Почина ген. Любен Гоцев - бивш политик и шеф в ДС

Бившият политик си отиде на 90-годишна възраст
Обновена: 8 окт 2020 12:37 | 8 окт 2020 12:37, Александър Попов
553
Почина ген. Любен Гоцев - бивш политик и шеф в ДС
Снимка: БГНЕС
Тази нощ е починал генерал Любен Гоцев, политик от БКП, впоследствие и от БСП, съобщи БГНЕС. 
 
Тъжната новина беше потвърдена и от Виктор Вълков, който беше министър на външните работи непосредствено след промените през 1989-1990 г. и близък на генерал Гоцев.
 
Гоцев е заместник-началник на Първо главно управление на Държавна сигурност (1974 – 1982), първи заместник-министър на вътрешните работи (1989 – 1990), както и външен министър във второто правителство на Андрей Луканов през септември – декември 1990 г. 
 
Гоцев ръководи предизборния щаб на БСП от март до юни 1990 година, когато е избран за депутат в 7-о велико народно събрание и за председател на парламентарната Комисия по националната сигурност. От февруари до декември 1991 г. е посланик в Нидерландия.
 
През 1992 година Любен Гоцев се оттегля от политическия живот, занимава се известно време с частен бизнес. Той е сред основателите на Движението за единство и развитие в БСП през 1997 г., известно като "генералското движение".
 
На 3 март тази година той отбеляза 90-годишния си юбилей. През годините той е част от т.нар кръг "Монтерей".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Любен Гоцев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А cлугата му (фигуранта) как е?
38
4
 
26
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
А така, а Гешев оня ден му е пратил призовка!!
37
4
 
46
 
! Отговори
Диана преди 3 години
За мъртвите само добро...А би било справедливо да последва съдбата на шефа си Луканов! Много преди да умре трябваше да се постави на стълбицата на позора за вечни времена, както и цялата БСП, вървяща след хора като него..Или ще чакаме и тези негодници да си отидат, че тогава да ги сложим на мястото им? Нима шепа негодници са по-силни от всички българи? Всички страдаме от тяхните решения и никой не иска да си го признае да не би да го сметнат за слаб по критериите "кой кой е" на БСП и сие! Позор!
36
11
 
17
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Кой,бе?Гешев ли?Та нали той пази точно такива.Ти на кой свят живееш?
35
2
 
45
 
! Отговори
и те така преди 3 години
според вас на кого ше му е мъчно за тоя - освен на роднините ? а партиите свързани с ДС , членове и сътрудници , сега ше треперят , защото не знаят дали няма да излезе информация за тях след смъртта му . тоя на колко българи е почернил или отнел ( по негово нареждане ) живота ...... не ми се мисли !
34
30
 
4
 
! Отговори
Алберто Сантофимио преди 3 години
Бог да го прости!За мъртвите или добро или нищо.Какъвто и да е бил, не сме ние съдниците, които да съдим.
33
3
 
22
 
! Отговори
Мен преди 3 години
За починалите или добро или нищо...за този нищо.
32
30
 
8
 
! Отговори
Станой от Софстрой преди 3 години
Гоцев не е създател, просто е имал позиция, и се е пласирал в обстановката, ако не беше той, щеше да е друг, а България същата.
31
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинският собственик на ОПГ бсп-дпс умря
30
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От руското министерство на външните работи ще поднесат съболезнования.
29
7
 
30
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Някой написа,че тоя генерал е бивш шеф,на другаря Борисов.Защо бивш?!Защото е починал,или в минало време?!Аз си мисля,че защото се спомина стана БИВШ!
28
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де,ако е бил такъв,какъвто го описвате,и това не са митове и легенди,тогава защо нито един гл.прокурор,поне от последните 10 години,не му потърси сметка за това,което е вършил?Защо и правителството на този,който е бил член на една от създадените от генерала групировки също мълчеше?Или въпросът ми е риторичен?
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един червен предател и БКП *** по малко
26
4
 
63
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
За тези.който не знаят...ТОЗИ създаде МУТРИТЕ ....за да тормозят НАРОДА...докато *** не ОТКРАДНАТ ДЪРЖАВНАТА собственост. .....щерка му работи в банка....и има ПОВЕЧЕ ПАРИ от трезора....във такива са ви парите.....бедни пенсионери !!! .........СКОРО ГЕШЕВ ще се заеме сериозно.....НЯМА ДАВНОСТ...НЯМА ПРОШКА за крадците на НАРОДА !!!
25
0
 
40
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Ние трябва да поискаме и прошка за себе си, че народа и държавата не успяха да се изправят приживе срещу това чисто зло и да го накажат. Грешни сме и ние че го оставихме на Господ.
24
1
 
71
 
! Отговори
хух преди 3 години
почина враг на България и българския народ.Интересно само колко родоотстъпници ще присъстват на погребението му.Този човек има голямо участия и вина за положението на България в момента. Господ, ако може да му прости, но историята ще го запомни като предател на всичко българско.
23
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри чао!
22
2
 
62
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Сивия кардинал, много силен и властен човек. Отговорен за създаването на групировките, и разграбването на държавната собственост след 90 г. Тайните си заминават с него.
21
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Символа на мракобесието и мафия в България!
20
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно КГБ ченге по-малко в България.