Ето как изглежда декларацията за съгласие за ваксинация срещу COVID-19

Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина
25 дек 2020 18:53, Нели Христова
258
Ето как изглежда декларацията за съгласие за ваксинация срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването публикува декларацията за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19. Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина.

В нея се вписват трите имена на гражданина, ЕГН, номер на лична карта и постоянният адрес. Съгласието може да се даде и от родител настойник или попечител.

С декларацията се заявява, че подписаното лице е запознато с ползите от ваксината срещу COVID-19, която е избрана, и нейното търговско име и дава се съгласие именно тя да му бъде поставена.

Също така даваме съгласие при възникване на нежелани реакции след ваксинация, да съобщим за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата.

В документа се вписва датата на ваксинацията, а ваксинираният и лекарят, който поставя дозата, поставят подписите си.

Здравният министър вече издаде заповед, с която ваксинирането у нас ще започне на 27 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
0
 
! Отговори
96 умните простаци преди 3 години
са на Шипка.
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази декларация изглежда писана от някой първокласник, който мечтае да стане адвокат. Ако е писана от студент-юрист първи курс бих му писал 2+. Плюсът е защото е сътворено нещо, макар че е пълен бошлав.
92
1
 
21
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"ваксинирането у нас ще започне на 27 декември."И ще приключи на същата дата поради липса на желаещи
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБаща ми умря така на 55 в понеделник след като 5 дена беше във гастро-ентерологията изписан от ковид отделението "излекуван"
90
4
 
12
 
! Отговори
Не е грип това! преди 3 години
Грипа се кара на легло.. няколко дни.Ковида се кара на крак.
89
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм предписвал много лекарства на пациенти и чета листовките. Дори при обикновени антипиретици е даден изчерпателен списък с противопоказания, алергени и нежелани реакции, много по-лоши от често насажданото "зачервяване на мястото на убождането". Няма да говоря какво е включено в списъците на лекарствата от групите на антибиотиците. Някой някога да е подписвал подобни работи, когато си е купувал лекарства от аптеката ?
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Wiros nema
87
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починалите "от Ковид" са всъщност починали от Пневмония + алтернативни опити за лечение.Помислете върху това.
86
4
 
17
 
! Отговори
ISTINATA THE TRUTH преди 3 години
Няма починал от Ковид.Всички починали са от "Влошено състояние на Пневмония, след употреба на съмнителни препарати"Да го знаете това. Помислете си добре какви хапчета пиете! Това е грип... ЛЕК грип.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Може лиНе ги чети !!
84
0
 
21
 
! Отговори
Новина преди 3 години
Световната здравна организация промени дефиниция за стаден имунитет!Старата дефиниция казваше че стаден имунитет може да се придобие когато по голямата част от хората са били в контакт с вируса ИЛИ ако са ваксинирани.А новата дефиниция изключва естествения контакт в вируса и казва че стаден имунитет се придобива само с ваксиниране.
83
0
 
10
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
"Даваме съгласие да съобщим ..." . Не да сме длъжни примерно, а да се съгласяваме. Боже!
82
3
 
25
 
! Отговори
Frontal Lobe преди 3 години
Ковида е толкова безобиден, че ако нямаше новини за него, то никой нямаше и да разбере че го има - щяхте да си мислите че е ЛЕК грип.Смъртните случаи идват от това, че когато развиете пневмония, ви дават меко казано странни препарати, за да ви "лекуват". Странните препарати дават странични ефекти и само влошават състоянието ви, съответно ритате камбаната.Замислете се - ако имаше препарат, който помага срещу кови-то, нямаше ли да е утвърден метод за лечение? Защо са ваксините тогава????
81
0
 
9
 
! Отговори
Може ли преди 3 години
На Коледа да престанете да ни занимавате с неприятни неща.
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте филма "Equilibrium" с Крисчън Бейл - там ще разберете какво гласят на човечеството.
79
2
 
11
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Пак ще трябва да се правят партизански отряди за залавяне на фашистите и техните подлогги и изправянето им пред народен съд.
78
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не зная за клетите граждани, които сляпо вярват на все, които им навира "науката" в лицето, но аз знам някои неща от опит.1) Фарма картелите НЯМАТ интерес от здрави хора.2) Колкото повече е болен един индивид, толкова повече търси начини да се излекува чрез лекарства.3) Българските политици са най-крадливите, най-лъжливите и най-продажните в света.4) Медиите са или собственост на мафията, която управлява държавата или на външен фактор, който управлява мафията.5) Рекламират лекарства по ТВ.
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо респираторения вирус Ковид е поставен в списъка с тежките болести като Ебола, Марсилска треска,Вариола и др подобни?Това за първи път се случва. Нещо има много неща,които се случват за първи път около тоя вирус...
76
3
 
22
 
! Отговори
Явно е преди 3 години
Ако ваксините бяха безопасни и нямаше съмнения в тяхното действие, ПЪРВИ МИСИРКИТЕ щяха да ни говорят за това.Нямаше да се налагаме да ги питаме. Щеше да има МИЛИОНИ СТАТИИ какво съдържа ваксината, как точно работи, как бори Кови-то.Само че няма такива новини... НИКЪДЕ!Е те тук трябва да ви мига червената лампичка. Яко да ви мига!
75
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс е изкуфял дърт безскруполен психопат с ужасно много пари и влияние.Нещо като БОКО ТИКВАТА, но с много повече възможности.