Ето как изглежда декларацията за съгласие за ваксинация срещу COVID-19

Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина
25 дек 2020 18:53, Нели Христова
258
Ето как изглежда декларацията за съгласие за ваксинация срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването публикува декларацията за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19. Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина.

В нея се вписват трите имена на гражданина, ЕГН, номер на лична карта и постоянният адрес. Съгласието може да се даде и от родител настойник или попечител.

С декларацията се заявява, че подписаното лице е запознато с ползите от ваксината срещу COVID-19, която е избрана, и нейното търговско име и дава се съгласие именно тя да му бъде поставена.

Също така даваме съгласие при възникване на нежелани реакции след ваксинация, да съобщим за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата.

В документа се вписва датата на ваксинацията, а ваксинираният и лекарят, който поставя дозата, поставят подписите си.

Здравният министър вече издаде заповед, с която ваксинирането у нас ще започне на 27 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствениците на Пфайер и Модерна ВЕЧЕ са миардери - напълнили са сметките с между 4 и 5 МИЛИАРДА всеки! И това са личните им авоари, какво остава за печалбите на самите фармацевтични компании. И това - ПРЕДИ да е започнало същинското ваксиниране. В края на 2021ва те със сигурност ще са в топ 5 на най-богатите в СВЕТА (мястото и на Бил Гейтс там е запазено, разбира се).Пък вие се редете да ви хакат субстанцията от шишенцето, че и съгласие да не им търсите отговорност подписвайте.
113
0
 
2
 
! Отговори
Сашко преди 3 години
До АнонименГледал съм го брутален е
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 2 дни започват ваксинирането , а къде са хората , които трябва да разясняват за ваксината .Къде са предаванията по националните канали под надзора на НОЩ. Да взимат описанието пуснато от Пфайзер и да говорят по него на разбираем език - какви негативни ефекти може да причини, кои от слуховете са истина и кои са лъжа . Може ли вкарването на РНК да доведе до развитието на автоимунни заболявания / това е според Мангъров/ и всякакви други въпроси Без инфо няма как да се ваксинират милиони
111
2
 
7
 
! Отговори
ТЦ преди 3 години
Няма да има тъпир да си сложи част от вируса - интересно дали ще ги направят задължителни
110
1
 
22
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
от декларацията - "информиран съм за ползите" - ама не съм информиран за вредите???И това ми 'хареса' - имаме право да съобщим на медицински специалисти за нежелани ефекти!!! Много безобидно звучи. Ама ако се вземе предвид че в момента най големия производител на ваксини в света съди за 13 милиона (!) един от тестваните персони за това че разказал на медийте за тежки нежелани ефекти! На 'медицинските специалисти' можеш да разкажеш - ама на медийте или адвоката си не можеш !!!
109
2
 
14
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 3 години
Декларацията е лъжа!На сайта на EMA (European Medicines Agency) тя съдържа 33 страници, и в нея между другото пише, че няма достатъчно данни за алергични реакции!!!
108
1
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А бря от са ни ваксинирате сяка вечер с ракия ? Ем няаа а подписвате декларации,ем знайте страничните ефекти и кък са лекуват след препиване.По лесно е .
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Текстът е написан много професионално от юристи. Подпишеш ли това нещо, ако се случи нещо не може да търсиш никаква съдебна отговорност от никой.
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласието не е да съобщиш ако има стренични ефекти и усложнения, съгласието е, че ако има такива усложнения може да ги съобщиш само електронно, през интернет и си съгласен с това, не може да отидеш на лекар, а ако нямаш интернет - никой не ти е виновен, подписал си вече.
105
0
 
12
 
! Отговори
Според текста преди 3 години
1. Подписваш, че си запознат със страничните ефекти и евентуални усложнения. Това обаче никой не го знае какви могат да бъдат, каквото и да стане, вече си подписал, че си наясно, даваш съгласие каквото и да е и не може да търсиш отговорност.2. Подписваш, че ако нещо се случи и има усложнения и странични ефекти - може да подадеш уведомление само през интернет, тоест ако нямаш интернет, оправяй се сам.
104
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Така започна втората агресия срещу Ирак.
103
3
 
16
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 3 години
Ми не, не изглежда декларацията така! Лъжат ви!!!На официалния сайт на Европейската Агенция по лекарствата (ema.europa.eu) - вижте сайта, да се уверите, има листовка от 33 страници. Две от тях са за информирано съгласие. На тях пише, че няма достатъчно данни за евентуални алвргичби реакции. Тестваните 44 000 души са малко.Трябва да се ваксинират милиони, за да има достоверни данни!С две думи: ЛЪЖАТ ВИ!!!
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да видя поне едно име което да гарантира нещо.Искате да си дадем личните данни в някаква доброволна декларация.А тоя дето ни ги пробутва тия ампули,той декларация някаква няма ли да подпише,или ще ще си остане анонимен.Тя тая работа малко като в Евро Парламента.И там всички гласуват за нещо,но никога не се знае кой е спуснал предложението.Сигурното е само едно,че щом си евродепутат трябва да гласуваш винаги ЗА, за какво? Не е важно.
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз не давам съгласие да съобщя"... - това как ви звучи? На кого трябва да дам съгласие да съобщя, на себе си ли? Здравният министър явно е полудял след издънката, когато каза, че ваксината е пълен шит и въобще не е тествана.
100
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя ремонт на битова електроника и ел.уреди.Винаги давам ГАРАНЦИЯ за извършената услуга.В тази декларация я няма ГАРАНЦИЯТА!Хората са по важни от техниката, защо ни правите на идио ти?
99
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Простацитесигурно!..-Като гледам,ти си тук..И вероятно целия ден..
98
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
..та не е съчинение на първокласник,а на първокласноДОЛНОсъщество,което иска хем да трупа милиарди от тая откачена"пандемия",хем НИКОЙ ДА МУ НЕ ТЪРСИ СМЕТКА!!!!!..ИМАТ ВИ ЗА БЕЗМОЗЪЧНИ,за това ви пробутват тая уникалнаШИЗОФРЕНИЯ!!!
97
2
 
3
 
! Отговори
Простаците преди 3 години
дори и на Коледа не почиват.....нали пРоСтоТо?
96
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Също така даваме съгласие при възникване на нежелани реакции след ваксинация, да съобщим за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата."?!?!?!?!?!"ТРЯБВА ЛИ ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ",ако има негативни ефекти от "ваксината"?МОЕ ПРАВО ...ПРАВО е да се ОПЛАЧА където трябва и да ПОТЪРСЯ КОМПЕНСАЦИЯ за това,че са ме използвали като "опитна зайче"!..И НЕ,драги,тая "БОЗА" НЕ е съчинена от първокласник,а от много ДОЛНОСЪЩЕСТВО,което иска хем да в
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече от 10 г. си слагам противогрипна ваксина по съвет на личния лекар и след прекаран тежък бронхит. Купувал съм си ваксините от аптека. Нямал съм някакви особени реакции, освен зачервяване на мястото на инжекцията и лека мускулна болка при досокване на 5 -6 дена. Тази декларация сама по себе си подлага динена *** на ваксинацията и кара хората да се съмняват. При положение, че имам сложена противогрипна ваксина до края на зимата няма да си сложа такава за ковид. Ще се пазя и толкоз!