Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!

"Ще разширим подкрепата за всички родители във време на пандемия"
Обновена: 7 окт 2020 13:57 | 7 окт 2020 13:41, Веселина Йорданова
438
Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Това ще бъде заложено в бюджета за догодина, обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа след днешното заседание на правителството.

Още по темата
За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца.

По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, заяви той.

Правителството удължи срока за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

"Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд "Безработица". Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души", обобщи премиерът.

"Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание", заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
3
 
5
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 3 години
"АКО МЕН МЕ ИЗБЕРЕТЕ , ЩЕ ИМА " Както и да го гласите той няма намерение да си ходи .Ако го пуснат остава заеми в милиарди не милиони ,МИЛИАРДИ ЕВРА ЗАЕМИ ! И Славчо и Христо ИВАНОВ ,КОЙТО ДА ДОЙДЕ, ВИЕ СТЕ Е ПРЕ Е ВАНИ . "Всички семейства независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки." .Изпразване на всичко и наново заемчета .Гръцкия сценарии е тва ,ама на вас няма да ви дават повече. Пре еване с 200-та лично от Бойко .Да ви е хубаво .
363
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А, на тези с МРЗ, няма ли поне ДОД да спрете да удържате! 80% от работещите сме на минимална заплата, особено в провинцията! За нас нищо по време на пандемията! И не ми казвайте, че много от тези мизерници, вземат допълнително под масата! Нашите работодатели не искат да плащат никакви бонуси! Всичко остава за тях и семействата им!
362
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре нещо, отколкото нищо! Нали сте ми по детски емоционални и лакомички, трудничко е да премислите предложението рационално. Май не ви пука за демографската катастрофа, която тегне над България?Подбудите за решението не ме интересуват, важен е резултатът! Българските деца след 20 години дискриминация ще получат достъп до средствата на родителите си.
361
6
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
В Гърция обявиха партия за неонацистка и ще вкарат депутати в затвора а тук кога ще вкараме всички комунистически ,фашистки, и тнт партии в затвора
360
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБрат, кой склададжия взима 3000 лв.? Толкова се взима за работа в склад в Швеция. Разбира се, че хората ще предпочитат да се осигуряват на минимума. Обратното означава да наливаш пари в бездънната черна дупка, която е българската осигурителна система. Кой иска парите му да отиват за детски за 12-тото дете на Айшето, с които семейството римляни всъщност си купува цигари и ракия? Ай сиктир, много добросъвестни се извъдихте тука. Едни данъци плащате, ум да ти зайде.
359
4
 
8
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Как са се наредили - Мутра, ПеКааПе, Милиционер, Тиква, Мутра, ПееКапе, Милиционер, Тиква...
358
7
 
22
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Наближават избори,този развърза чувала с народните пари и започна да раздава.Погледнете го на снимката.Сетивата ,всичките сетива на този са зяпнали,готови да погълнат следващ мандат.11-ет години,държавата ни е крадена незапомнено.Два милиона и половина българи,нямат пари за най обикновени лекарства.Невъзможността хората да си купят животоспасяващи лекарства,ги обрича на състояние,което ги праща в отвъдното.Народ ли сме, или овце ***!?
357
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брех, колко си ларж с чужди пари! С нашите пари! Незнам от къде ще ги търси следващото правителство да му плаща бакиите.
356
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ЖЕЛАЯ да се дават надбавки на хора със заплати в плик! НЕ заслужават! Надбавките според платените данъци! Колкото повече, толкова повече- просто е. Така се променя манталитет. А не да ми дадеш надбавка на люлинския шкембак с 10-годишното БМВ, който взима под масата 3000лв. за черна работа в склада, ама се осигурява на половин работен на минимална, демек на 305, а жена му- камериерката взима 1200, ама се осигурява на 610. Не става тая! За малцинствата- да не говорим.
355
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборна кампания с народно пари. Нали знаете кой им по 3+ деца? Ще гласуват за Бат Боеку
354
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След толкова години власт все да му увира тиквата, че магарето трябва и да яде: 50 лв. за пенсионерите, детски за децата, май ще опростяват и процедурите за инвалиди, дето неговият Дянков ги въведе. Кога ли ще се сети и да индексира детските? ВЪН, ама кой ще го смени? Някой нов ***?
353
8
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Ето как с държавни средства за пореден път се прави предизборна кампания и купуване на гласове.А бе тикво, да не сме расли в саксия бе? И това няма да ти помогне за нов мандат, дори и на всеки един от на да му направиш мастурбация.
352
2
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
До Анонимен 358 То па комунистите са едни срамежливи... !Ограбиха соц. предприятия , продадоха ги на скраб ,построиха соларни паркове и ВЕЦ и ето ти социалистически милионери.Само Гергов започна от прасета.От другите няма и пирон.
351
1
 
4
 
! Отговори
P.S.S.S.S Сутеньор преди 3 години
Гледам днеска склоняващият към проституция с Ягуара му и някак си паяковите ми сетива усетиха , че и там има ключ от също такава жена. Каква невероятна футболна драма дами и господа, каква невероятна истина за Свещенният Вертеп в реалността!
350
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина - я камилата, я камиларя. До тогава ще прокарат всички гадости като истамбулската конвенция и ще сменят конституцията.Тогава ще видите терор.
349
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм от *** дето не ходят на палатки да хвърлят яйца по улиците и гледам сеира, на бесепарчета, недосегамия и отровното трио, нищо няма да направите и ще дойдат още по големи-*** дето сега се спотайват, И да знете че нищо полезно не правите само вкарвате държавата в трапа и в Ковида. Какво ви има бе хора стойте си в къщи изборите са само след няколко месеца, бива ли толкоз злоба?
348
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетила се мара да се побара. Защо преди изборите се раздават с чували при а след изборите идва голямата брадва и увеличение на данъци !!!!Долни ГЕРБерастки ***, само знаят да крадат и вдигат данъци и такси нищо друго !!!
347
9
 
1
 
! Отговори
P.S.S.S. БПЦ преди 3 години
Гледам аз некъв свещенник, некъв маник са крие под расото му, к'во ли прай там , а на члена на свещенника виси ключ подарък от изневеряваща предателка! Каква поредна българска класика дами и господа. Каква нероятна църковна драма!!!
346
3
 
2
 
! Отговори
P.S.S. S.T.E.M. преди 3 години
Момчетата и момичетата от S.T.E.M. да ми се не обиждат, че съм извадил лъжицата катран от гърненцето с мед. В смисъл или ги е взел в брой или му вижте банковата сметка - само и само където най-трябват в северозападна България да не бъдат там, защото е църковна територия. Не догодина, не след две години - тази година, че ми мирише на още тамян и катран. Де а знам, некви хора някога са линчували цветнокожи - аз си викам за разнообразие да линчувам корумпирани не.го.д.ници. На краставичара ....
345
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй го реши докато се обръщаше на дивана от едната на другата кълка ли??