Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем

Десетки се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София
Обновена: 23 яну 2021 17:39 | 23 яну 2021 17:38, Веселина Йорданова
484
Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем
Снимка: БГНЕС

Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени.

Още по темата
Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана. Това написа в профила си в Туитър Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер:

“Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“.

Днес протести в подкрепа на Навални има в много руски градове.

Десетки души се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София, предаде БНР.

"Единственото оръжие на Алексей Навални е истината. А в Русия за истината се арестува. И ако правим аналогия с България, нашето мото е "Гледайте Русия и се сещайте за България", заявиха участници в акцията.

Протестът в София беше организиран от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище в България. В подкрепа на Навални пред посолството дойде и лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на страната си и във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
6
 
0
 
! Отговори
+ преди 3 години
До ЧебиАми те какво правят в България тези руснаци?
288
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 315Ако Русия бепе нормална държава ВСИЧКИ щяха да искат да правят бизнес с нея, даже щяха да се надрпеварват да й предлагат изгодни условия (както всъщност го прави Германия, дори и сега, въпреки всичко), тъй че теорията, че това отношение било "за пари" издиша.Руснаците щяха да печелят много повече пари, ако бяха нормална държава. Това всъщност показва какъв некадърник е Путин, де. Той зорлем прави страната бедна, правейки и невъзможното, за да я изолира.
287
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май Навални се издържа само от дарения,няма да се учудя ако има някаква фондация! А ще лежи в тюрмата за неплатени данъци! Има заочни присъди,като ги излежи пак може да си протестира!
286
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оффф 311и Навални взимал , взимал , взимал от даренията , после реве ,че бил подсъдим А фонда Навални си го закри . Защо ли ?И има да връща милиони
285
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашкаако им плащаха добре щях да разбера. Но рублите които получават са по-малко от мерезето, ето това не проумявам.
284
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кромуел"по добре,диктатура,"Благодаря за откровения отговор. С това смисления разговор с вас е приключен. Да убеждаваш оривърженик на диктатурите в предсимствата на демокрацията е абсолютна загуба на време, а привърженик на диктатурите тълкува демокрацията както дявола Евангелието.Само е чудно, защо още не сте поели към някоя диктатура, а още се седите на топличко под егидата на ЕС, която даже ви брани правата?
283
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кромуелна червените ви отнехме привилегиите преди 30 години и още не можете да го преживеете. Бавно, но България се развива. Но поне 100 години трябва да мината за да преодолеем напълно 45 години куманистическо робство.
282
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номера на американците е да забавят пускането на Северен поток! И да продават шистовия си газ на Европа! За това се използва Навални,за това използваха и Скрипал в Англия! Става въпрос за пари!
281
6
 
6
 
! Отговори
Кромуел преди 3 години
по добре,диктатура,отколкото разбита,разбичкана държава.С тая демонкрация ни върнаха в каменната ера
280
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 308Навални е адвокат по образование, и се издържа от юридически дейности, публицистична дейност и от дарения (за политическата му дейност).
279
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде стига сте се джафкали като неидели Със статута ни определен от Вашингтон и по-малка степен - Брюксел , ние сме васална територия Имаме васални политици , начело с БМБ Меродавно е мнението на господаря Щом господарят казва - "Навални - добър , Путин - льош ", какво има да се дискутира по темата
278
3
 
4
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
До АнонименАбе умник ти не знаеш ли какво е това интеренет или си само конфекция.През 2011 г. създава организация с нестопанска цел Фонд за борба с корупция (на руски: Фонд борьбы с коррупцией). Фондът обединява всичките проекти на Навални и съществува благодарение на дарения, при това Навални се отказва от анонимни дарения.
277
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 301"Та по какво Навални си прилича с Левски , поне един пример ?"1) Изправя се срещу целия държавен апарат 2) бори се за подобряването на положението на хората, въпреки че осъзнава, че не всички са узрели за такова нещо 3) рискува си живота многократно 4) има ясен идеал за това какви са проблемите, които притискат страната
276
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шутове ,шутове ,шутове за псевдо патриотите подръжници на Навални!Навални е машата на Сорос в Русия !Скоро няма да излезе от затвора поне близките 5 години!Хващам се на бас!
275
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални да си покаже първо от какво се прехранва и какво работи! Някой случайно да знае?
274
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 302Тук вече си откровен. несъмнено, защото сте станали достатъчно нагли, за да можете безнаказано да приказвате такива неща, но тук изниква следния въпрос: вие в диктатура ли предпочитате да живеете или в демокрация?Изисква се кратък и ясен отговор.
273
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГовори ми, че докато в цяла Европа, включително Русия са властвали Царе и Султани Левски е искал да се освободим и да направим държава република....като САЩ. Най-великия българин в историята...не е бил русофил....
272
0
 
1
 
! Отговори
штир- лиц преди 3 години
Мартин Борман,най-великият разузнавач в полза на СССР.Кромуел най великият сенатор на всички времена
271
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой е казал че в Русия има или ще има демокрация? Руснаците на никой няма да дават обяснения,да бъдем сигурни!
270
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 279 ти можеш ли да дадеш поне един ?МОже да го сравняваш примерно с хора , продали се за жълти стотинки , за да слугуват на чужди посолстваАма алчност , взел да бърка в кацата с мед и хоп сгазил лука Та по какво Навални си прилича с Левски , поне един пример ?