Антон Златанов защити полицаите и отсече: Други трябва да се срамуват!

Зам.-шефът на СДВР с емоционален пост за 2 септември
405
Антон Златанов защити полицаите и отсече: Други трябва да се срамуват!
Снимка: БГНЕС

Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов използва социалните мрежи за да защити своите колеги след протестите на 2 септември навръх Съединението.

Той поздравява колегите си от МВР, защото били истинските герои от "отминалия грозен и срамен ден" и е категоричен, че други трябва да се срамуват.

Залатанов направи заключението, че "манипулацията успя, защото разедини народа още повече".

Ето целият коментар на Антон Златанов:

Днес, когато честваме Съединението, ние отново сме разединени. За пореден път.
Днес аз се питам какъв е смисълът от истината! Но от онази, Истинската Истина! Онази, която се ражда в спора. А днес даже и спор няма. Всеки има своя истина! И не признава, не зачита и не вярва на никой, който не споделя точно същата истина!

Време на разделение! Време на крайности! Време, в което омразата взема връх над нормалността!

Когато всеки вижда треската в окото на другия, но не и гредата в своето! Тежко време!
Имало е и ще има такива моменти. И когато настъпят, все някой трябва да застане по средата и да въдвори ред. Днес тази роля се пада на полицията! Но кой обича полицаите? Те винаги са виновни, нали?

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само че и ние, полицаите имаме да кажем нещо за истината! Ние, които сме там, когато ни удрят, замерят с павета и бомби, удрят ни със стъклени бутилки и камъни! За 23-те ми години като полицай участвах в почти всички безредици! Гледах да съм все някъде там, отпред! През това време партиите се сменяха, изредиха се всякак - на власт или в опозиция. И помня как винаги бяхме виновни!

А знаете ли какво е чувството, когато виждаш ударените и ранените си колеги да падат един по един! И още един... Десет, двайсет... Но те стоят и устояват! Дори окървавените се връщат след минути в строя! Защо ли?

СДВР: Запазихме мира, срещу нас бяха криминални и ултраси!

А отсреща? Хора! Много хора! Хиляди! Някои от тях - познати, дори приятели. От квартала, от училище или казармата! Други - непознати, млади и стари, нормални хора! Дошли да изразят мнението си! Но в този ден, точно в този специалнен ден, преди който отвсякъде звучаха призиви за ескалация и "въстания", се появиха едни други хора. Дали всички се разграничиха от тях? Бях там и видях, че НЕ. За съжаление негативизмът и агресията увличат. Много от хората се подвеждат. Добре, че все пак половината се отвратиха и отдръпнаха! Но доста други се включиха! Дайте да бъдем честни - не само хулиганите блъскаха, удряха и хвърляха! По агресията се подведоха и много обикновено изглеждащи хора!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Защо полицията изчака цялата тази канонада от бомби? А дали не е, защото искаше да даде време на наистина мирно протестиращите да се изтеглят? Повече от 30 минути от високоговорящото устройство течаха призиви хората да се разпръснат. Тези призиви бяха освирквани.

Всички вие, които подклаждате насилие и призовавате за ескалация, осъзнавате ли, че можеше това да коства човешки живот? На българин, независимо дали протестиращ, полицай или журналист! Осъзнавате ли, че основната заслуга това да не се случи беше на полицията?

Над 60 арестувани при снощните сблъсъци пред бившия Партиен дом

Но отново всеки вижда само своята истина! И се търси врагът! Като няма друг наоколо, е лесно униформените да са твоят враг. Че тях пък кой ги обича! Те навярно нямат майки и бащи, деца и близки! Тях можем да ги мразим на воля! Защото те, полицаите, проявяват "брутално насилие", заслужават омразата докрай!
Нека запалим сено под краката им, нека ги залеем с бензин, неща хвърляме бомби в главите им. Да ги убием с павета!

Да, това е мисленето на хората, които мразят! Омразата е водещата сила в живота им. Не ми се говори за тях.
Чудя се на другите, нормалните. Как считате, защо полицаите не проявиха "бруталното си насилие" предния ден? Или по-предния? Или миналия месец? (Да, тогава някои прегоряха и си понесоха последствията). Нали са лоши.

Просто защото всеки човек, избрал да бъде полицай, иска също да се прибере у дома, след тежък ден. Не иска да бъде физически и психически унижаван. Не иска да се конфронтира с хората. Няма желание да утежнява и без това тежкия ден, като задържа невинни хора, което може да му донесе само проблеми на главата. Но когато границата се премине, трябват действия.

126 задържани, 80 ранени полицаи след сблъсъците снощи, открит е и коктейл "Молотов"

А за всички специалисти по "Полицейска тактика" и "Психология на тълпата" - лесно е там пред телевизора и пред компютъра, лесно е да критикуваш без на носиш отговорност. Научен съм да приемам критиката. От нея се уча. Но тя има смисъл само когато е обективна и градивна, а не заклеймяваща.

При масова безредица полицията има задачи и приоритети! Лесно е да критикуваш, да кажеш как е трябвало да стане! Но решенията, които се взимат в кризисна ситуация, са насочени към това да намалиш до минимум вредните последици, които могат да настъпят. Невъзможно е да ги предотвратиш напълно, просто защото отсрещната страна има други намерения!

И техните цели бяха постигнати!

Но не защото полицията не се справи, напротив - както прочетох в една статия вчера, справи се изненадващо добре. Няма тежко пострадали!

Не! Манипулацията успя, защото разедини народа още повече!

Приятели журналисти, ще адмирирам първия от вас, който събере поне три експертни мнения на чуждестранни и безпристрастни специалисти, които да оценят полицейските действия! Но моля ви, нека са чужденци, да видим и тяхната истина! Може пък да се окаже, че начинът, по който се справи българската полиция с тази ситуация, е наистина "почти" перфектен! Защото при масови безредици безболезен изход няма. Няма шанс да се размине без пострадали. Няма и победител! Страдат всички! Или може би с изключение на тези, които са целели да ги предизвикат!

Защо се стигна до Велико народно въстание?

И ако някой се наеме с тази задача обективно, нека част от въпросите ви да бъдат:

- Възможно ли е да се отстрани група от 700-800 или повече агресори от многохилядно множество? Защото това не е чиния с ориз, от която с пинсета да махнеш черните зрънца.
- Дали другите хора биха се разграничили и съдействали, или по-скоро ще припознаят полицията за враг и ще и противодействат?
- Възможно ли е да не бъдат допуснати тези лица на митинг, да бъдат спрени да отидат? Дали това няма да се счита за нарушаване на правото им на протест? Щеше ли тогава да се пита защо полицията нарушава това тяхно право?
- Използват ли чуждите полицейски сили спрей, водометни машини и други помощни средства?
- Как се задържат лица в такова множество? Нарушителите доброволно ли се подчиняват, или правилата налагат двама или трима полицаи да използват сила и специални захвати, за да ги задържат?
- Трябва ли да се изчака подходящият момент за действие, за да се даде време на мирно протестиращите да се изтеглят, дори да е с риск за здравето и живота на полицаите?
И още, и още...

Върху това обаче могат да разсъждават само тези, които не са с "широко затворени очи" за всичките гледни точки! За водените от омраза и за вечно критикуващите е безсмислено!

Възпитан съм да уважавам чуждото мнение. Но също и да отстоявам своето!

Колеги, вие сте положителните герои на отминалия грозен и срамен ден! Много други трябва да се срамуват! А ние сме част от народа! Съединението прави силата!
Честит празник на всички!
Един от вас!


405
Още от Общество
Радев: Преди 135 г. взехме съдбата в свои ръце
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имаше един такъв истински герой комунист, който биеше децата десет години в името на властта, но когато властта се смени на 10 ноември той се самоуби, а на децата му им взеха апартамента в центъра.
335
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Петър Кърджилов днес отново е изцепил тъпотия,че това на 02.09 било само разгрявка и ще има павета по главите на полицаите. После да не ривете и той и вие! А онзи журналист какво прави без журналистическа карта там?А ако има основание да бъде задържан наистина? А освидетелстван ли е от съдебен лекар? Много е лесно да кажеш аз съм жертва,а Ами ако си е заслужил боя? Да не стане като онзи пикльо,уж в комоцио,а обикаля спретнат студията,без една синина.
334
2
 
1
 
! Отговори
нека да защитава преди 1 седмица
Накрая половината като ги обвинят ,че играят политическа полиция и бъдат ударени да кажем от новата власт ,тогава няма да може да ги защитава...Защо на малка Б-я и трябва толкова жандарметия и СПС --- заради 1000 футболни ултраса от 3-- 4 футболни отбор ,та ние армия нямаме ,значи бая нямой го е страх от народа ! Ако им трябват стещу емигаранти ,има гранична полиция ! Срещу тероризма си има специална сила !
333
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такова чудо не е било! Дано успеем да ги изгоним тези от властта и да разрушим порочната мафиотско-корупционна структура която изградиха! Бият хората, след два дена - прочувствени гламави словоизлияния! Такова безочие световната история не познава!
332
13
 
10
 
! Отговори
НИЛАТС преди 1 седмица
Вижте му "интелигентната" физиономия на това същество! 7млн. българи срещу 50хил. милиционери! Ако българите са смели, от тези биячи, убиици, простаци нищо няма да остане! Освен оставките би трябвало да се уволнят всички полицаи/като в Грузия/, а биячите-доживотно в пандиза!
331
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На власта са нужни прости хора жадни за власт за да ги управляват. Този господин най вероятно е бил задочник в така наречената "Академия" на МВР където нема нито един академик или е завършил некакво едно месечно курсче каквато е масовата практика. Така че са ясни способностите му и грижата към власта.
330
3
 
12
 
! Отговори
А преди 1 седмица
До k.k

Знаеш ли, че покрай сухото, гори и мокрото? Когато участвуваш в такива мероприятия , трябва да го имаш предвид! Като стана напечено, защо не се разграничиха от вандалите, като се отдръпнат от тях? Или трябва да се гледа сеир?! Попаднеш ли в месомелачката трудно се излиза!
329
12
 
10
 
! Отговори
k.k преди 1 седмица
Златанов , ако не бяхте , карали наред и ако не беше оня с шкафа най отгоре до-някаде щях да це съглася , Остафка.
328
11
 
21
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 1 седмица
Кофти чувство е да знаеш, че след максимум 1 година ставаш подсъдим Фигурант.
Времето изтича, а с него и свободата, която ще му липсва.
327
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кажи направо кой трябва да се срамува, можеш да му го кажеш в очите.
326
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Честит празник на Съединението на България ,постигнато от достойни и честни хора за всички нас .Честит и на полицаите които преди дни изтърпяха свинщината " въстание"организирано и подклаждано от нечовекоподобните черепи борци за разтуряне на държавата.Полицая каза много,дано участниците в саботажите са разбрали смисъла,но едва ли.Така,че не виждам смисъл повече да се толерира вандалщина и блокади.Вършете си работата със законови средства,защото имате работа с *** и поръчкови сценарии!
325
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изядохте я през последните години тази истина! Не спирате да я ядете!
На кого му пука за истината, са думи на висши полицейски и прокурорски деятели.
Кой ви е казал, че има справедливост - това са пак думи на "велики" управленци.
Истината, обективната истина ще ни направи свободни.
Сълзотворният газ рано сутринта. Боксовете...Водни оръдия...Преторианци... Изключеното осветление.
Много лъжа, с лъжица истина си е чиста манипулация.
Ревльото трудно ще намери съчувствие.
324
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цв Цв напълни милицията с гербери и герб с милиционери
323
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този не стоеше ли до машината за номерчета в КАТ преди 3-4 години? Голям специалист станал
322
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредния герберски путляк
321
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво!!!Ето това е висш полицай !Браво
320
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако гледаш лошо и стоиш изправен ще те укаушат.
От опит.
319
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей младеж,пиша ти слаб по полицейска тактика!
Събрахте полицаи от цялата страна,а не можахте да обезпечите 15 улици водещи към Триъгълника на властта,където се провеждаше мероприятието и да не допуснете хулиганите,които поименно познавате?!
И друго,как ще разрешиш някой да те хваща за "слабините",след като си въоръжен,имаш палка,щит и др.колеги покрай теб ? Трябва да си крайно некъдърен или да ти доставя удоволствие?!
318
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
аре марш в Анадола Гербераско калинка скапана
317
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В конкретния случай цяла България видя бруталността на метежниците и невероятното поведение на полицията без пример в света.Буквално навсякъде другаде щяха да ги смелят!Докъде може да стигне ПРОПАГАНДАТА И ГНУСНАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА МЕТЕЖНИЦИТЕ е снимката “с“таткото и малкто момиченце“.Малкто момиченце се оказа голяма жена!!Безскруполни лъжци и фалшификатори!