Епископ Тихон: Няма едра шарка, защото всички се ваксинираха

Духовниците не се скатаваме, категоричен е той
29 дек 2020 09:00,
71
Епископ Тихон: Няма едра шарка, защото всички се ваксинираха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едрата шарка изчезна, защото всички се ваксинираха. Нека и сега да направим така.

Този призив отправи епископ Тихон, който в неделя си постави ваксината срещу COVID-19 сред първите заедно със здравния министър Костадин Ангелов.

"Защо хората очакват да се чувствам зле? Нищо не съм усетил освен лека болка, където е инжектирано", каза епископът пред bTV.

"Идеята да се ваксинирам бе моя. Познавам проф. Ангелов като шеф на Александровска болница. Вечерта му предложих да се имунизирам. Хубав знак, за да видят хората, че духовниците не се скатаваме, а приемаме ваксината като нещо положително. Ваксинацията има малко общо с църквата и религията. Става въпрос за личността на епископ Тихон, който дава един добър пример", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксините не са универсално средство срещу зарази.лично за мен срещу грип и други бързо мутиращи вируси са безсмислени.
53
0
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бря отче ти си божи чиляк.Тебе тряаа бог да та пази от си негуф намесник.От са ваксанираш уа ? От ни говорите по църквите да постим,да не одим по чуждо ко имаме две ризи иднътъ да дадем на ближния си? Па вий имате златни часовници,и идно говорите па друго връшите? Бря моем ли ви ..........!!
52
0
 
2
 
! Отговори
Знающият в расо преди 3 години
Да ни кажеш как са изчезнали бубонната чума и испанският грип?
51
2
 
4
 
! Отговори
офффф преди 3 години
Много ми е забавно, когато започнат да сравняват тази лека настинка, която изкарах дори без температура с една шарка! Направо е култово!
50
0
 
2
 
! Отговори
До до 45 преди 3 години
Виж поста на 50 и по голямо потвърждение от казаното от теб не ти трябва!!!....Гугъл поколение, как ги виждаш без Интернет ???? -осиротели и объркани.По рано хората бяха по мислещи и осъзнати,а днес те са във виртуалния а не в реалния живот!Хора с които не можеш да проведеш истински разговор на живо и да вършиш неща които са реални!Всеки скрит в анонимната си амбразура бълва ,,умности"! А невежеството......то винаги е самоуверено!!!
49
3
 
9
 
! Отговори
Срамно преди 3 години
Тия попове станаха толкова информирани и знаещи по какви ли не теми,а по най -важната- Библейските доктрини и учения-нищо не знаят ,нито споменават! Да са чели,че Църквата е стърб и подпорка на Истината, че *** е грях и че трябва да са непремирими към нея, ате я приемат в Църквата, да учат на семейни ценности-а те благославят семейни съжителства? Вчера гледах даже как един такъв ръсеше за здраве един Мерцедес/ за 50 лв. хонорар/.Пълна простотия!
48
0
 
11
 
! Отговори
имунолог преди 3 години
Няма спор в ползата на ваксините! Аз лично имам всички задължителни ваксини! Не съм антиваксър и след 3-4 години бих си сложила ваксината, стига тя да е безопаастна! Но отказвам да учатвам в третото и изпитание и да ставам опитна мишка! нали затова се подписват информираните съгласия!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след като ваксината е безопасназащо бойко не си набие на дъщярята и внучетата?
46
0
 
2
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Ами сайтовете и фейсбук са място за забавление и анонимни творби бе наборе.Има голям проблем с голяма час тот днешните млади и потресаващата им непросветеност.Непрекъснато виждаме в социалните мрежи, случаите на фрапираща малоумщина.Полуграмотни и полуинформирани ,,юнаци" с претенции на знаещи всичко говорят като последна инстанция!!!O,sancta simplicitas
45
1
 
4
 
! Отговори
Вярата преди 3 години
Отче къде ти е вярата???Явно и ти си от ония дето четат словото-но нищо не разбират или за пари си склонил глава......Срам и позор за Българската църква.
44
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СМЕХОТВОРНО!!!ВАКСИНАТА ЗА ЕДРА ШАРКА Е БИЛА ИЗПИТВАНА С ГОДИНИ ДАЛИ РАБОТИ И ИМА ЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ!!!-----------УХАНСКИЯ КОРОНА ВИРУС НЯМА НИЩО ОБЩО С ВИРУСА НА ЕДРАТА ИЛИ ДРЕБНАТА ШАРКА!!!ВИРУСИТЕ НА ЕДРАТА И ДРЕБНАТА ШАРКА И ДО ДЕН ДНЕШЕН СИГУРНО СА СЛАБО МУТИРАЛИ!!!1УХАНСКИЯ ВИРУС НЕ СЕ СПИРА ДА МУТИРА!! ТОЙ ВЕЧЕ Е МУТАЦИЯ НА МУТАЦИЯТА НА МУТАЦИЯТА НА 10-ТА СТЕПЕН
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пораженията от тези болести са ужасяващи,отнели или инвалидизирали милиони хора" А пораженията от грипа са??? Малко по-различни!
42
2
 
2
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Нали заради това "писаме" бе, затворко, насила ще ни принудят да тестваме непозната до момента медицинска процедура! Доктор МЕНГЕЛЕ ще се гордее с вас, малки фашистчета!
41
9
 
2
 
! Отговори
Възрастен преди 3 години
ЗА НЕВЯРВАЩИТЕ В ВАКСИНИТЕ,НЕКА ВИДЯТ КАКВО БЕШЕ ЕДРАТА ШАРКА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.Всички от нашето поколение носим белегът /манту/ на лявата си ръка горе! Всички сме имунизирани за БЦЖ и ДИФТЕТКОК Пораженията от тези болести са ужасяващи,отнели или инвалидизирали милиони хора...Дано днешните ваксини спрат тази пандемия и успокоят хората....Със бля-бля на *** и *** никой не печели,а социалните мрежи са място за изява натакива невежи !
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми се и в коментарите някой да наръси против крокодили.
39
1
 
1
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
"Защото днес технологиите са на такова ниво, че вече могат да създават модели, които показват как би реагирал даден организъм." ?????Това да не са такъв тип модели, които предсказваха 500 милиона умрели през пролетта? То върху модел, и аз съм сърдечен хирург.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Др. АкулаА тази ваксина не е задължителна. Така, че стига сте пискали като девственици.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Др. АкулаНе подписватш защото са задължителни.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Тоест нещо като вашата: "Аз непознвам болен от ковид, значи вирус няма" Това е нещо като да отида до плаша и да кажа "Ми то тук китове не виждам, значи несъществуват"Схвана ли?
35
1
 
3
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
На детето слагаме различни ваксини, поне 6-7 пъти, може и повече да са били. Декларация не съм подписвал. Интересно, що ли.А тази я прочетох, пише "че съм запознат" с неща, с които не съм запознат, понеже не ги пишеше, и не дават никъде линк, за да ги прочетем.