Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем

Десетки се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София
Обновена: 23 яну 2021 17:39 | 23 яну 2021 17:38, Веселина Йорданова
484
Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем
Снимка: БГНЕС

Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени.

Още по темата
Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана. Това написа в профила си в Туитър Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер:

“Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“.

Днес протести в подкрепа на Навални има в много руски градове.

Десетки души се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София, предаде БНР.

"Единственото оръжие на Алексей Навални е истината. А в Русия за истината се арестува. И ако правим аналогия с България, нашето мото е "Гледайте Русия и се сещайте за България", заявиха участници в акцията.

Протестът в София беше организиран от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище в България. В подкрепа на Навални пред посолството дойде и лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на страната си и във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 294"Искал е република, когато в Европа е нямало още републики...първата република в света е САЩ. Това говори много....искал е България да стане като САЩ...това говори много...."На теб лично какво ти говори?
268
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задниците които лижеме са си ***,само едните бяха руски,сега са американски! Миришат еднакво!
267
1
 
5
 
! Отговори
Гарибалди преди 3 години
А наще разбойници,кога
266
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КънчоЯ аз да те питам нещо.Навални има документи и диказателства за тая корупция: ЗАЩО Русия не иска да разследва?Защо Русия не иска да разследва и опита за убийство на Навални? Това също е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО.в една правова държава. Външния министър на държавата, без да е имало разследване ТВЪРДИ, че не е имало опит за убийство. Как един почти смъртоносната ситуация случила се на едни руски гражданин не е повод за разследване?
265
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, радетели за демокрация и права, да бехте отишли да протестирате при задържането на български граждани от българската прокуратура и полиция,(мноооого случаи), само пушилка вдигате, аре нема нужда.
264
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето Левски е искал България да бъде: "чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание."Искал е република, когато в Европа е нямало още републики...първата република в света е САЩ. Това говори много....искал е България да стане като САЩ...това говори много....
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро агресията във социалните мрежи и виртуалното пространство ще се реализира и в живия живот. За пръв път се води идеологическа и цивилизационна, а не класова или завоевателна война и удара е върху самия индивид, а не върху нации, народности и държави. Дори всеки недостатъчно образован усеща, че нещо не е наред и това е в световен мащаб. Тия, които са замислили великия РЕСТАРТ на капитала за пореден път ще бъдат съдени, заради собственото си безумие и самонадеяност!
262
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво знаем за Навални? Нищо почти! Това,че е опозиция на власта явно му дава в очите на европейскоамериканската цензура само плюсове. Пробите продължават! Беше Мадуро,беше Лукашенко,сега е Путин...!
261
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора гледайте България тук е по зле от там
260
1
 
9
 
! Отговори
Райна преди 3 години
Боже ,чета и не вярвам на очите си! За чужда кауза има повече народ ,отколкото за бългатските интереси и добрини
259
4
 
6
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Това,че някой у нас е решил да участва в цирка ,наречен "Навални" си е негов проблем и не ми пука! Започва да ми пука ,когато мен,и такива като мен,които не ръкопляскаме и съответно автоматически сме Путинисти и предатели! И се сетих в момента да попитам феновете на Навални- ако сега Черепа се прибере,и бъде арестуван,ще се таксува ли като посегателство върху свободата на словото,предвид критиките му към Б. Б. и обвиненията в корупция! И предварително декларирам.
258
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 284"Рейгън добре го е казал: "Бедността е най-справедливото наказание за простотията на един народ"."Това означава ли, че тъй като русофилите сте бедни като мишки, сте и изключително ... неинтелигентни?
257
6
 
3
 
! Отговори
ПУТИН СЕ ОС РА преди 3 години
ЕДИН НАВАЛНИ , ГО ИЗВАДИ ОТ РЕЛСИ...ХА,ХА,ХАААААПОКАЗА НА ЦЕЛИЯ СВЯТ , КАК НЕ СЕ ПЛАШИ ОТ АЗИАТСКОТО ДИКТАТОРЧЕ...!
256
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не протестира, че Мутрата има 6 млрд. долара в офшорни сметки откраднати от бедния Български народ. Рейгън добре го е казал: "Бедността е най-справедливото наказание за простотията на един народ".
255
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТНавални няма никакви специални привилегии.От друга страна, руската държава проявява специално незаконно отношение към него:Не позволи адвокат при задържането му.Не позволи адвокат при разпита муНе провежда заседанията в нормални условия за съдебен процес и в присъствието на свидетели.Всичко това е абсолютно НЕЗАКОННО, ДОРИ по Путиновите закони (които разбира се са само параван за това , което реално властите вършат в Русия)
254
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая мишка Навални, ето ви нещо интересно, прочетох го в един американски сайт и реших да проверя, в момента гледам сайта на Белият Дом, там Байдън е сложен в секцията "past presidents" тоест бивши, няма как това да е грешка, става интересно.
253
1
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Между другото, френските инвестиции в Русия, не са като у тиквостан. Точно заради руското законодателство.
252
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 273"дай един пример , че Навални в действията си прилича на Левски можеш ли ?"1) Изправя се срещу целия държавен апарат2) бори се за подобряването на положението на хората, въпреки че осъзнава, че не всички са узрели за такова нещо3) рискува си живота многократно4) има ясен идеал за това какви са проблемите, които притискат страната
251
4
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А защо навални да има някакви специални привилегии за руското законодателство, А ? Откъдя накъдя ве ? Защото е хамериканско ***? Освен всичко друго е присвоил неправомерно голяма сума пари от френска козметична компания. К'во разсъждават козяците?
250
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камала Харис още не е влезнала в Белия Дом, а Русия почна да дава фира. Смятайте какво ще стане догодина.