Ето как изглежда декларацията за съгласие за ваксинация срещу COVID-19

Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина
25 дек 2020 18:53, Нели Христова
258
Ето как изглежда декларацията за съгласие за ваксинация срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването публикува декларацията за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19. Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина.

В нея се вписват трите имена на гражданина, ЕГН, номер на лична карта и постоянният адрес. Съгласието може да се даде и от родител настойник или попечител.

С декларацията се заявява, че подписаното лице е запознато с ползите от ваксината срещу COVID-19, която е избрана, и нейното търговско име и дава се съгласие именно тя да му бъде поставена.

Също така даваме съгласие при възникване на нежелани реакции след ваксинация, да съобщим за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата.

В документа се вписва датата на ваксинацията, а ваксинираният и лекарят, който поставя дозата, поставят подписите си.

Здравният министър вече издаде заповед, с която ваксинирането у нас ще започне на 27 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
31
 
5
 
! Отговори
Бил Хетеро преди 3 години
Проучване:Ще си биете ли отровата на Бил Гейтс?- Да - палче нагоре- Не - палче надоле
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да мреме, другареза свободата на тъпотата!
132
4
 
4
 
! Отговори
Чичо Дънов преди 3 години
Джинджифила бори всички болести, ама ваксинирайте се. То си ваша работа... и държавата ви го казва... като ви кара да подписвате декларации :)Ваксинирайте се, подписвайте ГЕРБЕРЯСАЛИ документи ако щете от ден до пладне...ТОВА СИ Е ВАША РАБОТА! Само не ми натЕгайте кво трябва да правя, щото може да ви откина я брада, я тиква, я ваксина и да ви я навра там дето не бихте искали...Когато започвате спор, трябва да се подготвите с доводи. Не може да спорите без доводи.***.
131
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излизайте на 13 да ги разкараме тия фашисти!! Няма как да си я набия тая краварска отрова !!!
130
1
 
13
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Едно е да сдъвчиш кремвирш И да го изхвърлиш,..но съвсем друго е да ти влезне направо в кръвта И от там до съответните органи... Някои си нямат елементарни познания,едва завършили първи клас,а кво остава за Университет!.
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БайХ - тия дето ядат кренвиршите може и да се боцнат! Ама има много които не се и доближават до щанда с кренвиршите!
128
2
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
БайХ, сложи си ваксина, къв ти е проблема?Аз не желая да си сложа - просто е очевадно, че всичко е театър. Това, че ти не го виждаш или отказваш да го видиш означава само, че си пълен олиго френ.
127
24
 
7
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Едно нещо прави впечатление - огромното его през което повечето от нас се опитват да погледнат на въпроса за ваксините. Наистина е весело как си представяме че някой ще измисли и ще ни сложи ваксина чрез която да ни навреди по някакъв специфичен но необясним начин и.... да ни контролира :) в същото време отиваме и си купуваме кренвиршите от магазина но не се зачитаме в дългия лист от убийствени съставки които те съдържат....
126
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
искам и аз ваксинаааа!!! ... та след 3тата ракия да обяснявам на жената че съм чипосан и Гейтс ме налива против моето желания!
125
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Безплатни опитни зайчета?
124
9
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не разбирам защо да се ваксинирам от вирус, който го няма? Ние нямаме хора, омрели от коронавирус?
123
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
До Анонимен до Ха Ха!!!Рискове - какви рискове??? Това е "най безопасната" васкина измисляна до сега! И всички "ВЕРВАМЕ" нали?Проблема е - че списъка с ползите е много кратък - а списъка с опасностите много дълъг! Някой спомена по долу че ЕС декларацията е 33 листа дълга! За една полза която се описва в едно изречение...
122
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видят ,че няма кой знае колко желаещи , най-вероятно ще измислят някаква форма ваксинирането да е задължително В Испания , Франция се заговори за подобни нещица Друг е въпросът , дали хората могат да принудени да участват в медицински експеримент . Досега винаги е било изцяло доброволно .Каквото и да си говорим - ваксинираните през следващите 2-3 години ще са част от него .
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как искат хората да им имат доверие - цитат" да се ваксинират хората над 40 години , тези под 40 да се въздържат от ваксинация" . Били по -млади , имали по-силна имунна система и някакви подобни безсмислици. Нищо не обясняват .
120
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой , ако получи по-тежък страничен ефект , ще му бъде ли осигурено безплатно лечение Помня ,че имаше случаи на хора с възпаление на гръбначния мозък . Кой знае колко пари е струвало да ги излекуват . Ама са били доброволци и едва ли са плащали за лечението Или подпишеш и после *** се оправяй сам
119
15
 
4
 
! Отговори
Ваксинатор преди 3 години
Така като чета, всички поддръжници на Маями, Корна, *** трио и Да България, няма да се ваксинират, което е супер!
118
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз не разбирам, но братовчедката ми е пулмолог и ме посъветва в никакъв случай да не се ваксинирам...
117
3
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Някои си мислят,че си купуват пералня на промоция и все им е тая за гаранцията!Ще се правя на улав до април,май след това има да ме гонят със спринцовката по морския бряг!Робинзон Крузо ми викат
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ по план до края на февруари трябва да бъдат ваксинират 100 млн души .Ако стане , ще има добра извадка затова , какви странични ефекти могат да се очакват в краткотраен план
115
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха ха!!!Заявявам че:1. съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт;Това означава, че си запознат с рисковете и усложненията, и след като подпишеш вече не може да търсиш отговорност от никой каквото и да стане.