Случаите на коронавирус у нас вече са 201

Щабът предлага всяка болница да има отделения за болни
Обновена: 23 мар 2020 17:27 | 23 мар 2020 17:12, Веселина Йорданова
335
Случаите на коронавирус у нас вече са 201
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли скоро ще преборим напълно вируса. Съвременния човек живее нездравословно и заради това хората са податливи лесно на заразяване.В миналото преди векове хората са живели в мизерия и заради това много хора са умрели от вируси.
175
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на ден с по 20-30 щото се тестват само по 100 човека на дентолкова ни бил капацитета, ако тестват по 1000 човека ще е с по 200-300
174
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре, де, нали днес беше потвърдено и от лекарите във Франция, че азитромицин и хлороквин лекуват дори и тежки случаи. Нали Домусчиев с това се лекува и успял да осигури дарение 100 опаковки? Ами внасяйте го, произвеждайте го, правете нещо, само броят случаите, а ние да се побъркваме.
173
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 165Да нямаше при социализЪма ровещи в кофите ,защото ако имаше хора които не работят ,милицията на бързо им намираше работа.Сега също има работа ,за хора които искат да работят!
172
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 заразени за 10 дни?!?!WTF !!!Средно по 20 на ден за 6 милиона население!!!Кви пандемии, кво ограничения, ква лудост ви гони веее?!?!
171
2
 
19
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
От 9 дни болните се увеличават с около 20-30 на ден.Сега се оказва че легла в Пирогов и ВМА няма.Този тиквен Щаб и ген.Брояч какви ги вършиха за тези 9 дни ,че не откриха нови легла?Едва гега се сетили да търсят легла във всички болници.Ужас.С ежечасово висене пред камерите и самохвалство до небето ,вируса няма да го преборим.Цялата пара отива за свирррката!!!
170
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това завърналите се от ЕС ли са? Защото от 10 дни хората спазват дисциплина,не се шлаят излишно по улиците,и повечот ходят с маски и ръкавици. Важно е да се каже от къде са се заразили,за да видим дали изобщо работи карантината.
169
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Пловдив, държим се за разлика от другите. Масово се спазва карантината и има ефект.
168
2
 
23
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
още нещо? нали идеята да седим кат затворници - е да предпазим СКЪПОЦЕННАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА, за да има повече свободни легла за болни, така щото заразените да имат по-голям шанс. Добре, обяснихте ни го - разбрахме ви. Търпим. Ама днес Годжи вика - капацитета на най-големите ни болници ВМА и Пирогов изчерпан. Това при 200 болни, от които не всички в болницата. Е... ко пазим? Кво правим, какъв е смисъла?!
167
1
 
18
 
! Отговори
До 168 преди 4 години
Сега Бойковистите и Мутафистите ще те изядат. Данни от издание на чужд език, при това отричащи страшността на Короната, ужас, убиха те. Сега кажи и за глада, иззетите от банките апартаменти и мизерията, която ни очаква и ще те заплашат с легло в страшната Арена Армеец!!!
166
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази зима няма как да умре вируса. У София вали сняг все едно е януари месец. Студеното време ще му даде сили да мутира и да зарази още хора. Ще има полудели от самоизолацията. Като оня дето ближе по автобусите и твърди че го прави с цел да зарази всички в мюмюнхeн Правителството да създаде заводи и да прави консервиДа въведе купонна система за най-бедните и безработнитеИдват страшни времена. Дойде време на мрак и страх и несигурност.
165
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
НЯМА СТРАШНО ЩОМ ИМА ТОК,ПАРИ И БРАШНО!!!
164
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След вирусистерията втълпявана ни от власта ще има масово психясване на населението!После ще трябва да откриват психиатрични клиники и да се търсят специалисти от чужбина!
163
1
 
4
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
До 173Дръж смело мишката и не се прави на безсмъртен.
162
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ти да видиш..При социализма у нас беше изградена система на здравеопазване, за която днес можем само да мечтаем!
161
4
 
0
 
! Отговори
До Вуйчо преди 4 години
На мен ми помага да ме фанеш за онази работа. Има много неизвестни. Ще мине малко време и ще почнат да падат неизвестните.
160
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се излекувате в домашни условия, ако ви хване:1. Яжте лимони 2. приемайте повече течности, включително чай3. яжте плодове и зеленчуци4. Яжте чесън5. Пийте ракия, уиски или какъвто алкохол имате под ръка6. избягвайте вредните храни, които са с консерванти 7. Ако пече слънце на вънка, излезте задължително и то ще ви помогне8. Вземете си горещ душ
159
5
 
8
 
! Отговори
военно положение или преди 4 години
Основната причина за смъртността грипните вируси включително и на ковирус е слабата имунна система. Защо тогава правителствата директно не забранят продажбата и употребата на цигари, алкохол, джънк фууд, токсичните химикали в храната, токсичното месо, особено свинското и т.н.? Всички те съсипват имунната система, защото тя е претоварена да се справя с тези токсини. Изобщо как хората оцеляват от "стращния вирус" при това положение.
158
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма да национализира частния бизнес, държавата не и се занимава да управлява икономиката, политиците искат да пълнят гуша а не да управляват икономика, няма я вече идеологията. Частният бизнес няма да бъде национализиран, а ще бъде фалиран и централизиран в ръцете на няколко човека и корпорации.
157
0
 
6
 
! Отговори
Седем милиона мишлет преди 4 години
А котараците, а котараците пробутват мекерета.