Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На колко години е починалият мъж и какви придружаващи заболявания е имал. Защо тази информация се премълчава?Бог да го прости човека!
163
4
 
7
 
! Отговори
Комунизма дойде преди 4 години
Комунизъма дойде. Не работим, ядем,стоим си в къщи ,почиваме си и не плащаме данъци. полицията ни пази и магазините са пълни. .Спазваме указанията на генералния щаб и стоим стабилно. Ех живот, здравей,здравей !
162
1
 
9
 
! Отговори
До 197 преди 4 години
А ти взе ли мерки като си толкова загрижен за бедните ? Колко пъти нахрани просяк,подслони бездомен,пусна смс за Българската коледа,купи сувенирче от глухия ?Защо все някои друг трябва да взема мерки или да ти даде ?
161
1
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До така е, който пита къде са мерките за безработнити е идругите рискови групиВ си ганските махали! Където се раздават на завърналия се електорат, щото били под карантина и нямало какво да ядат! Това, разбира се, върви с агитация на добрия кмет от ГЕРБ!
160
3
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Така нареченият ЩАБ е нещо като Трудовата Борса- там в борсата не намират на никой работа -а просто броят безработните и Щабът така -само че брои умрелите и заразените )) скеч!
159
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За радост на щаба имаме четвърти починал - статистиката се развива в желаната посока. Нищо не ни казват за човека - възраст, здравословно състояние, преди вируса, сигурно ли е, че без вирус нямаше да почине, както първите 3 жертви на ... статистиката
158
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефката на червените *** е Йотова, в нейната поща бяха намерени списъци с *** на които БСП плаща.
157
7
 
9
 
! Отговори
Хора спрете преди 4 години
Продължавата да се хабите клавиатурите, защо ? Не ви ли омръзна този папуч. Видяхте , че е мънкач. Ако при лечението на короната е необходим хирург льольото да ходи и да помага. Щом не е необходим да се маха и да спре да се търкаля по телевизиите. Все ще се намери някоя санитерка която да брои падналите.
156
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ивоТоя "плешив пуяк" е достоен български лекар, с дълга кариера, в течение на която лично и в съвсем прекия смисъл на думата е спасил живота на стотици наши сънародници.Няма как ***, като Вас, да знаят и оценят този факт! Камо ли да проявят уважение към един свестен човек!Типичното лузърско поведение, съчувствам Ви!
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петрофф, не се напъвай. Нищо не разбираш от епидемии.Къде са ти 20% тежки и среднотежки, ако какъвто и процент заразени да избереш, от влезлите в страната след мерките?Стига неумности!
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двустранните бронхопневмонии в България са причинени от повсеместното изгаряне на токсични италиански отпадъци, а не от коронавируса.
153
1
 
14
 
! Отговори
555 преди 4 години
Защо не кажат повече информация за новата жертва - възраст, дали е имал тежки хронични заболявания?! 100% е човек над 70 години, с хипертония или онкологично заболяване. Не че такива хора нямат право на живот, просто смъртта му е била близо и без това. Както с третата жертва у нас - жената на 80 с тежък инсулт. Тогава един лекар се изказа, че тя не трябва да се включва в статистиката на коронавируса, защото е починала от инсулт.
152
0
 
7
 
! Отговори
до парадокторчето преди 4 години
Като те видят запотен и тръдно дишащ си веднага на ацитромицин. Антибиотикът свърши в цяла Европа, няма от къде да се намери , защото правителствата го прибраха. Дават антибиотици, но ако инфекцията е напреднала , няма какво да помогне, а тя много бързо се изостря, особено в по-слаб и възрастен организъм...
151
1
 
10
 
! Отговори
Ее преди 4 години
За днес в света са умрели 13 000 от глад,за тях някви мерки нещо?
150
3
 
18
 
! Отговори
така е преди 4 години
Света поакзва солидарност поне към ближния. А *** гледа да съдере кожата на сънародника си и по време на пандемия.Къде са мерките за кредитие, изпълнителните дела, безработните, другите рискови групи?Дърпат се управляващите и само раздават на свои хора.Ония 700 млн да не ги видим по джобовете на Гела и сие?Харизал бил последния една четвъртинка млн за благотворителност. А колко милки е изсмукал от обществото? М??
149
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В щатите умират от пневмония по около педесе хиляди всяка година
148
0
 
16
 
! Отговори
Парадокторче преди 4 години
Само да кажа, ако сте с пнеумония или вас близък-настоявайте за силвн венозен антибиотик! Без антибиотик шанса да загините е поне няколко пъти! Най-често се умира от бактериална вторична инфекция. Ако ви кажат, че няма смисъл от антибиотик или през устата е достатъчен,, при пнеумония е престапление!
147
4
 
13
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Да погледнем трезво на нещата - генерале, защо правите по 100-150 изследвания на ден? В Германия се правели към 22000 изследвания на ден. Дали не се правят масово изследвания тук,за да не лъсне истината ? Трудно ми е да повярвам,че 200000 завърнали се от чужбина за 2 седмици не промени картината тук. За мен ( а и за всеки трезвомислещ човек) заразените са между 5-20000 човека. Но нали идват избори,дайте да твърдим,че сме се справили. Друг е въпросът,че вирусът за здрав ,дори възрастен човек,не е опасен .
146
1
 
3
 
! Отговори
Дерибей преди 4 години
"Надяваш се баба ти да умре..."Ти мойта баба не я мисли - нея и Кит Ричардс сигурно няма да я надживее. Ама явно твоята е точно от типа дето маски не слагат, та затова сега си се юрнал да се правиш на герой, да обясняваш на всички как трябва да я пазят, че тя сама няма да тръгне.
145
1
 
4
 
! Отговори
до 182 преди 4 години
Моля те не я дразни на приходи и образование. Сега ще чуеш за чантите и обувки от световноизвестни дозайнери и 5-те магистратури... Момата е от "пази боже сляпо да прогледа" и избива някакви "провинциални" комплекси в сайта, но мен лично ме забавлява като я засека.

Спонсорирани публикации