Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус. В София са

Става въпрос за мъж и жена, работели са на "Илиенци"
Обновена: 11 мар 2020 06:12 | 10 мар 2020 20:51, Нели Христова
658
Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус. В София са
Снимка: БГНЕС

На извънреден брифинг от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус в страната. Този път те са в София. С тях заболелите в страната стават 6.

"За съжаление има още два случая на коронавирус у нас. Те са в столичната болница "Пирогов". Единият е на 66-годишна жена, а другият - на 74-годишен мъж, семейство, които са работели на "Илиенци".

Постъпили са вчера. Тестовете са дали положителен резултат.

"За съжаление едва към днешна дата много държави членки започват да прилагат граничен контрол, затварят училища, театри", посочи премирът.

Той поздрави Софийската филхармония и театър "Възраждане" за това, че излъчват на живо в интернет проявите си.

"За мен Европа закъсня много с мерките. Това, което споделиха колегите е, че се очаква 60-70% от населението да се разболее", посочи още премиерът по времена извънредно заседание на Министерски съвет.

Премиерът остро осъди всички, които не вярват, че има коронавирус у нас.

Борисов предупреди и за финансовата криза, която се задава, цитирайки френския президент Еманюел Макрон и шефа на Европейската централна банка Кристин Лагард.

"До една държавите членки се изказаха срещу забраните за износ на медицински изделия. дори думата "солидарност", която много обичаме да употребяваме, аз им казах, че ни най-малко не виждам солидарност до момента", посочи Борисов.

Той настоя, че е правилна и своевременна мярката да се произвеждат консумативи у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
464
0
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Егати и вируса, егати и чудото, той побърка и пишещите вече бре! Нали семейството беше от Лом бре? А те хората са дошли при сина си, който работил с китайци в Илиянци. И вирусолог академик боко борисов да не се пъче само всеки ден и да брои заразените , а реално да свърши нещо! И се спрете с тая ежедневна паника и психоза, щото побъркахте и без друго лудналия народ!
463
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инспекция по труда има ли?какви правила и норми по техника на безопасност и хигиена па труда прилагат .Периодичните проверки какви са, и колко пари се получават за имитиране на дейности?
462
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Зозо: Е, не са те най-простите хора. Не си отстъпвай така лесно първото място.А по статията: Бойко ще съобщава колко болните са и ще ги лекува. Не бой се народе!
461
4
 
21
 
! Отговори
9 преди 4 години
Страната е напълно неподготвена за борба с епидемията и тиси лично отговорен за това !Къде е Гешев ? Няма и най-елементарните неща -маски и облекла ...!Лаладджия !Оставка !
460
11
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Болните са дръти ***, дошли на самоход от ломско село. Само да не кажете, че не са кашляли в автобуса или влака. пак се потвърди, че дрътите *** са най-простите хора.
459
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов е един от малкото човечни хора на власт ,които се грижат и отговарят за живота и здравето на гражданите на България!
458
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България благодари на Борисов за първия светъл лъч огрял страната ни от 30 години насам !
457
0
 
16
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"семейство, които са работели на "Илиенци""? Лапсуси в такъв момент са неприемливи! Семейството е от Лом на гости на сина им, който може би, работи в Илиянци! Айде по-точно да се изказваме! Стига всявали паника!
456
2
 
0
 
! Отговори
До 559 преди 4 години
Е и ?
455
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е баш вирОсолога Деса Дуловска?!!
454
0
 
22
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Ха, ха, възрастните хора да избягват контактите.Добре, но кой ще им пазари, все пак трябва да ядат нещо, макар и с оскъдни пенсии.И друго - малките деца досега бяха в грипна ваканция. Кой мислите, че ги гледа, когато родителите им са на работа - бабите и/или дядовците им. Не може 7-8 -9 годишно дете га ги оставиш сами в къщи.Цялото положение е един оксиморон, но пък ще се разтовари значително пенс. система. Не че ще се увеличат пенсиите на останалите живи, парите за пенсии все повече няма да
453
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бойко Борисов обяви още два случая на коронавирус."---Баце ви да не е станал и вирусолог? Ща ви лекува ли или само ще му пипате мускула?Абе, редакцията, намалете малко това слагачество, бе! Поне малко!Вие надминахтре и "Работническо дело" - там имаше само по една статия дневно за Тодор, а във вашите анететки (данознаете съдържанието на думата) само аце ви!Голямо слагачество, голямо нещо!
452
1
 
4
 
! Отговори
сан-стефано преди 4 години
До руско-турска империяДоброволно отстъпване на български земи от Турция!
451
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Султан Граф ИгнатиевКогато си роб по душа,никой не може да те освободи.Трайкайте си по-добре .
450
3
 
19
 
! Отговори
Генерал Коронавирус преди 4 години
Доказа несъстоятелността на здравния модел наложен от Костов и пълната неадекватност на днешното ръководство на Борисов.Доказа несъстоятелността на приватизацията на стратегически заводи за антибиотици, медицински консумативи и апарати.
449
7
 
3
 
! Отговори
Левски преди 4 години
Сами да се освободим само с подкрепата на Велика сила, но не и окупирани!
448
15
 
1
 
! Отговори
Султан Граф Игнатиев преди 4 години
До АтатюркТой е истинският ни поробител - съюзник на султана! Той отмени нашата ексархия!
447
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @к.534Много правилно бяха наречени ***.Тонове празни приказки за да извлечете 1 грам информация.
446
16
 
4
 
! Отговори
руско-турска империя преди 4 години
Руските крепостни роби ни освободиха от робство и ни отнеха свободата!За сведение по същото време окупираха и присъединиха Грузия.
445
1
 
4
 
! Отговори
Ататюрк преди 4 години
До ЛенинТой ни снабди с картечници Максимки и винтовки Мосин да победиме султана!