Няма случай на коронавирус у нас, отчете шефът на ВМА

Всичките изследвани проби засега са отрицателни
Обновена: 28 фев 2020 09:16 | 28 фев 2020 08:40, Красимир Ангелов
77

Няма случай на коронавирус у нас, съобщи началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите му всичките изследвани 19 проби в едната лаборатория и 21 проби в другата лаборатория са отрицателни.

Още по темата
Ген. Мутафчийски увери, че тестовете, с които работят българските медици, не са по-различни от тези в Европа. "В качеството на апаратурата и на подготовката на кадри нямаме съмнение", добави той.

От щаба увериха, че ако и когато се потвърди наличието на коронавирус при пациент в България, хората ще бъдат уведомени незабавно.

В днешния ден продължават изследванията на пробите
, получени през изминалата нощ.

Заради разпространението на коронавируса в Европа и съседните ни държави, министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет днес в 11.30 часа. То ще се проведе съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране и организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

В рамките на заседанието членовете на щаба ще докладват относно мерките срещу коронавируса и ще бъдат отпуснати средства за тяхното изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма корона вирус ( Из сериала Чернобил)
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли някой който да вярва, че е така?
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракия пауър!
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е вторият "Чернобил" за нас, но сега нали е демокрация, светъл капитализъм, пълна информираност и прозрачност за всичко, няма как да не казват истината, нали? Или? Или май пак си е същото, а? Хахах, честито. Тука отдавна положението е "да се спасява кой как може и да разчита на държавата само, когато трябва да се плащат данъци и такси." В общи линии само тогава държавичката работи. Като трябва да лапне и усвои едни парички. С мутри начело във властта така ще е. И по-зле ще става.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В качеството на апаратурата и на подготовката на кадри нямаме съмнение", добави той.---AAAAхахахахаххахаАХХАХААХАХ!Ти ли нямаш съмнение бееее, мишоооо!!! Точно в твойта болница дето докторите са ти само тройкаджии и деца на други доктори!
26
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Всички съсдни нам държави ИМА коронавирус а в България ВИДИТЕ ЛИ!! Няма ??? Не мога да разбера КОГО ЛЪЖАТ? МАЛКИТЕ ДЕЦА ЛИ? ТАКИВА ЛЪЖЦИ И НЕКЪДЪРНИЦИ НЕ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ НИКОГА !!--ЩЕ СТАНЕ ТАКА ЧЕ ПОСЛЕ ЗА 1 ДЕН ЩЕ ИМА 200 БОЛНИ В БЪЛГАРИЯ !! УБЕДЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ СТАНЕМ ОГНИЩЕТО НА КОРОНАВИРУСА НА ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ!! ТОГАВА С БОРИСОВ Е СВЪРШЕНО -СЗО И СВЕТЪТ ЩЕ МУ ПОИСКАТ ОСТАВКАТА! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЗАСТРАШАВА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма, няма и един ден като кажат епидемия... няма щото никой не тества, имали 2000 теста и ги пазят за специални случаи... малоумщина отвсякъде. дано първо у парламента и на дондуков да мине, че друг начин няма явно за да просперира народа, трябва изедниците и лойковистите да дадат фира
24
0
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
до пълна лъжа, върху метал живее няколко часа, но върху пластмаса, картон, найлон, гума, хартия и т.н. живее 9 дена! пише го у всички научни медицински издания, не разпространявай лъжи. в Канада облъчват вскички пратки от Китай с радиация - така ги дезинфекцират!!
23
1
 
7
 
! Отговори
Max преди 4 години
Дори вирусът не иска да идва в най-корумпираната и бедна държава в ЕС.По добре му е да си стои на запад.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи така ли не разбрахте вече, у нас коронавирус няма, няма и да има. У нас той се нарича ВТОРА ГРИПНА вълна! По подобие на Турски поток който у нас се нарича Балкански поток.
21
1
 
11
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Не е вярно, че вирусът живее 9 дни по стоките. Той умира за час-два, ако не попадне на хранителна среда. Иначе не може с 40 направени теста да ни успокояват, че нямало заразени. Има, просто толкова ви пука и си пестите скъпоценните тестчета, докато другаде (не Италия) правят стотици за да хванат единичните бройки навреме.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А отборът на Лудогорец ще бъде ли поставен под карантина ?
19
5
 
7
 
! Отговори
стъкмистика преди 4 години
Вируса е вече в 56 държави, повечето от които почти нямат трафик със силно заразени региони, но в България, където Хиляди пристигат от Китай и Италия - Вирус няма. Освен това Вируса живее по 9 дена върху пратки - в България трябва да има хиляди заразени само от китайското карго!
18
0
 
16
 
! Отговори
не разбрал преди 4 години
''Д-р Стойчо Кацаров: У нас вече има заразени с коронавирус''----''Няма случай на коронавирус у нас, съобщи началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.''-И ТОВА СТЕ ГО ИЗТЪПАНИЛИ ЕДНО ДО ДРУГО В МОМЕНТА!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
2461 преди 4 години
А пациента е тука. Просто още тестваме грешните хора. Колкото по бавно намерим заразените, толкова по стръмна ще е графиката в следващите дни. Пък може и да сме го намерили...
16
9
 
1
 
! Отговори
До 5 и други умници преди 4 години
Хайде спрете се бе мозъци анонимни, некомпетентни,неинформирани и неграмотни.Аман от примитивни пубери ,като теб и подобни.За вас всичко е шоу и веселба,нямате никаква връзка с реалния живот Този интернет и липсата на казарма създаде едно поколение от разглезени ,немислещи хора.!Слободия ,която прави мозъкът ,,гланцов",без гънки. И когато някой е Т.Ъ.П.Няма как товда му бъде обяснено и той затъва още повече в собственната си умственна нищета!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойчо Кацаров твърди,че има корона вирус. В кой град е,ще имали каранитна,училищата ще затворят ли,ще се пръскат ли улиците,метрото и автобусите като в Китай от щаба с дезинфектант,маски ще се раздават ли? Изобщо държавата в лицето на герб-вмро-дпс ще покаже ли,че могат да решават проблемите на хората и кризите?
14
0
 
11
 
! Отговори
Чернобил преди 4 години
вервайте ми, Радиацията не Съществува!
13
1
 
3
 
! Отговори
2461 преди 4 години
Паниката идва от това, което хората виждат, че се случва в белите държави в Европа след откриването на пациент със зараза. Става хаос и локдаун. Ако искат да няма паника предварително нека да кажат: след като намерим заразени ще затворим училища след като намерим други ще спрем футболните срещи и т.н. Хората не знаят какво ще предприемем след като го намерим тоя пациент...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2 Е как да не казват? Прочети статята вдясно от тази, като главна.