити- после трябва да се връщат 2000 а може и 3000лв - Какво безобразие е в БГ!Не взимайте кредити - по добре направете един плаж за 1-2 дни в колата на къмпинг - отколкото цяла зима да работите за мутрите каращи джипове по 300 000 лв
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1000 лв за море, ама за един човек или за цяло семейство г-н виден банкер
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятели в България? Страшна работа е това.
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средна заплата в околията - 760 лева. В сметте повее от една заплата не се задържа. Теези който "заделят" рядко имат над 3000 лева. Без въпроси, откъде знам кой, колко има в банките. Нека да кажем, е защитата на лините данни в България е шега ...
91
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да те изгонят от шефското място в една банка, защото си крал собственика чужденец и после да не спират да те показват по телевизиите, това е жива наглост.
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И познатите, и приятелите нямат пари, как да искаме от тях?!
89
1
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Сата НАТО То и Тиквата един банкер,хвърля мелеони наляво и надясно и пак се хвали с голям излишък.Даже Каракачанката да купи и 100 самолета наведнъж пак не може да го разклати финансово.
88
26
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Умен човек, който говори правилни неща. Това, че бил хичик и станал шеф на банка, говори само в негова полза. Някои и с висше по финанси, не го могат.
87
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десетгодишната дефлация на Борисов до това доведе-теглиш заем да си платиш битови сметки!!!!
86
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човезеството е гнило и има нужда от ремонт.
85
1
 
50
 
! Отговори
Стефанов преди 4 години
Какъв капацитет е левон? Какъв банкер?! И как - за какво - стана шеф на банка? А, защото беше шеф на Агенцията за приватизация! Продажник! Слушах го как горещо защитаваше сделката за БГА Балкан с Гаад Зееви - като Матросов на амбразурата.И какъв акъл може да даде? Защо ни го показвате? Нещо за морален пример, трудолюбие, квалификация? Не, за продажност !
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 81"Векът на мира" - из вестниците в периода 1905-1915 :)
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗашото е съвремие. Това, че ядеш пърчки с лук, не онзначава, че живееш в миналото, когато и дядо ти го е правил.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтратегСамо да попитам .. кой е Тангра? Или смяташ, че двата реда в учебника по История от 2ри клас, са достоверен източник на информация?
81
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 79Това е субективна оценка според средата. Да, хубав съм. Далеч над мнозинството.
80
7
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До хахаАз не получавам опорни тояки то никого, а ги мразя до дъното на душуата си. Това са Архивраговете на Българите заедно с гърците! Слава на Тангра! Смърт на Яхве!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85Подтикваш към грях? Ами остави ги гладни и боси, като не искаш, да ги подтикваш към грях. Давай на тези, които си заслужават!
78
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До Стратеглевон хампацурмянПо-скоро АРМЕНСКО ми звучи.Ама давай, такива са ни опорните точки, давай да пцоваме евреите.
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даване на пари без залог и без разписка, се нарича мало умие. Вариантите са два - или човекът е реално мало умен, или иска да си погъделичка егото, правейки се на благодетел. Такива хора след това не съжаляват, че не са им върнали парите, а доволстват от това колко са безкористни и благодетелни, как не им пука, как той си бил изпълнил дълга да помогне, пък който не е честен, Господ ще го накаже и прочие, блаблабла... Самовлюбени идьоти. А нито дума, че провокират взимащия към грях.
76
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочетох статията и се сетих, че доста приятели и познати ми висят с разни сумички, които отдавна съм отписал естествено.Имам уж приятели, които с години са се крили от мен, защото имат да ми връщат пари.Не съм ги притеснявал. Тях ги е срам да се видим.Та, заем от банката си е чиста работа - поне не си разваляш приятелството.