Смъртността от вируса заради късното търсене на лекар

Открити са 3000 допълнителни легла
Обновена: 5 ное 2020 11:04 | 5 ное 2020 10:54, Александър Попов
103
Смъртността от вируса заради късното търсене на лекар
Снимка: БГНЕС

Повишаването на смъртността у нас не се дължи на натиска върху здравната система. Българинът продължава да търси лекар късно, това е причината и за все по-младите хора, които губят битката с коронавируса, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Идвали в болници, когато белият дроб е силно увреден. Министърът посъветва всички, които имат леки симптоми да потърсят мнението на лекар.

Още по темата
Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пък обяви, че са разкрити 3000 допълнителни легла, от които 250 са за интензивно лечение.

По думите му в софийските болниците натискът е най-голям.

"Много хора се обаждат по телефона да питат какво да се прави - при първите симптоми на неразположение си останете вкъщи, а ако проблемите се засилят - обадете се на личния лекар. Трябва да има диференциране на лечението на пациентите. Ако личният лекар поеме лечението на леките пациенти от първия ден на контакт с тях, до момента, в който трябва да постъпи в болница, това много ще ни облекчи", каза още проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идвали в болници, когато белият дроб е силно увреден. Министърът посъветва всички, които имат леки симптоми да потърсят мнението на лекар. ако си министър или политик, може и да намериш лекар. Хората не че търсят късно, за тях няма доктори, докато не се влошат
89
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
*** плювачи , този материал е точно за Вас , не си обръщате внимание и след това ББ Ви е виновен ?! Цялото ми семейство го караме това нещо на крака , но от първия симптом сме на Азакс500 и разни други неща ! Ние нямаме Вашите проблеми , защото се лукуваме , а Вие чакате да Ви прасне в белия дроб!!!
88
1
 
5
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Мало ум чо, пробвай да се свържеш с когото и да било- навсякъде няма места и никой не си вдига телефона. Има една приказка- внимавай какво говориш, че все ти идва на главата. Няма някой, к ойто пряко или косвено да не се сблъскал със липсата на система и разум в до и болничната помощ.
87
2
 
11
 
! Отговори
Полина преди 3 години
Значи пак ние сме виновни. А вие всичките света вода. Кога да потърсим лекар като или не си вдигат телефона, няма места в болниците, мотаят те с часове дори с дни, изписват не ефикасно лечение и после ние сме не дисциплинирани.
86
0
 
1
 
! Отговори
демокрацията преди 3 години
- противник на Господ и неговите Божи заповеди.
85
0
 
3
 
! Отговори
поредният потоп преди 3 години
Заради разврата на народите Господ наказва с вируса! Науката само прави разкритияПовярвай и ще бъдеш спасен!
84
0
 
1
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Първо при свещенник! Бог заразява и изцелава!
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и да го търсиш все тая - едва ли ще вдигне някой. Само за членовете на партията има места по болниците - тях ги приемат само като се закашлят....
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е заради късното търсене на лекар, а заради криенето на личните лекари дори не отговарят на телефона и заради мудната здравна система. Ако се реагира на време, дори само достатъчно бързо да отговарят по телефона личните лекари ще се намали смъртността. Ако пък и здравната система реагира бързо смъртността ще падне с 50%.
81
1
 
9
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Тоя човек като Борисов не е в час. Девет месеца не можаха да реорганизират болници и лекари та линейките да не разкарват с часове болните и накрая да ги връщат по домовете им. Не можаха да разберат че всеки който се почуства не добре трябва веднага да му се направи безплатен тест и веднага в болницата.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"до 43 седмица са починали с 932 души по-малко..."Ще наваксаме декември и януари.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази активна кампания,вече и здравите се чувстват заразени и болни.И сега не мое се разбере кой е болен,кой е здрав.Най-дейно участие в кампанията взема НТВ и БТВ.
78
2
 
11
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 3 години
А бе ти си измамник и неадекватен демагог ! Личният лекар не иска и да чуе да се ходи при него , предписва някакви смешни лекарства и казва да се чака , рано било , колко да се чака ? До интезивното ли ? Жалък некадърник и долен гербераст !!!!!!
77
2
 
17
 
! Отговори
Цв. преди 3 години
А бе вие не знаете какво искате. Как може човек да се лекува по телефона и да знае кога трябва да потърси спешно помощ-когато е закъснял. Луди ли сте? Побъркахте и целокупния народ. Лекувай се в къщи, като имаш задух търси лекар. И къде го този лекар? Объркахте хората и всички стоят докато умрат вкъщи с изключение на богупомазаните властимащи. Безсрамието ви е без граници.
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде е лоената мутра от Банкя?!? докога ще се крие и ще краде само?!? колко още хора трябва да си отидат заради некадърното му корумпирано управление?!?
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народен съд за националните предатели ГЕРБ и ДПС!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
Който преди 3 години
дойде в кабинета му вземам мангизите и го зомбирам.
73
3
 
3
 
! Отговори
Николина преди 3 години
Това пък изобщо не е вярно. Който дойде в кабинета, никого не са върнали.
72
0
 
1
 
! Отговори
Ако преди 3 години
сега говориш за ваксина безплатна забрави с чужди ваксини не работя.Неможеш да налагаш репресия.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43 седмица тази година са поченали 932 души ло-малко от миналата година, за същите 43 седмици