Трябват ли реформи и да се забранят ли пиратките?

Не трябва да се използват близо до блоковете
2 яну 2020 09:37, Петя Славова
51
Трябват ли реформи и да се забранят ли пиратките?
Снимка: pexels.com

Стотици хиляди гърмежи и тътени се чуха в празничната нощ. Част от обществото е твърдо против използването на пиротехнически изделия и иска продажбата им да бъде спряна. На това мнение е и общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Той заяви пред Нова тв, че трябва да има реформа в Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, за да се спре масовата им продажба.

Пиратки се използват не само в новогодишната нощ, а и през останалите дни от годината. Преди дни група младежи взривиха обществена тоалетна в градинката зад Баня Мадара.

"Три момчета хвърлиха бомбичка в тоалетната и тя се обърна. Сами си представяте какво е станало вътре. Законът за боеприпасите, оръжията и взривните вещества е тотално сбъркан. Той трябва да бъде реформиран. Подходът у нас е твърде либерален. Всеки може да си закупи пиротехника, която се продава почти навсякъде.Трябва да се въведат рестрикции. Това е безумие. Освен това домашните любимци много се страхуват", каза  Карлос Контрера.

"По принцип законът определя, че деца под определена възраст не могат да купуват пиратки. Бъдете сигурни, че това се спазва в магазините. Но те винаги могат да изпратят по-възрастен и той да купи изделието. На този етап не може да се ограничи продажбата на пиротехнически изделия. Може само да ги използваме правилно, за да не стават инциденти. Има по-леки и по-тежки пиратки. Вторите наистина могат да бъдат много опасни. Не бива да използваме пиратки близо до блоковете, защото могат да влязат в нечий апартамент. Трябва да се отдалечим поне на 15 метра от входа", обясни  пиротехникът Светозар Христов.

Очаква се по-късно в четвъртък от "Пирогов" да дадат повече информация за това има ли пострадали от пиротехника хора в новогодишната нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ВМРО БЯХА ЖИВА ТРАГЕДИЯ!!!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО Е 30 ХИЛЯДИ ДУШИ ДА СЕ НАЛАГАТ НА 3 МИЛИОНА ДУШИ САМО ЗАЩОТО СА В УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ!
18
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
За протокола официално се извинявам на Карлос Контрера, защото съм писал против него, но вече (и не само от това изявление) се убедих, че е умно момче.
17
9
 
5
 
! Отговори
Апатичен преди 4 години
Този от зор да си чеше езика по медийте през изречение си противоречи.Много хора били срещу пиратките,ама държават да се намеси,че пак много хора хвърляли.Закона за пиротехниката бил много либерален,дай малко по-тираничен да го направим.Една забрана никога не е прекъснала практиката,примери в историята много.Докато не се промени манталитета,и с 50 закона да ги забраните,хората ще си намират пиратки на черно,ще си ги хвърлят и нито ще си плащат глобите,нито ще им пука особенно.
16
0
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
ние сме против и шума на моторите в града, *** нали половината мотористи са милиционери.... хеле оня ден като дядоколевци се сгласили и пържат моторетките (таралясници дето нямат живи съученици) и видиш ли рокери били, за благотворителност било.... че не ги видя гретка да ги емне с някое нпо ха ха ха
15
6
 
20
 
! Отговори
ha преди 4 години
До azzКато искаш да гърмиш, върви си на село на поляната и си гърми колкото искаш. И хич не се връщай.
14
5
 
13
 
! Отговори
Горски преди 4 години
Пиратки само в гората против мечки.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно разпасано общество доникъде не го докарва.
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимендо 5На теб всичко ти мирише, щото си изпълзял от неправилната дупка. До живот ще ти е ...---Шут отзад заслужават миризливите ви кученца дето лаят по цял ден и *** по тротоарите. Много повече пречат домашните любимци отколкото пиратките.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми нормално, те станаха блок до блок, къде да хвърлиш пиратка, ако не по колата или в терасата на съседа
10
17
 
7
 
! Отговори
azz преди 4 години
Значи органите на власта в сянка/мутрите отново на мода/ могат да се разхождат с автомати в багажниците!На редовия гражданин оръжие не може,сега е малката радост-да гръмне един път в годината не може?
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимендо 5На теб всичко ти мирише, щото си изпълзял от неправилната дупка. До живот ще ти е ...
8
2
 
21
 
! Отговори
гост преди 4 години
Първото бебе на годината - ..... Тука тябват реформи!
7
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНа празниците ядат, пият и пукат пиратки дивите селяни!
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми, при комунистите също бяха забранени.
5
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най смешни са па тия дето реват, че от пиратки им се стресирали миризливите кучета и котки хахаххаххаха жалка история. леваци.
4
3
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
в люлин целогодишно се гърми а около нова година е ад за хората дом животникатеричките враните с дългите опашк и аз съм за забрана на пиротехн средствапо какъвто и да е повод това е терор
3
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това са празниците, народа да яде пие и пука пиратки. Не трябва да се забраняват, пак го подкарахте по комунистически със забраните на това и онова.
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да хвърляш пиратки от балкона е същото като да си изхвърляш отпадъците от кухнята
1
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА СЕ ЗАБРАНЯТ И САМО НА НОВА ГОДИНА ДА СЕ ПУСКАТ !!!!