Родителите решават дали децата им да влязат в клас от 4 януари

Учениците 5-12 клас остават на е-обучение, ситуацията ще се следи
Обновена: 17 дек 2020 11:38 | 17 дек 2020 10:29, Веселина Йорданова
139

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учениците от 1 до 4 клас да започнат да посещават училище от 4 януари догодина, както и отваряне на детските градини и яслите, решиха здравните власти.

Още по темата
Решението се базира на диференциран подход, обясни просветният министър Красимир Вълчев.

Децата в по-ниска възраст в по-малка степен са носители на заразата и по-малко допринасят за усложняване на обстановката.

При по-малките е по-трудно обучението в електронна среда, мотивира се той.

Вълчев каза, че това ще става при спазване на всички здравни мерки.

Родителите, ако решат обаче, имат възможност да задържат децата си вкъщи и ще им се предоставя компенсаторно обучение. Вече имало такива 1000 заявления, уточни министърът.

Разумното е учениците в 5-12 клас да останат поне още една седмица в обучение на електронна среда, всяка седмица ще следим ситуацията, каза още Вълчев.

По думите му това означава, че може тези ученици да влязат в клас преди 31 януари, докогато засега продължават мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормален човек няма да прати детето си на училище или детска градина. Факт! Лекарите 95% пращат децата си на детска градина и училище. Ти си *** - факт.
85
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ходи и той без маска да инспектира класовете като е толкова смел, бъди мъж Вълчев.
84
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното неразумно решение на мутрите.
83
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на ноември о началото на декември в България умираха по над 660 човека на ден при 295 през миналата година. Сега с тези деца на училище ще станат по 1000 на ден.
82
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормален човек няма да прати детето си на училище или детска градина. Факт!
81
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В събота погребахме наша близка. Опяха я на гроба, в църквата на централните Софийски гробища нямаше места за 16 дена напред. Много страшно ми се видя, докато гледах как едните ги опяват пред входа, другите вътре и почти без прекъсване се сменяха ковчези. Не си бях давала сметка за този ужас до момента, но нищо продължавайте да се самоуспокоявате и да градите колективен имунитет чрез заразяване.
80
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората с психични отклонения веднага ще пратят децата си на училище и/или детска градина. Тук е мястото на държавата да се намеси, но държава няма.
79
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито в Германия, нито в Швеция, нито във Франция са вече присъствено. Единствено организираха групи за децата на лекарите работещи на първа линия. Отделно въпреки, че условията там са доста по-различни и са по-малко деца в клас на много места стигнаха до тотално затваряне и вечерен час и ограничаване на събирането на групи навън до 4-8 човека, според района.
78
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Родителите не са в състояние да направят разумен и информиран избор дали децата им да ходят на училище или детска градина. Мутрите пак прехвърлят отговорността на някой друг, както правят от 2009 година досега.
77
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 4.01.21 трябва да се отворят всички градини и училища, а паникьорите и хипохондриците си имат право на избор и без друго от началото на годината да си учат децата по къщите.Стига вече сте наказвали нормалните хора и децата им! Тия, с психичните отклонения докога ще водят парада? Те като щат и на училище могат да не ходят и ДО да учат цял живот - защонът вече им разреши. Защо обаче трябва да се наказват и нормалните хора?
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия бездарници единственото което правят е да настройват хората един срещу друг, като си измиват ръцете.След затварянето на заведенията,фитнесите насъскаха клиенти срещу собственици,сега учители срещу родители...За нищо не ставате, но пък ви плащат сребърниците от Европа и е ясно че не можете да ги откажете, нали жалки душици.Още не мога да проумея колко трябва да си ***, за да гласуваш за настоящите специалисти по всичкология...
75
6
 
8
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Разумно решение. От 4 януари да се отворят детските градини и училищата ниво 1-4 клас. Родителите да могат да ходят на работа. Разбира се с опцията ,който иска да не пуска детето си . Заявяваш с декларация. То и досега беше така . От отварянето на 26.05.20 всеки родител можеше да подаде такава. Ама нещо никой не иска , май? Пример: детето ми е в 4 група на столична градина. В група от 31 деца имаше подадено едно (1) заявление за дистанционно обучение на детенце. Такава е истината .
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри некадърни. С една епидемия не могат да се справят.
73
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Градският транспорт, училищата и детските градини са най-големите огнища на зараза и това не е от само сега. При грипна епидемия пускаха учениците във грипна ваканция, а сега при нещо 100 пъти по-опасно от грипа, ги пращат в училище и на детска градина да се заразяват и да заразяват всички около тях.
72
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерите даскали да си ходят удобна! Стига вече пенсия и заплата ...Герберски муфтанжани !
71
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво? Учителите пак кyчета ги яли? Щом родителите могат да решават дали детето да ходи на училище, тогава и учителите трябва да решават дали да работят присъствено или онлайн!
70
7
 
8
 
! Отговори
--00 преди 3 години
МОЛЯ ВИ!Нека тръгнат малките!Още няколко онлайн урока от нас и мога да убия първо жена ми, после децата и накрая и учителките :)))Шегувам се, бе, трудно е но трябва да издържим!
69
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак продължава с наивните налучквания: "Децата в по-ниска възраст в по-малка степен са носители на заразата"... И как го реши това? Единствено в градския транспорт не разнасят толкова зараза, защото повечето ги карат родителите до училище и обратно, ама не всички. Иначе как няма да предадат зараза на семействата си? Да не живеят отделно от тях? Това, че в по-малка степен са носители на зараза е поредното твърдение на министъра, което е основано на мечти и надежди, а не на факти! Оставка!
68
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гологлавият вестител на голямото мране се беше покрил няколко месеца. Днес отново навири голата глава и започна да ни дава акъл. Ама не на всички акъла ни е корема, пък и не сме получавали бойна трамва!Мутромедицинската хунта пак ще се провали, защото вируса не се интерусува от нейните лъжи, манипулации и донопробни шмекерлъци!
67
0
 
0
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
Грешен код дава в два случая - ако много се забавиш, явно имат някакъв срок, в който кода важи и втория случай е, ако отвориш някаква страница на днес бг преди да си пратиш коментара. Примерно, ако си с смартфон при писане на коментар не виждаш текста на статията. Отвори ли статията в нов прозорец, за да я четеш или копираш докато пишеш коментара, ще ти дава грешен код. Друг вараинт - отваряш два прозореца за две статии и искаш да ги коментираш едновременно - пак ще има грешен код за единия коме