Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че е оптимист с какво променя факта че е *** ?
318
6
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
"Като дете (програмист по професия) на лекари (директор на лаборатория по микробиология в САЩ и завеждащ отделение по неврохирургия"------ Баце, ти си изключително зле обременен в генетичен аспект. Двама родители психари... Дегенерацията ти е заложена в хромозомите.
317
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв комунистически "доцент" с килийно образование седнал да плямпа...------А ти колко имаш по биология?
316
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко. Щом този го казва, значи не е вярно. А щеше да е добре да няма
315
1
 
1
 
! Отговори
м,даа преди 3 години
До 290Ти сериозно ли!? И откъде се явяваш така в коментара! От Горно Драглище?!
314
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 289Защо човече си толкова ***, че даже ти личи и си демонстрираш простотията по този начин. Ти ли ще си ни пълководец, дето трябва да следваме. За теб няма болести, и зарази! Така ли! Ти живееш в един стерилен свят, дето само болния ти мозък може да го съътвори. Ако не беше болен, човече, щеше да знаеш, че когато е нужно и има причина, трябва да се отговорно и да пазиш себе си и околните,.
313
5
 
12
 
! Отговори
Стига мъка преди 3 години
Славянски език няма.Иска му се на Путин , но азбуката е българска , а не руска.
312
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективно Ми там е работата, че не е обективно ставащото, а субективно. Примерно тестовете са една загадка. Мерките също. Те са политическо решение, което няма връзка с реалността. Имате много малцинства на острова, *** кой ви е крив за това. После тия прегръдки, целувки, брицания по света, кой може да си позволи ниско тарифни полети и прочие, ми всичко си има цена, родоотстъпничество също така...
311
9
 
13
 
! Отговори
А преди 3 години
Кой го слуша този кукундрел?
310
6
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
Много ми се иска да е така, както казва доцента! Но вероятността е 50/50. Чудя се, откъде му се дава тая информация толкова категорично казана! Имам чувството, че си бръщолеви и се надява, като при тотото...
309
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 313 от от славяни До 31(3. Човече, престани да се бориш в вятърните мелници! Не разбра ли, че тези дето ти опонират, са твърде далече от действителноста. Те са купени , или обсебени или...., каквото и да било. От тях не искай научни аргументи или нормален диалог. Те могат само да те напсуват или да кажат нещо за презерватива на баща ти , с извинение. До тука им е интелектуалния капацитет. Защо въобще влизаш в полемика. Все едно , че си общуваш с ***!
308
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 313 от славянинПич, ходих да играя тенис, ядох и се връщам и какво да видя, само го усукваш.Имаш ли изобщо някакви източници освен онлай вечеринки да си лафите с приятели или не?
307
3
 
7
 
! Отговори
Това ще мине преди 3 години
Но руската лъжа за славянски език - никога.
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАЧКАТОРНе се поддавай на внушения! Мисли, информирай се , съпоставяй ,тогава прави изводи! Не чакай някой вместо теб да ги прави и да ти ги дава наготово! Защото тогава вероятността да те измамят е твърде голяма! Бачкатор, вечер за разтушка раздвижвай и мозъка си! Ще ти е от полза.
305
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧОВЕК ,А НЕ УФСЪ...Е,ти с какво си повече от тях?!Може би, защото си ял по качествени храни ли? Или си се грижил повече за себе си! И как! Като всеки ден си се подлагал на стрес и си дишал замърсения въздух. С това ли си по малко застрашеното поколение от тях! Не разбирам от къде ти идва самочувствието!
304
11
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
За мен този човек е много по-стойностен лекар от прехваления генерал мутафчийски. Съдя по прогнозите им за коронавируса . Мангъров каза че много хора са прекарали и ще прекарат вируса ,но жертвите ще са малко, а Мутафчийски го видяхме всички при Бенатова колко отрова плю.
303
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** евреиски Съжалявам да го констатирам,но българина си иска маската и ограниченията да яде да спи и да не се къпи и бръсне, да не работи, да му казват какво да прави и да му хвърлят прах в очите. Хората в Европа и в Америка протестират но българина си е купил китайско подбие на маратонки и вече е китаец, да не е европеец я.
302
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има физическо и психическо затлъстяване на хората, но те не искат да спрат да си угаждат, въпреки, че развиват болест, защото получават ТЕЛК. Повечето затлъстели имат ТЕЛК. Те попадат в рисковата категория и заради тях носим маски, ние които водим нормален живот и не прекаляваме с нищо и нямаме и ТЕЛК. С нашите пари дебелите живяха и сега останалите трябва да ходим с маски и да спазваме ограничения и лишения.
301
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 241 от славянинЕ, тогава с се излекувал сам! Браво! Но сега ако те пипне дали ще можеш!!!И ако се развихри в теб, не ти го пожелавам, какво ще си мислиш пледи да напуснеш този свят. Мислиш ли, чееси по- велик от природата!
300
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ресто Не браво на Мангъров! Браво на простотията в тази страна! Толкова е голяма, че дори вируса ни съжали и ни подмина! Не го ли осъзнавате, че е толкова интелигентен, повече от Вас, че дори не иска да си има нищо общо