Тежка прогноза: Невъзможно е летният сезон да бъде спасен

Туризмът се намира в периода на най-голямото си изпитание, смята Светлана Атанасова
29 юни 2020 14:20, Красимир Ангелов
175
Тежка прогноза: Невъзможно е летният сезон да бъде спасен
Снимка: БГНЕС

Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон, заяви Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“, отбеляза тя.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

"Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период, не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация“.

"До момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите. Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година", посочи Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Гостът открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.

Вижте видео с целия разговор тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
До Пешо преди 3 години
Ще се редим! Заслужава си!!!
16
0
 
21
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Както е казал народът и за вас (мутрохотелиерите) дойде Видов ден. Та ще видите кон боб яде ли !
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонсорирайте туристическите агенции. Значи те ще ми задържат капарото 12 месеца, Вие им дайте още пари. Не е ли достатъчно моето и на такива като мен спонсори.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
края на сезона се очакват големи намалаения във автокъщите....всички коли взеина изплащане ...на лизинг ...ще бъдат върнати ....а 90% от туристическите босове и техните фирми са с такива коли ......само чакайте септември ....
13
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен лично ме дразнят вече всички "модерни" плажове.. Колкото по-малко хора има толкова по-добре. Не ми трябват нито красивите им чадъри, нито удобните им барбарони, нито напудрените кифли. Вземам си жената и детето. Имам си чадърче, имам си лодка, имам си барбекю, имам си хладилна чанта. Трябва ми само плаж и чиста вода.
12
15
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Щом не можеш да отидеш в чужбина на море, значи ти си неудачен мишок, стоящ в партер пред мутро хотелиерите в българското фекаломорие! Приятно ти ПРЕкарване!
11
27
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Аз ще почивам на БГ черноморието! Вкусна цаца, студена бира, топли хора! Вие се редете от 1 юли да ви вземат тест на границата с Гърция.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изливаш фекали в морето това ли е туризъм, това е престъпление срещу човечеството. Няма да ходим на море защо да си даваме парите на непознати хора, дали тука дали в Гърция няма нито една разумна причина да ги хрантутим. Морето трябва да е държавно и на всички, а не на някакви си частници ментета.
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как ше го спасат като ни таксуват и барбароните по 6 лв. 10 лв водичка от фризера. Еах това море. То бива да ни дерат ама тия се ос,,, раа омазаа и осмърдеа.
8
1
 
43
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Видов ден.... за българския туризъм дойде ..- скъп...адски високи цени- лошо качество на хотели- мръсотия- лошо качесвтво на социална среда....- обслужване на ниско ниво- ниско ниво на обслужващия персонал- неадекватен на пазарната обстановка...нама туристи но цените се държат високи- силно зависим от външни туристи...и най вече от руски и украински туристи...а държите цените високи.... и се молете на държавата да ви помага ...алал ви !
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много готина снимка - джам джум човек няма. Някак си, сърцето ми се сгрява...
6
1
 
59
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Аз бях на море, но бяхме на къща при приятели. За една седмица сме похарчили 300-400лв. основно в лидъл и местни магазини. По заведения сме дали не повече от 100лв. и то основни за бири и картофи по плажа. Така като гледам и повечето хора по плажа бяха такива, които имат имоти по морето. Не ми пречи да сядаме и по заведения, но всичко е толкова надуто. Собственика кара кола за 200 000лв, а аз ще му сядам на заведението, че да го спасявам да не фалира..
5
22
 
4
 
! Отговори
До и преди 3 години
Никой не се интересува от драмите ти бе неудачник
4
9
 
48
 
! Отговори
И преди 3 години
10 формуляра да искат, пак в Гърция ще отида! Пак който е патриото-мазохист, нека се топи във фекални води, и нека ходи в заведения, където да го гледат лошо и цакат в цена и качество! Всеки си избира!
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризмът на туристически агенции и мутрохотелиери не е жизнено важен.Стига сте ни занимавали.
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз в тoзи кeнеф не бих отишъл
1
1
 
48
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Е пък тези които работят - заведението, на царево на плажа нестинарка правят всичко възможно отвратят и последните дръзнали да опитат "почивка" на черноморието...