Лекар: Ръстът на заразените заради неспазване на елементарни правила

"Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е, лежейки на плажа"
Обновена: 25 юли 2020 10:54 | 25 юли 2020 10:46, Елка Василева
109
Лекар: Ръстът на заразените заради неспазване на елементарни правила
Д-р Гергана Николова. Снимка: архив, БГНЕС

„Оставихме на съзнанието на хората контрола за това как да се спазва дистанция и как да се носят маските. Тук се загубихме. Когато не спазваме елементарните правила за дистанция помежду ни и за маска в закрити помещения, е нормално да получим един вирус като подарък”. Така общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова обясни каква е причината за ръста на заразените с коронавирус в последните няколко седмици.

Според нея големият проблем в битката с COVID-19 e недостигът на кадри. „Лекарите и медицинските сестри не могат да бъдат заменени от който и да е доброволец”. категорична бе д-р Николова пред Нова тв.

Още по темата

Тя обясни, че щабът за борба с коронавируса следи ситуацията с развитието му и се вземат навременни решения за откриване на нови легла за заразени с COVID-19.

Д-р Николова отново призова да се спазват елементарните правила за безопасност. И допълни: „Човек може да се зарази на много места, но най-малко вероятно е това да се случи, лежейки на плажа”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който носи маскатя към гроба го повеждаНо добро не вижда също, който в вируси се вглежда
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени сте от слабоумие. Има вирус, има стохиляди вируси, този в момента е психясал сума ти и народ. Има ли пари в сметките, заразата е на второ място.
96
2
 
2
 
! Отговори
до 95 преди 3 години
До Анонимен Дори и да пазеха, хич не ме интересува няма да ги нося в никакъв случай. Никога не съм искал да чувам нищо за вируси.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските НЕ пазят никого, по никакъв начин. Доказано.Какво остава за шал или кърпа, за които също ви казват, че пазят. Не чувствате ли, че ставате смешни. Шал с дупки колко муха да мине, но пази казват. Айде замислете се(ако имате капацитета) защо ви карат да ги носите тогава.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 90Имаш ли логически отговор или ще си повтаряме Радев, комунисти, виРос до безкрай. Нали се сещаш,че всички тези хора имат кръг от познати. Социална верига му се вика. Имате ли отговор на въпросите който бяха зададени?
93
4
 
2
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
,,Две седмици протести, значи скоро трябва да измрем всички.,,.....Ние какво общо имаме със стадото на Радев, което е повел на паша за имунитет.
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските пазят другите.Който не слага маска е егоист.Те не са малко на брой.Затова е създаден член в НК, който ги шамаросва , ако заразяват умишлено.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да няма ръст на заразени след протестите, значи тия хора са много изолираниКаква подкрепа очакват?
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 87 Айде де гражданино, къде е вирОса?Две седмици протести, значи скоро трябва да измрем всички. Симптомите кога последно се появяват, две седмици,месец,година или чакаме да дойде грипният сезон през зимата. Хилядите по протестите са все късметлии, викаш. Така и вие Хипохондрици чакате някой да дойде да ви оправи. България е най-бедната заради такива безволеви *** като ВАС. Стойте си вкъщи, слагайте скафандри и се молете вирОсчето да ви не пипне.
89
2
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
И по дискотеки ще ходим, и по концерти, и където ни кефне бе, аланколу! Ти се наври вкъщи под леглото с маската си и трепери! Не ми дреме.Веднъж се живее. Аз живея като пич, а ти като мишок.Жалко за теб! ***!
88
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До всички невярващи - беееееееееееее, наблейте се по форуми и по паланки, нескопосни манипулатори!
87
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Невярващи се.лядндури, стига сте се подигравали на нормалните, ами тичкайте по дискотеки и темподобни , хапнете си вирусчето и да ви дойде акълът в кр.атуните! Огромни и богати страни вярват и правят каквото могат, но тукашните гении, само те знаят кое как!
86
3
 
3
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Тука някакъв радетел на личната хигиена се изживява като ангел хранител. Абе аланколу! Ти ако от сега си почнал да си миеш кунките, заради вируса, ние така сме си свикнали и възпитани бе, *** бледи!Намордник обаче няма да си сложа, ни на открито, ни на закрито. Въпрос на принципи. Знам, че няма да разбереш.Ама имало вирус!Винаги е имало вируси, ама ей ме на! Жив и здрав.Айде, у лево!
85
2
 
4
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
В теб се вселил духът на овца.Намери си екзорцист,ходжа или психиатър да изгонят овчия дух!Носи си маската и посрещай вируса с усмивка.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83 БЕЕЕЕЕ, БЕЕЕЕЕ
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се отчитам пред мучащи!? Голям смях. А и ми нареждат какво да правя... Между другото, по телевизията гледам само филми и то рядко. Вируса го има по цял свят, а тук едни още не вярват, че го има. Над 643 хиляди човека починаха досега заради вируса по света, тук едни още дърдорят, че нямало вирус.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78: вдигни си трибуквието от дивана, спри да зяпаш телевизия и излез навън. Като видиш кашлящи, кихащи, сополиви едва ходещи, или пък трупове по улицата, се върни и се отчети пред нас дето мучим.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНедей да плашиш. Имаме приятели от Италя също, знаем за какво става на въпрос. Италия и всички други европейски лидери служат на едни и същи господари, вкл и СЗО. Ако на тия им пукаше, отдавна да няма бедност по света. Другото са приказки от хиляда и една нощ. АКО ТАЗИ ПЛАНДЕМИЯ БЕШЕ ИСТИНСКА, ПЪРВО ДА СЕ БЯХА СКРИЛИ ТЕЗИ лидери
80
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според отричащите вируса, само овцете си миели ръцете редовно, а те са безсмъртни и може изобщо да не си мият ръцете.
79
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва човек да се опари, за да му дойде акъл в главата? В Италия разбраха какво е това коронавирус и как се умира от него, но някои умници държат да изпитат на собствен гръб какво е да има смъртоносна епидемия, вместо да се поучат от станалото в Италия.