Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията

Горанов ли е, Патриотите ли са или някой друг - не е ясно
Обновена: 15 ное 2019 10:51 | 15 ное 2019 10:51, Камелия Цветанова
146
Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията
Снимка: БТА, архив

Разнобой в парламента за предложението първият ден от болничните да не се плаща.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ прехвърли топката към "Обединените патриоти", а Юлиян Ангелов я прати в полето на финансовия министър Владислав Горанов.

Още по темата
"Предложението за болничните е на Патриотите, ако беше наше и на правителството, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в Министерски съвет", отсече Менда Стоянова.

Тя добави, че решението за болничните е взето на Коалиционен съвет, като тепърва ще се подготвят конкретните текстове за неговото изпълнение.

При всички случаи обаче това правило нямало да важи за болно дете. Целта била да се намалят злоупотребите с болничните.

"Не мислете, че с подобна мярка ние тотално ще успеем да спрем злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи", уточни още Стоянова.

Юлиян Ангелов от ОП призна, че предложението е прието на Коалиционен съвет, но категорично отрече зад него да стоят депутатите от ВМРО и НФСБ.

"Предложението на Обединени патриоти беше да се вдигне минималната пенсия на 250 лева и освобождаването на 4,5 и 6-годишните от таксите за детските градини, другите предложения са от ГЕРБ", отсече Ангелов.

Той добави, че предложението за новия ред на плащане на болничните е дошло от финансовия министър Владислав Горанов.

"Всички предложения бяха подкрепени на Коалиционен съвет. За болничните не става въпрос, когато родител вземе болничен за дете, не касае трудовите злополуки и подобни случаи, а само там, където наистина има злоупотреба и непрекъснато взимане на болнични", каза още депутатът от ОП.

По думите му в мотивите за предложението е било посочено, че целта е да се спрат злоупотребите и да се намалят разходите на работодателите заради тях.

А от ДПС категорично се противопоставиха на идеята. Ерол Мехмед обясни, че депутатите от движението не приемат аргументите на управляващите за тази мярка.

Според него това е скрито увеличение на вноската, не може да се отнемат права на работници и ако това е въпрос на контрол, той би трябвало да се осъществява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, ясно.Слънцето което огрява всеки български дом.Зове се Бойко Методиев Борисов,български гражданин,на 60 години,православен християнин,интелигентен, с две висши образования,обуваси чорапите на бос крак,разведен, няма любовница, тя избяга в Барселона.
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези менте-патриоти трябва да се наричат вече "Враг на народа".
89
7
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До азАз така правя. Вземам отпуск, а болнични - само в краен случай.
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАК КОЙ - ДИКТАТУРАТА ГО ПРЕДЛОЖИ
87
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така прецакаха пенсионерите работещи категоризиран труд. Схемата е същата. Да си подават оставката и да се махат мизерници недоносени.
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе спрете изцяло плащането на болнични! Българина е най-страхливия индивид на планетата и ще целува ръка и дупе на работодателя си. Махайте ги тия болнични.
85
0
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Е нищо ново.Горанов му е хоби да изтисква колкото се може повече от обикновенния човек и да опрощава дълговете на на разни там от КРИБ и др. Да може да лапне колкото се може повече то тази гимназия дето я стои наречена дом иска средства.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами истината е някъде по средата, за съжаление.Не може да не се отрече, че много хора злоупотребяват, щом възможността я има.Давам пример.Работя във фирма, 5 човека сме в офиса.Единия е схемаджия - знае всички празници, даже има и в интернет калкулатори, кога да си пишеш отпуск, за да ти се събере с почивния ден прилична ваканция. Та тоз хубавец втора година си подготвя нещата така.След като ние се възмутихме пред началника, той му спря отпуската.Нашия обаче си взе болничен.И ние пак дежу
83
25
 
2
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 4 години
КОЙТО ИСКА ДА СЕ ЛЕКУВА ---ДА СИ ПЛАЩА!НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ИЗДЪРЖАМ МЪРЗЕЛИВЦИ И ШАРЛАТАНИ!ИМАТЕ СИ , ЗДРАВНИ ЗАСТРАХОВКИ--ОТ ТЯХ ДА ВИ СЕ ПЛАЩАТ БОЛНИЧНИТЕ!
82
18
 
7
 
! Отговори
аз преди 4 години
При болно дете да си взимат отпуск. Не болнични. Спрете им мазната баничка.
81
0
 
20
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Той добави, че предложението за новия ред на плащане на болничните е дошло от финансовия министър Владислав Горанов."Това не звучи нереално, имайки предвид близките отношения на земетръса с шефа на КРИБ Киро Гела.На Горанов му е мисия да изстиска колкото се може повече от редовия гражданин, подписал поскъпване на билетите в Европа за да сме спасявали климата. Опрости на гореспоменатия една камара пари от данъци, но посъветва кметовете да не си помислят да намалят данъци понеже не стигали....
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големите злоупотреби се осъществяват на високо властово ниво. Това, което сте на мислили с празните си глави се нарича дране на кожи. Дайте да грабим. Гербаджии го имат този табиет . В кръвта им е.
79
1
 
20
 
! Отговори
T преди 4 години
До До 84Пробвай в Европа така да се гавриш с хората и да ти треперят да не ги уволниш. Свят ще ти се завие. Това най-малкото е нарушение на доста закони и човешки права. Абсолютна гавра с човешкото достойнство, допустима само в безправни общества. Дори в България вече не можеш да си позволиш подобно поведение, защото вече не сме 90-те години и границите са отворени. Руснаците няма накъде да избягат и затова ги гаврят. Искат и нас да ни завлекат в подобна ситуация на безизходица.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пфф 93Постът ти е манипулативен с цел насочване на народния гняв към "електората". Платен патриотарски ***!
77
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е НА ВЕЛЕВ.ОЩЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ТОЙ ИСКАШЕ ДА НЕ СЕ ПЛАЩАТ ПЪРВИТЕ ТРИ ДНИ ОТ БОЛНИЧНИЯ.Велев изчака да минат изборите и вчера прокара искането си частично. Но няма спре дотук. Ще продължи да прокарва идеята си малко по малко на парче през следващите години. Велев не що градивно, ползотворно не е предлагал никога. Фалшивите болнични не са причината, те са претекст, уж заради фалшивите болнични бизнеса няма да плаща първите 3 дена.
76
0
 
24
 
! Отговори
аз преди 4 години
И сега,ако си затраем, значи си заслужаваме положението:(
75
1
 
27
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Хрантутниците, защо не спрат и социалните помощи да да ударят злоупотребите на "електората"??? Най-лесно се реже от малцинството в Бантустан, което е на хетеросексуалния работещ бял човек...
74
0
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Как "кой предложи"?МАФИЯТА
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тодор Живков,Сега е абсолютно същото като при теб, Янко. Ама същото едно към едно, само дето чл. 1 го няма. Хубавото е, че поне можем да напуснем рая, управляван от децата и внуците на съпартийците ти, без да ни обявят за невъзвращенци.
72
2
 
13
 
! Отговори
До 84 преди 4 години
Ми то винаги трагичното е смешно бе. Ти на какво се смееш. И не ти е виновна Русия. Предполагам,че САЩ са ти любими,там да не е по-добре а ?