Българите притеснени, ¾ се страхуват от воден режим

Едва всеки десети спокоен: Около моят град има достатъчно вода
75
Българите притеснени, ¾ се страхуват от воден режим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече от 2 месеца Перник е на тежък воден режим. Градът бедства заради водната криза и критично намаления обем на язовир "Студена" от 18 ноември, когато беше въведена крайната мярка.

Надежда се появи през изминалата седмица, когато се прие решение част от водата за София да се подава за миньорския град. Общо 13,5 км ще е дълъг водопрoводът, изграждането на трасето се очаква да продължи около месец и половина, като ще се подават по 300 литра вода в секунда.

Още по темата
За момента обаче водният режим за Перник остава в сила в часовете, които бяха въведени, а сухата зима определено не спомага за бързото решение на проблема. Нещо повече – липсата на дъжд и сняг може да се окаже сериозен проблем в бъдеще и за други язовири на територията на страната.

След водната криза в Перник, страх ли ви е от режим и във вашия град?
С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 2608 души.

Оказа се, че почти 3/4-ти от българите са сериозно притеснени за евентуална водна криза и в тяхното населено място. Всеки четвърти например (26%) е притеснен, че заради липсата на валежи цяла зима много градове ще бъдат застрашени от водна криза. Всеки втори пък (51%) смята, че опасност от воден режим има, но това не е толкова заради природата, колкото заради нарушения на закона и използването на водата за различни бизнес цели.

Едва 9% са тези, които са спокойни, защото са убедени, че около тяхното населено място има достатъчно вода. Други 3% пък вярват, че след случилото се в Перник и акциите на прокуратурата ще се вземат необходимите мерки и няма да има подобни проблеми скоро у нас.

11% от анкетираните пък посочват, че липсата на вода в Перник е чисто регионален проблем и доста се преекспонира в последния месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Гледайте да е жива преди 4 години
И здрава, а вие си знаете какво сте вече ..... Всичко всичко сте унищожили! Всичко .... Трябва или да ни оставите вече или ще има мъртъв Спартански цар ....
54
1
 
0
 
! Отговори
Че е тя тя я! преди 4 години
Питам коя е свинята дето я продаде? Защото гарантирам на 100 процента, че не съм бил аз! Развържи кучетатааа ....
53
1
 
0
 
! Отговори
Твоята жена ? преди 4 години
Това лице не мога да го сбъркам и през два живота. Мога да поправя това Джони до Коледа 2022!
52
1
 
0
 
! Отговори
В лицето .... преди 4 години
И да мре гнидата .... Били тука на гости, най-хубавото ми творение да я омотаете и да я направите на порно *** .... Жалки сте, долни сте, козата ви не ми трябва ... Дръжте си я ....
51
0
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
След като 30 години само е рушено ,а нищо не е ремонтирано ,то нормално е да се притеснени хората.Не може да има само действие събиране /демек експлоатиране на ВиК мрежата/,трябва да има и действие изваждане/ремонт и изграждане на мрежата/
50
3
 
0
 
! Отговори
Та и некви неща: преди 4 години
Забравени на работа от деца са задигнали! Само и само да счупят ракията! Have fun!
49
3
 
0
 
! Отговори
В област образование преди 4 години
Точно аз съм Аурелио Джонатан и много хора знаят какво мога да правя ....та докарай момчетата тук, камък върху камък да не остане, защото Джони не се работи така с Хари Потър льольовци и ще да знаеш, че нямам нищо общо с тая работа. И добре дошли в моя офис шериф Пентакот. Строим стени безмислено, да бъдат разрушени от поредния пласьор, сводник, тузар, ***, плейбой и т.н.
48
3
 
0
 
! Отговори
Таааа ... преди 4 години
Крадат ми и оръжия и инструменти! Само и само да е тяхната, използват деца да им вършат мръсната работа и си мисля Джонатан, че той е магарето, а аз осигурявам добри услуги и поддръжка и че е време да правиш това, което правиш най-добре. И като в последният епизод на The Prisoner - реви сега докато слушаш думите Тук има много добри хора. Много е красиво. Може да стане едно по-добро село! Друг път! Нито стария е изял гранатата, нито шестия е шестия. А на мене вече грам не ми дреме! Казал съм ....
47
1
 
0
 
! Отговори
Откъде знам ли? преди 4 години
Имам уши Джонатан, живея на място дето спират всякакви хора, че има питстоп. Чувам гласове дето познавам изчезващи в неизвестна посока! Та аз мога да правя йегери те ме карат да съм жичкаджия!
46
0
 
0
 
! Отговори
Да тук беше: преди 4 години
Сега къде е? В някой бардак! Те всичките са в кюпа Джони .... С дългите лъжици! Търгуват с плът. А аз само ремонтирам след свинщините им, ама и това не искат да правя, искат света да гори!
45
0
 
4
 
! Отговори
до баба мара преди 4 години
То и кризата с акъла не закъснява.
44
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
след кризат а с водата идва кризата с пшеницата
43
0
 
3
 
! Отговори
Сливова преди 4 години
Мноо съм притиснена .Водата в Марица е отровена .А за да пия вода ми искат пари .Къде в света ти предлагат отрова за пари ?Нормите са превишени по сто пъти .Менделеевата таблица е малка за отровите в водата .Смятам да си измия сливата публично с таз вода пред парламента .
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно, агънца! Вода ще има за всички! Муууууууухахахахахааааааааааааааааааа!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a почти 3/4-ти от българите сериозно притесненени ли са, като си хвърлят пластмасЯка и отпадъци ,където им е кеф? хубавите плажове и бялата зима ще станат мираж за човечеството, докато сме в безсъзнание. после неква грета е зле, а то е зле всеки, нали ги виждам че са в безсъзнание масово, изведнъж ще се сетят, че пият ВОДА, а не ПАРИ.
40
0
 
3
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Вода имаме. Епилептици които шофират са ни в повече!
39
3
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Внимавайте с коментарите ей!!!Както писах няколко пъти,вероятно ще се създава и "СС"!Е на, милицията пребила един младеж насред София.Добре де разбирам,може да е имало неподчинение,но така ли трябва да изглежда задържания?!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колко много неща имаме те ревнали за водаами млеко си имаме и сирене и кашкавал ааа и банани си имамена хората от правителството пот им тече от челата да ви ги осигуря - те ми ревнали за една водатова са демократи ейй- това да не ти е оня се.ляк баети тодор да се занимават с водопроводи язовири и други маловажни нещадемокрация е радуй се народе
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе цър.вулиревахте за банани - банани има ли има, и дънки имабегом да ловите руски шпиони стига сте се ровили в бок.лу.цитеайдеее - бате кратунков нареди
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пребоядисаните комунисти от ГЕРБ съсипаха държавата. Окрадоха народа, окрадоха пенсиите, окрадоха дребния и средния бизнес, окрадоха еврофондовете, купуват военна техника на двойни цени, съсипват важни енергийни проекти.Сега почнаха да крадат повече от природните ресурси. Секат горите, разпродават златото, източват язовирите и горят отпадъци да правят ток.