Презапасява ли се българинът с храна заради COVID-19?

Въпреки засиленото потребление, няма спекула с цените
Обновена: 13 мар 2020 07:05 | 13 мар 2020 07:00, Красимир Ангелов
89

Заради паниката от коронавируса българите започнаха да купуват все повече храна. Ориз, брашно, боб, леща и царевица - това са най-търсените хранителни продукти в големите търговски вериги в пика на коронаистерията.

Въпреки засиленото потребление обаче, няма спекула с цените. Не съществува и риск от дефицит.

Още по темата
"В момента има достатъчно стока и то за доста месеци напред. Цените на храните не се променят - само при два продукта има промяна - месото и брашното, но при месото това е в следствие на международни пазарни конюнктури", успокои председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Търговци признават, че паниката покрай COVID-19 наистина се усеща. И въпреки, че някои стоки свършват бързо, а количките пред касите са препълнени с продукти от първа необходимост, голяма част от хората отричат да се презапасяват.

И на фона на необичайно високото потребление - значително по-добра е хигиена в магазините. На места се обособяват специални помещения, където при нужда да бъдат изолирани хора с тревожни симптоми до идването на медицински екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
24
 
! Отговори
Ставро преди 4 години
Не се презспасявайте , защото после ще си ги носите в Гърция и на Ахтопол тези храни.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С излишното презапасяване освен молци да се завъдят, друго няма да стане.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасен пример за седесарщина. Ще се спасяваме поединично. Аз да натрупам запаси от храна и стоки първа необходимост, а пенсиите точно когато са в опасност, нека *** от глад или да скитат сред заразените улици от магазин на магазин за да си купят нещо. После защо са ви пращали в трудово-възпитателни лагери. Ми щото седесарите не сте хора. В момента в който ви махнаха намордника, и държавата се срина.
12
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазарих като за последно, щом оставих 1.5 на 3 пъти в магазина. Направих го с идеята да бе ми се налага в близките месеци да посещавам тези развъдници на вируси.
11
16
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
По-добре да са презапасени, отколкото да няма. И аз се запазих с 300 л вода, стек олио, брашно, мая, ориз, макарони. За година все ще се оползотворят
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И хранителните магазини може да затворят, ако се разболее персонала.
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът защо не се презапаси с мозък, а се презапасява с боб? Очевидно му е непосилно да схване кое е по-важното.
8
2
 
8
 
! Отговори
лидл преди 4 години
Снощи беше препълнено, от хората 1/3 очевидно купуваха поне за седмица напред. Лично аз взех десетина консерви, кафе и 3 пакета брашно. Суха мая и сухо мляко няма.Може и да не се наложи да се лишаваме, но снощи четох, че някои немски месопреработвателни предприятия затварят. Както са тръгнали нещата, пожеланието ми към всички е да сме в състояние да изядем храната, която е произведена...
7
10
 
17
 
! Отговори
Д-р Михайлов преди 4 години
По-простоватите хора ще използват случая за да реагират първосигнално и а направят единствено познатият им сценарии - ще идат да си купят 10 кила боб и 10 кила леща. После с нетърпение ще очакват нещата да станат апокалиптични, за да се оправдае тази тяхна нелепост, а и веднъж да са "по-добре" от другите.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОКОЛО МЕН ГОЛЕМИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ- НАД 20 ВИДА ПЛОДОВЕ, ЯДКИ, 30 МАРКИ СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ, ПРЯСНО И КИСЕЛО МЛЯКО, ЯЙЦА, ПАСТЪРМА, СУДЖУЦИ, МЕСО ПРЯСНО И ЗАМРАЗЕНО- ТА ЗАЩО ХОРАТА ЩЕ УМИРАТ ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ ОСВЕН КОРОНА ВИРУСА.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2- МОЖЕ ЛИ ДА СПОДЕЛИШ ЗАЩО ХОРАТА ПО УЛИЦИТЕ ЩЕ ПРИПАДАТ ОТ ГЛАД, ЗАЩОТО НЕ СЕ СЕЩАМ ЗА ПРИЧИНИТЕ, ОСВЕН ПНЕВМОНИЯТА ОТ НОВИЯТ ВИРУС, КОЯТО ПРАВИ ОТ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ ПИХТИЯ.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера смъкнах пастърмата, има запаси и от ракия.Подготвен съм.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази храна няма да се изхвърли, така че не виждам нищо лошо, защото не се знае накъде ще тръгнат нещата... В Китай властите носеха храна на хората по домовете, тук няма да е така.
2
9
 
11
 
! Отговори
Хипохондрик преди 4 години
За вируса не знам, но скоро по улиците ще припадат от глад.Благодаря за извънредното положение!
1
4
 
9
 
! Отговори
Хипохондрик преди 4 години
Да живее извънредното положение!!!