Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството

Протести с по 20 протестиращи имаше и в други градове на страната
Обновена: 24 авг 2020 22:08 | 24 авг 2020 20:30, Анисия Иванова
274
Поредна вечер на протест: Около стотина души са пред президентството
Снимка: БГНЕС

Започна 47-ата вечер на протест в София. Около стотина души са се събрали пред президентството, повечето млади хора. Обстановката е спокойна.

По-късно протестиращите наредиха  в кръг бухалки пред сградата на Министерския съвет. Според тях бухалките символизират как мутрите са минали през прехода.

Блокадите с палаткови лагери на трите кръстовища в София остават - Орлов мост, пл. "Независимост" и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Тази вечер е организиран и контрапротест срещу акциите на булевард "Ситняково". Протестиращите, които събират пред НДК подписи за импийчмънт на президента Радев, заявиха, че ще заведат колективен иск към всеки от членовете на т.н. "отровно трио".

След като делото бъде спечелено, контрапротестиращите ще дарят парите за благотворителност.

Двама от тях днес бяха на разпит в полицията, след като сутринта премахнаха няколко палатки на участници в антиправителствените протести.

Протести с около 20-30 протестиращи имаше и в някои градове на страната.

В Бургас се събраха около 20 души, които преминаха по централната улица на града. След кратък престой пред "Морското казино", те се върнаха пред общината и се разотидоха.

В автошествие от Велико Търново до град Килифарево се включиха протестиращи. Участниците в него поеха от голям паркинг в един от кварталите на Велико Търново и преминаха през няколко кръстовища, част от републиканската пътна мрежа.

Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората, каза един от организаторите на протеста - Симеон Коев, цитиран от БТА

Той посочи, че се обмисля протестните шествия в следващи дни да се насочат към София, Търговище, Габрово и други посоки, с пресечна точка Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
22
 
224
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!
34
0
 
224
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
в пик не пише нищо за броя. в момента предават по телевизията, та можеш да ги преброиш. 101 са
33
1
 
225
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приземяване, приземяване...
32
9
 
234
 
! Отговори
Протестираща преди 3 години
Утре Президентът Радев ще излезе, ще ни обедини отново и започваме да сменяме системата!
31
4
 
229
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейййй хора видяхте оная на протеста с голата глава , лелеееее тва ако ти излезе вечерта ще ти падне , ...... ама и тя тръгнала властта да събаря - милата (милия) :)
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер. От цяла държава стотина недоволни. Другите си пасуват.Третите са срещу първите. Общо взето сме най добре от цял свят защото където и да има протести на недоволство излизат повече хора от това Явно всички са доволни от живота си с изключение на тия сто човека.
29
4
 
39
 
! Отговори
Какви протести? преди 3 години
Няма никакви протести, а седянка на шепа мързеливци,които използват лековерието на възрастни хора,които изобщо си нямат понятие защо са там.Стига ни занимаваха с тях,толкова много време им отделят,че не знам защо го правят?Явно нямат никакви интересни новини затова.Как сами не разбраха колко се излагат,семейства нямат ли, за да ги приберат,не ги ли е срам от децата,внуците...Ама не може една баба/дядо на 70- 80 г да знае какво прави на площада.Само мързелив човек може да се търкаля по цял ден.
28
2
 
227
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Струва ми се , че в близките дни някои протестърчета ще ядат бой, така ми се струва просто
27
1
 
226
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука започнаха да казват бройката на протестърите,добре но защо чак сега,те са си толкова от един месец!Как сега човек да не си помисли че се прави пропаганда в една или посока,с една или друга цел?
26
34
 
201
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво момчета! Ще устискате до 2 септември,! Герберите нека си мислят че " протеста ще прикчи"!-:) На 2 септември жълтите павета ще почернеят ог противници на д-р Борисов и ГЕРБ групировката! ОСТАВКА на МУТРАТА и управлението на ГЕРБ! Избори!
25
2
 
234
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
не са 100. най-малко 101 са.
24
0
 
238
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като им видиш кривите селски физиономии, жалка история.
23
3
 
42
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
В протестите, организирани и ръководени от пРезидента Радев е абсолютно сигурно, че не участва нито един софиянец, всичките участници са със селски произход...
22
4
 
42
 
! Отговори
ВИП ескорт-50лв/ден преди 3 години
Брей, много бе. Да не би Черепов да е спрял надника от 50 лева на ден и кирливите хипари да са се разбягали? Яйца и домати няма ли днес, да си спретнат по една шакшула баш клошовете, дето за едното ядене ходят на този измислен метеж
21
3
 
43
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе смятай щом и БСТВ спря да ги показва на живо:):):)Докато се събираха по 1000 човека,долу горе ги издокарваха нещата с камерите и ги предаваха,сегта нема ток:):):)Бойко им го спре:):):):)Довечера Стъки да излиза и да ги измита отстатъците/отпадъците:):):)
20
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гамен Радев няма ли да излезе малко да насъска?
19
1
 
48
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Бабикянчетата изпаднаха в истерия от провала на метежа и с вулгарности искат да компенсират.
18
42
 
1
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Недялко, наредено ти е да пишеш че парите идват от Божков и Цветанов. Аре спри се вече. Няма да стане вашата, рийш ли?
17
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората, каза един от организаторите на протеста - Симеон Коев, цитиран от БТА"Е показахте го, де! Ако за месец и половина някой не е разбрал, че сте недоволни, то и клозета да му блокирате на този, пак няма да разбере.Защо продължавате да пречите на хората?
16
47
 
3
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Пълни глупости!! В момента десетки хиляди са на площада!! До 2 септември протеста ще е многомилионен..След това Хунтата на Борисов пада!!И на 9 септември народа взима власта в свои ръце!!Малко остана до победата!!