Гешев: Трима са с повдигнати обвинения за побоя над Слави Ангелов

Според главния прокурор поръчителите се крият в чужбина
Обновена: 24 апр 2020 12:36 | 24 апр 2020 12:20, Нели Христова
85
Гешев: Трима са с повдигнати обвинения за побоя над Слави Ангелов
Снимка: БГНЕС

"От ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с колегите от СДВР, вчера бяха проведени множество действия по разследването. След обобщаване на събраните до момента доказателства, в качеството си на обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, престъпление по член 321, алинея 6-та от наказателния кодекс, за причиняване на тежка телесна повреда на вашия колега Слави Ангелов и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест, срещу тях има три различни обвинения",  това обяви на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Още по темата

"Това, което ще кажа е, че въпрки извънредното положение, колегите от Министерство на Вътрешните работи, заедно с разследващите прокурори, работиха активно. Смятам, че в изключително разумен срок са събрали достатъчен обем от доказателства и се надяваме той да бъде оценен правилно от Специализирания наказателен съд, защото през уикенда предстои внасяне в Специализирания наказателен съд искане за мярка задържане под стража на посочените от мен три лица", допълни още Гешев.

"Още на първата седмица имаше заподозрени лица за извършеното престъпление, но беше необходимо технологично време за събиране на необходимия обем на доказателства, които да издържат в хода на една съдебна процедура и да се стигне до осъдителни присъди за престъпленията, които описах", каза главният прокурор.

Той бе категоричен, че случаят с побоя на Слави Ангелов е представлявал приоритет за разследващите.

"Ще повторя - за мен този случай е директна атака към българската държава и продължава да се работи по него, за да се разкрият поръчителите и редовните посредници, като основната водеща версия е, че това е свързано с работата на Слави Ангелов и е извършено от лица, които искат да дестабилизират държавата. Те са обект на наказателно преследване, намират се извън границите на страната и в момента се укриват от други досъдебни производства", допълни още Гешев.

Главният прокурор обяви, че мъжете са криминално проявени и са били осъждани и преди. Изготвени са ДНК експертизи. В едно от лицата е намерена "Моята борба" на Адолф Хитлер, знамена със свастики, множество чукове и палки, белезници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До info205, черепа,само фурми е пратил,гледай,да не ги ядеш с костилките,че на митницата,ще имаш проблем,гербере-комунист
22
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До реалистКак ги съветваш бе?:):):):)Съветвал ги сега пък този:):):):)На плаж ходи ли ти се Лятото?:):):):)
21
2
 
12
 
! Отговори
Анж преди 4 години
Общи гешеви приказки.Ще почакаме няколко години.И...никой няма да бъде осъден.
20
2
 
13
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Тия биячи не са случайни. До сега са били по чадър на управляващите. Участвали са на техни протести и са изпълнявали техни поръчки. Съветвам ги да разкажат всичко, което знаят и да изкарат кирливите им ризи. Но тия *** са смели само срещу беззащитни граждани.
19
2
 
9
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Господин Гешев ,Ние никога не сме оспорвали Вашите умения ,да повдигате обвинения ,но....
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как е времето в Москва, др. Гешев?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хм...Не са ли същите, дето "митингуваха" в негова (на гешев) защита, докато течеше "изборът"?!Тогава не знаеше ли, че са криминално проявени?!
16
6
 
6
 
! Отговори
info205 преди 4 години
Черепа от Дубай се прави на умен, като е изпратил хора от агитката на Левски.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще буде освидетелстван този прокурор?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Zasto lipsva informacionen buletin za 17,18, 19. April v saita na mvr.bg uvajaemi gospodin ministar Mladen Marinov?!
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което одобрявам в главния прокурор е неговата категоричност и липса на шикалкавяне. Между другото и главният секретар на МВР за разлика от министъра изглежда сериозен човек. Да се надяваме, че започва истинска борба с престъпността. Късмет.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да попитам , какво стана с ревизията на прехода , позабравихме я май , не ни се занимава нещо , що ли ? Някое показно арестче , малко медийни изяви, няма ли да има ? Поне едно циркче за скучаещия карантиниран народ няма ли да спретнете ? :)
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи имаше въпрос към ББ и той не иска да отговори защо тези са хващани и преди а са на свобода!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие да Сте чули и видели в държавите по света за задържането на извършителите на едно престъпление ,гл.прокурор и шефове на полицията да дават пресконференция с участието на 3 те най-големи телевизии?Никъде няма такава реклама на полиция и прокуратуратура за нещо което са длъжни направят и за което получават заплата!
9
10
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Браво на Гешев,работи:):):)А другарите рИвЪт в интернет пространството,ама яко рИвЪт:):):):)РИвЪт,че нямали какво да ядат,защото останали безработни заради карантината на Бойко и Мутафчийски,обаче лятото искали много да ходят на Море в Гърция:):):):):)
8
3
 
4
 
! Отговори
До Ром 3 преди 4 години
Прочети статията бе чукчи
7
5
 
6
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
До Ром"сПоръчителите си платиха и вече са наши хора. Няма да ги притесняваме.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иване, как е Господ, обажда ли се? Много здраве да му пратиш!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охрани и дилъри. Не знам в коя държава такива ще обикалят на свобода. Само тук се водят дори елит и всяват респект. Това са прости и неграмотни момчета, които не стават з анищо, освен да слушат какво ще им каже батко им и още по-послушно да го изпълнят
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черепа дръжте