Руската ваксина у нас след одобрението на Европейската агенция по лекарствата

Разрешението за препарата на "АстраЗенека" се чака
Обновена: 25 яну 2021 09:51 | 25 яну 2021 09:05, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още 14 040 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигнаха тази сутрин у нас.

Препаратът бе доставен в логистичния център на летище София, откъдето ще бъде разпределен към Регионалните  здравни инспекции в страната.

Още по темата

Количеството, което пристига днес, компенсира по-малкото бройки, които страната ни получи миналата седмица, обясни миналата седмица директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че се очакват още  83 хиляди ваксини през февруари и през март 104 хиляди.

В края на седмицата се чакат и 3600 дози в края на седмицата на „Модерна“.

Очаква се решението на Европейската агенция в края на седмицата за ваксината на „АстраЗенека“ и ако се даде разрешение за употреба, в края на месеца ще има и доставка.

Кирилов обясни, че старта на масовото ваксиниране зависи от това кога компаниите ще започнат да доставят по-голямо количество от препаратите.

Очакванията са ни след средата на март през април да има повече ваксини и това ще ускори процеса, каза той.

Руската и китайската ваксина също трябва да преминат през одобрението на Европейската агенция по лекарствата, за да бъдат прилагани в страните от ЕС.

„Всяка ваксина независимо от произхода си трябва премине през процедурата, през която преминават и останалите. Стартирали са първоначалните преговори с производителя на руската ваксина с Европейската агенция по лекарствата и ако отговаря на изискванията, ще получи разрешения“, разясни Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си глупав като русофил за да си сложиш руска ваксина. Спутник V е един безполезен по-точно вреден продукт на руската пропаганда.
216
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаме излишни пари за закупуването на руски ваксини които после трябва да изхвърлим! Малко хора ще искат да се ваксинират с нея,дори Корнелия няма да се ваксинира,може би някой zалупен социалист да се излъже.
215
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не карате руски колиНямате руски телефони, телевизори ... нищо руско нямате, нали ;)И защо искате руска ваксина против шап ?Тези нищо свястно не са направили, камо ли ваксина.
214
7
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Война на ваксини.Първа серия,първи дубъл-камера!
213
12
 
20
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Ще се ваксинирам единствено с доказано ефективната и безопасна Спутник. Моя приятелка от САЩ, иначе недолюбваща, меко казано, Русия, след видяното за Астра и Модерна, реши да се ваксинира със Спутник.
212
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
унгарците имат премиер унгарец а българите бъл.га.ро убиец
211
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това материалче е да оправдае душепродавниците в българското управление които са готови да загробят целиа народ само и само да си осигурят кюлчета- еврокомисията отговори ясно всяка страна взима решението си самано понеже става дума за много пари а те са по-важни за банкянскиа комунист от народа на българияще се пишат подобни пасквили унгария вецче е договорила 3 милиона ваксини- от китай и русия и подготвя производство на руска ваксинаама там имат за премиер унгареца ние ***
210
2
 
4
 
! Отговори
Тотално преди 3 години
Из--глупя-ли сте вие не спират измамите ,а вие сте удавници за сламка. Милиардерите забогатяли ,а бедните по бедни.
209
16
 
3
 
! Отговори
Защо преди 3 години
се забавя.Нали Фътмакот я е одобрил.защо не веравте.Защо требва да чекате някакви си медицински европейски лица да одобрят ваксината.Вервайте другари и се боцкайте със спутник
208
18
 
5
 
! Отговори
Спутник-MOSKVITCH403 преди 3 години
руската Спутник-MOSKVICH 403
207
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да питам: Унгария не е ли в ЕС?Те какви са ? Просто на ръководството на държавата Унгария им стиска. А нашите са мазни д.у.п.е.д.а.в.ц.и.
206
6
 
29
 
! Отговори
+ преди 3 години
Не мислите ,че сега не е време за политически игри и "санкции" срещу рускаа ваксина!?И,ако е в Русия ваксинират населението си ,то за какво трябва Европейската агенция?Нали се сещате ,че в ЕС има натиск да не се допусне Спутник на европейският пазар-монопол за американската...... но не и руската Спутник-защо ли ?
205
7
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До @203/207"Ти да не мислиш, че в ЕМА пасат трева?" - в ЕМА не пасат трева, а получават заплати от ес и правят това, което им наредат от Брюксел (политиката на ес не се води от правото, а от интереса). Освен това не забравяй, че централата е в Холандия, един от центровете на ЦРУ в Европа и една от най-лъжливите държваи на света ()където премиерът каза: Лъжата в политиката не е грях.
204
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Мълчание има за "услужливия" пожар в завода на Астра Зенека в Индия, защо ли в същото време се бави и лиценза ?????
203
8
 
5
 
! Отговори
вива преди 3 години
Само "Спутник", ихууууу!!!
202
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 209Ти премина от приказки за проблеми с доставки в откровени коментари за това колко са "готини" хората от Пфайзер. :))))))Между другото, ти не беше ли загрижена за това, че няма достатъчно ваксини? Сега е проблем, че от Пфайзер искат да се броят колкото дози могат да се извадят (което означава и повече ваксинирани, разбира се).
201
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До @204/208Я сподели какво пише в Лансет за това колко е ефикасна ваксината на АЗ в цифри.:))))))
200
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И между другото, докато ровите из нета, потърсете за драмата около 6тата доза от 1 ампула на Пфайзер, която според Пфайзер се брояла като допълнителна доставена ваксина и следователно трябвало да доставят по-малко. Въпреки че не всеки може да я извади тая доза и че обикновено тия дози се считат за загуба. И че въпросната 6та доза беше одобрена след подписването на договорите и би трябвало да се брои като бонус. Защото изисква специални спринцовки и т.н. Много готин хора са Пфайзер да знаете.
199
3
 
3
 
! Отговори
@204 преди 3 години
Ами напиши в гугъл АстраЗенека ефективност на английски и ще го намериш. Днес-а доколкото помня трият линкове така че няма как да ти го пусна. Публикували са си резултатите в статия от 9.01 в лансет. Enjoy.
198
3
 
9
 
! Отговори
@203 преди 3 години
Пич, ти не си добре. Няма как тая ефективност от 90% да е истина. Самите те казаха, че не могат да го обяснят. Е, аз мога. Всеки може. Поради което и одобрението се бави. Ти да не мислиш, че в ЕМА пасат трева? С 1 доза 90%, с 2 - 70%. Както и да е, хайде със здраве. Казах каквото мисля, ако зависеше от мен, Пфайзер щях да ги разсипя от съд, докато не фалират и не се самоубият ритуално. Това което те правят е гавра. Те ни се подиграват и разсипват целия ваксинационен план на континента.

Спонсорирани публикации