Властта реши: Без пари за първия ден болничен!

250 лв. става минималната пенсия от 1 юли догодина
Обновена: 14 ное 2019 17:08 | 14 ное 2019 14:40, Веселина Йорданова
399
Властта реши: Без пари за първия ден болничен!
Снимка: Dnes.bg

Първият ден от болничните няма да се заплаща от 1 януари. За това са са договорили партньорите във властта, стана ясно на брифинг в парламента.

Още по темата
В момента първите три дни се заплащат от работодателя, като от години бизнесът настоява това да се промени.

Вторият и третият ден ще се поема както и досега от работодателите. Мярката, според управляващите, е опит за спиране на злоупотребите с фалшивите болнични.

Решението обявиха съвместно председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, вицепремиерът Красимир Каракачанов, лидерът на НФСБ Валери Симеонов след Коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов тази сутрин.

По-късно е имало и среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ с партньорите от ОП.

250 лв. става минималната пенсия от 1 юли догодина. Промяната засяга около 800 хил. души.

В приетия на първо четене бюджет на ДОО беше гласувано най-ниската пенсия за осигурителен стаж и възраст следващата година да бъде 234 лв.

Децата от ниско социалните слоеве да се приобщят към образователната система, като от 4-5 години постъпват в детска градина, а държавата да поема разходите за това, са се разбрали още партньорите. Ще има праг в зависимост от доходите на семействата.

Предвижда се откриването на фонд в следващите три години, в който ще се заделят по 70 млн. лева за строителството на детски градини и ясли, където е необходимо.

Промените, за които са се разбрали управляващите днес, ще бъдат внесени като предложения между двете четения на държавния бюджет за 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скоро може и да не ни позволяват да напускаме страната. Кой ще иска да остане в таз пробита кофа... Дали ще са БСП или ГЕРБ нищо няма да се промени.Обещанията за промяна да ги разправят на 93 годишният ми дядо.
337
0
 
9
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Плащаш винетка, то пътища няма, те магистрали. Плащаш здравно, получаваш шут в гъz0
336
0
 
0
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Тоя па коментираш, по конституция. Алу не може да няма държава, пък да има коституция. Няма такава държава
335
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ефектът ще е обратен на търсения. По-дълги и повече болнични ще вземат хората и бизнесът ще страда повече. КРИБ се състои от ***, които нищо не разбират от управление на човешки ресурси.
334
2
 
17
 
! Отговори
Juls преди 4 години
Браво чорбаджи! Хайде сега като почнат хората ти да идват грипозни и заразни на работа и натръшкат всичкото останало персонал, как ще ти излезне сметката на края като турнеш чертата, дали ще си спестил някой лев от на чиляка болничния или ще си биеш гЗъ в тавана че сроковете гонят *** няма кой..
333
2
 
20
 
! Отговори
Изхвърлете Боклука преди 4 години
Тотално неподчинение, масови стачки, неплащане на нищо. Изхвърлете *** и Бандата му. Няма бъдеще в тази територия за вашите деца!!! Аз нямам и не смятам да правя повече роби! Който вече се е объркал да му мисли. Поемете отговорност ако не за себе си , поне за децата си, които ще бъдат роби на бодигарда на бодигарда! Не просто да сдаде властта! Трябва да бъде публично изгонен или линчуван, всичко да му бъде конфискувано. Може и каторжен труд. За него и всички около него!
332
0
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
защо? как няма срам в тези болните че са се разболели!!!
331
1
 
13
 
! Отговори
БойкоТ преди 4 години
Спирам да плащам каквито и да било осигуровки, данъци , технически прегледи и т.н.Който се чувства *** да плаща!Когато има А има и Б. След като официално спират да ми осигуряват социалния минимум за който си плащам , спирам да плащам! Не се наядохте Бойко *** и БАНДАТА!
330
0
 
8
 
! Отговори
боко3 преди 4 години
работа работа работа до гроб, че шефа има нужда от коли и имоти
329
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Edin den samo e mnogo malko. Tova sa 8 rabotni bg chasa po 60 minuti po 1 lev nosten policeiski trud naprimer sa samo 8 leva...Triabva da e izmereno s kolichestvo bg levove, naprimer 2,3,4,5,600 leva po izbor za 1 godina. Vseki sam si plasta tesi 200 leva za edna godina bg zdrave. Zdravnata kasa da pokriva samo gornicata do ozdraviavaneto. A socialnata slujba da pokriva ostanalite nujdi na bg unak, dokato stane zdrav i pochne da pie alkohol i pushi cigari kato zmey gorianin...ili triglav zmey..
328
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айд е в, българи! Само мрънкане ли ще им пак?
327
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил съм при работодател, който казваше - "имаме по план, да съкрати 10 работника, така че внимавайте".Съкрате ите все бяха по-възраст и, по-болнав, а и никоя жена не смееше да с еомъжи, преди да забременее, защото директно я изритваха.
326
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПочтенДа, има го в 1% от фирмите.. За съжаление, остнаите 99 са н аоритивоположното мнение.
325
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Фалшивите болнични са малко и са най-вече в частния сектор и то по искане на дебеловратия робовладелец. Нали точно затова преди няколко години прехвърлиха плащането на първите три дни от държавата към работодателите. Нещо много ви е къса паметта. На държавните служители им режат бонусите при болнични и те нямат никаква полза от фалшиви болнични.
324
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А протести?
323
4
 
7
 
! Отговори
драги смехурковци преди 4 години
яжте демокрацията с бананите
322
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съберете в един общ списък всички подобни безумни инициативи на властта през последните 10 години и ще разберете защо всеки гледа да избяга от тук колкото се може по-далече.
321
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
старото ченге и бойков довереник отново ви сипа с черпака. Пак за тях гласувайте, маймуни
320
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
монголеца каза - майната на болничните ви
319
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме учудва тази власт. Чакам сега да вкарат и закон, да плащаме на робовладелците (пардон - работодателите), когато сме болни.Ама защо така някак леко и невинно ни набутвате тези неща след изборите?Нищо такова не пишеше в програмата на управляващата партия.