1300 са потвърдените случаи на коронавирус у нас

През днешния ден са доказани още 10 нови случая
Обновена: 26 апр 2020 16:58 | 26 апр 2020 16:51,
205
1300 са потвърдените случаи на коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

1300 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 10 нови случая, като 7 са в София, 2 в област Кюстендил и 1 в област Пазарджик. Лабораториите продължават да работят, съобщиха от правителствения пресцентър.

Още по темата

301 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 41 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 26 април: 653 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 647 на жени.

138 са медицинските служители
, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите, както следва: Благоевград – 41; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 18; Видин – 62; Враца – 3; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 53; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 24; Перник – 11; Плевен – 101; Пловдив – 44; Русе – 12; Силистра – 5; Сливен – 39; Смолян – 33; София – 668; Стара Загора – 36; Хасково – 15; Шумен – 4, Ямбол – 8.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 56. Днес в областната болница в Бургас е починал 70-годишен мъж. Пациентът е страдал от онкологично заболяване.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шведския модел е жив Т.к над 16000 болни над 2000 смъртни случаи , на всеки 8 един умира . Не мерси , който му е фен да види майка си на апарат за изкуствено дишане и тогава пак да говори . Бай *** е всезнаещ и всемогъщ . Може един живот да се спаси с всякакви мерки , каквито се взимат съм съгласен на лишения и ограничения . Тия където се радват на шведския модел го правят единствено за да си видят чалгите и кръчмите отново да работят , това е тяхната болка.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е една голяма лъжа. Става въпрос за милиарди.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86Стадният имунитет не го е измислил Мангъров, със стадният имунитет е преминала всяка една епидемия в човешката история. Как по точно си мислиш, че вирусът ще изчезне докато си седиш вкъщи??
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразени съобщават и сутрин и вечер, а излекувани само сутрин и то по няколко. Айде вземете да ги изписвате тези хора, ще ви се развали малко статистиката, ама няма как- някои са на легло от началото на март. Става съмнително
83
12
 
5
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 4 години
Стадният имунитет го е измислил овчарят Мангъров, според който трябва да умрат 200-300 хил. българи, за да се оправим.
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Пст, бре!Не пречи на БАН-аджиите да използват момента, за да ни убедят, че има някаква полза от тях. Ако не друго, то поне някакви математически модели ще измъдрят или ще ни информират какво е прочело по чужди сайтове някое младо асистентче, което поназнайва западен език.
81
5
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
След като спаси България от бежанците,Бойко сега я спаси и от коронавируса:):):):)Корона чао,айде чао,айде чао чао чао:):):)Кара си човека джипа и и си подсвиркава,защото знае,че народа е доволен:):):)Малко са такива като Просото къде рИвЪт срещу правителството:):):)На протестите,ако така могат да се нарекат ясно се вижда:):):)Преко сили 200 човека:):):):)Скоро Борисов4:):):):)
80
2
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
Правителствен пресцентре!Моля, дай ни разбивка по етноси. Все пак, имаме право на информация.Интересува ни не само етническата принадлежност на заразените, но също и тази на лицата, които са ги заразили. Нали винаги се търси нулевият пациент? Или поне така ни казват.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма нито един заразен и излекувал се интервюиран - да каже какво му е било, как са го лекували, колко дни е лежал в болница, как грипът го е повторил, ако го е повтарял...?Само Домусчиев се излекува за 5 дни и после изказа някакви небивалици.
78
3
 
6
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До Ще щети къде видя здравна система
77
3
 
1
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
До Абезащото от тях набират гласове на изборите
76
3
 
5
 
! Отговори
Бай_Х преди 4 години
Майтапчийски, вземи оправи нещата у Варна, че от две седмици седят на тия бройки, хората почват да се съмняват и ще ни ловнат
75
10
 
4
 
! Отговори
Ще ще преди 4 години
Към октомври, ноември ще го ядем на три ката, тогава хем почва сезонния грип, хем и коронавируса! Не КПП-та ами и не знам как ще ни блокират! Със сигурност ще има пак извънредно положение!Дано здравната система издържи!
74
9
 
9
 
! Отговори
Трифунезе преди 4 години
Стаден имунитет няма такъв филм!!Има хора карат по два пъти!!Младите не ги ловяло карали го на крак ха-ха-ха.БЛАЖЕНИ СА НЕВЕЖИТЕ
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четем и слушаме само за някакви учени, експерти, и умни глави които ни убеждават, че ще се заразим и умрем, ако не носим маски, ако се разхождаме в парка, ако седнем на пейка... Аз не мога да повярвам на тази изсмукана от пръстите пропаганда. Има ли някой който е умрял наистина от този вирус или това са само някакви статистики на сзо? Как да повярвам на "факта" че хладилни камиони носят чували с трупове, като в нета има вече десетки клипове, които показват как и от кого са направени тези фейкове
72
3
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Пускам радиото - Мутафчийски и Бойко. Пускам бТВ - Мутафчийски и Бойко.Пускам нова тв - Мутафчийски и Бойко.Страх ме е да превключва на порно канал.
71
6
 
1
 
! Отговори
Обаче преди 4 години
Тези, които са под карантина да ги хранят две седмици само с карантия, че да внимават за друг път.
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лабораториите си имат капацитет. Колкото заразени хванат примерно в 1000 теста, толкова и обявява щаба.Реално може да има хиляди заразени. С реална опасност за живота са всички със СЪПЪТСТВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Останалите вероятно ще се справят лесно. Антителата не са гаранция за нищо. Само индикатор, че човека се е справил с болестта. Възможно е повторно заразяване.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам тия, кацащите на аерогара София от въздуха да ги хващат и под карантина. Както едно време ББ беше наредил снежинките да се хващат.Защото иначе ще продължават да намират огнища
68
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Айде затваряйте София бе тиквеници. Да нямат право да се връщат на постоянният си адрес. Да циркулират в космоса.